Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

(Arkiv)

Seneste nyt om coronavirus fra Danmark og verden. Denne blog opdateres ikke længere.

En anholdt for at råbe skældsord ved rolig demonstration

I det store hele er en demonstration i Odense mod coronarestriktioner forløbet roligt lørdag aften. Det meddeler Fyns Politi.

En enkelt blev anholdt for gentagne gange at have råbt "pansersvin" efter politiet, men vedkommende blev løsladt efter afhøring. Politiet vurderer 150 deltog ved demonstrationen.

Nigerias præsident har fået første vaccinestik

Nigerias præsident Muhammadu Buhari viser sit covid-19-vaccinebevis frem.

Muhammadu Buhari, der er præsident i Nigeria, har fået første stik af vaccinen Comirnaty fra Pfizer/BioNTech.

Stikket fik han i præsidentboligen i hovedstaden Abuja, og han har fået et bevis på, at han nu er i gang med vaccinationen.

Udenrigsministeren vil fremlægge en plan for genåbning af rejser ud af landet

Regeringen og sundhedsmyndighederne arbejder på en genåbningsplan for udlandsrejser. Planen vil komme, inden 5. april, hvor de nuværende rejsevejledninger udløber. Det fortæller udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til Politiken.

En person smittet med sydafrikansk virus i Nordjylland

En person i Nordjylland er bekræftet smittet med den sydafrikanske virusvariant. Det bekræfter Charlotte Hjort, der er enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, i en mail til Nordjyske. Det er en person i Lindholm, der ligger nordvest for Aalborg. Der har været et udbrud af smitte i Lindholm, men styrelsen har kun kendskab om ét tilfælde af varianten i Nordjylland.

Tusinder samlet til Pride-parade i Sydney

Fans ved en koncert til Pride-arrangementet.

Tusinder deltog ved den årlige Pride-parade i den australske by Sydney. Den britiske popstjerne Rita Ora afviklede en koncert, hvor tilskuerne skulle forblive siddende og ved selve Pride-begivenheden gik 5000 i gaden for at gøre opmærksomme på bedre rettigheder til seksuelle minoriteter.

28. december blev det seneste corona-relaterede dødsfald registreret i Australien.

Seks betjente såret ved demonstrationer mod coronarestriktioner i Sverige

I Stockholm måtte en betjent køres på hospitalet med kvæstelser og fem betjente yderligere blev såret, da politiet anholdte flere demonstranter i den centrale del af byen ved demonstrationer mod landets coronarestriktioner, rapporterer avisen Expressen

Norsk minister beder folk følge regler for at undgå nedlukning

Lørdag blev 23 festdeltagere på 15–16 år sigtet for brud på coronareglerne fredag aften i den norske by Bærum. Det er maksimalt tilladt at være samlet ti til private sammenkomster i Norge. 

Episoden har fået justitsminister Monica Mæland til at understrege vigtigheden af at coronarestriktionerne overholdes.

– Det er nok at se på lande rundt om os, som har fuld nedlukning. Det ønsker vi ikke, men så må folk også følge anbefalingerne, siger hun til nyhedsbureauet NTB.

Styrelse sender ti ansatte til kommune for at få bugt med coronasmitte

Styrelsen for Patientsikkerhed sender ti ansatte og en indsatsleder til Fredensborg Kommune, hvor særligt Kokkedal er hårdt ramt af coronasmitte. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. De 11 udsendte er såkaldte testambassadører, der vil gå fra dør til dør og stemme dørklokker i håb om at få flere til at lade sig teste. Fredensborg har registreret 78 smittede den seneste uge.

Politi opløser demonstration mod coronarestriktioner i Stockholm

Politiet opløser demonstration i Stockholm.

Politiet i den svenske hovedstad, Stockholm, er ved at opløse en demonstration mod coronarestriktioner, hvor flere hundrede mennesker deltager.

Ifølge oplysningerne er der ikke givet tilladelse til demonstrationen, der er organiseret af en gruppe, der kalder sig Frihed Sverige. 

Ifølge politiet bryder deltagerne dermed reglen om, at der højest må samles otte personer i henhold til coronarestriktionerne.

394 nye smittede med coronavirus

394 er konstateret smittet med covid-19 siden i går ud af 167.567 tests. Dermed er positivprocenten på 0,24. 

Det viser Statens Serum Instituts (SSI) daglige opgørelse.

Det er dog vigtigt at bemærke, at dagens coronatal kun dækker over 21 timer. Det skyldes en teknisk fejl hos SSI. 

211 er indlagt med coronavirus. Det er fire færre indlæggelser siden i går. Derudover er ingen døde.

Flere end 500.000 danskere har fået første vaccinestik

Siden fredag har 17.065 personer fået første vaccinestik mod corona, viser tal fra Statens Serum Institut. 

Det betyder, at 512.731 danskere nu har fået mindst ét af de to vaccinestik. Det svarer til 8,8 procent af befolkningen. 

I alt er 195.193 personer færdigvaccineret med to stik. Det svarer til 3,3 procent af befolkningen.

Få det fulde vaccinationsoverblik her

Dagens coronatal dækker kun over 21 timer

Dagens coronatal er forsinket. Det skyldes et teknisk problem, skriver Statens Serum Institut (SSI). På nuværende tidspunkt arbejdes der på sagen. 

Grundet de tekniske problemer dækker dagens coronatal også kun over 21 timer. 

Slovakiet beder andre lande om hjælp

Både Tjekkiet og Slovakiet er hårdt ramt af coronavirus og beder andre lande om hjælp.

Polen har taget imod patienter fra Slovakiet, og det gør Tyskland også nu, skriver nyhedsbureauet dpa.

Tilbage i november testede Slovakiet hele sin befolkning på ganske kort tid. Derfor begyndte man at lempe på nogle af landets restriktioner. Men nu er smitten altså blusset op igen, og det preser Slovakiet til at søge hjælp udefra. 

USA kan opnå flokimmunitet til sommer

Amerikanere samles på en bar i Miami fredag under den såkaldte 'spring break'.

Hvis USA opretholder deres vaccinetempo, kan de opnå flokimmunitet til sommer. 

Det viser en analyse fra CNN

I øjeblikket bliver der gennemsnitligt givet to millioner vacciner om dagen i landet, og hvis det fortsætter, kan USA opnå flokimmunitet alene gennem vaccination. 

Det estimeres af eksperter, at mellem 70 og 85 procent af en befolkning skal være vaccineret eller have dannet stærke nok antistoffer, før der kan opnås flokimmunitet. 

I denne uge var præsident, Joe Biden, ude og sige, at USA vil have nok vacciner til alle voksne i slutningen af maj. 

Finland udskyder kommunalvalg

Finlands kommunalvalg, der skulle være afholdt 18. april, er blevet udskydt på grund af coronakrisen, skriver nyhedsbureauet dpa.

I stedet skal det nu afholdes 13. juni. Det er otte ud af ni partier i Finlands parlament, Rigsdagen, blevet enige om.

Siden pandemiens start har Finland haft over 61.000 smittetilfælde, og over 760 personer er døde med coronavirus.

Coronakrisen kommer til at koste flere hundrede milliarder

Ifølge nye beregninger vil coronakrisen komme til at koste et godt stykke over 500 milliarder kroner. Det er 90.000 kroner i gennemsnit per borger.

Det siger professor i finansiering Jesper Rangvid fra Copenhagen Business School til Berlingske, men understreger, at beregninger på den slags er behæftet med en vis usikkerhed.

- Et af formålene med beregningerne er at vise, hvor utroligt vigtigt det er at få afsluttet den her krise så hurtigt som muligt, siger han.

Analysevirksomhed: Ny dansk vaccineplan er optimistisk

- Ikke meget skal gå galt, før den nye plan også skrider.

Det siger Rasmus Bech Hansen, direktør i analysevirksomheden Airfinity, som formidler fakta og analyser om coronavacciner, til TV 2.

- Det er helt klart på den optimistiske side. Der er meget, der skal gå rigtigt, og der er ikke meget, der skal gå galt. Så man skal tage det med et vist forbehold og være opmærksom på, at der er noget usikkerhed.

Fredag kom det frem, at den danske vaccineplan er forsinket i tre uger. Ifølge den nye plan skal de sidste danskere være færdigvaccineret 18. juli.

Dalai Lama har fået første vaccinestik

Dalai Lama fik lørdag sit første vaccinestik på et hospital i Dharamsala i det nordlige Indien.

Tibets åndelige leder, Dalai Lama, fik lørdag sit første ud af to vaccinestik. 

Det skriver Channel News Asia

Vaccinationen foregik på sygehus i det nordlige Indien, og Dalai Lama fik Covishield-vaccinen, der er udviklet af Oxford Universitet og AstraZeneca. 

Efter stikket opfordrede den 85-årige åndelige leder alle til at tage vaccinen, når de kan. 

Falsk positiv test sendte efterskoleelever i isolation

En falsk positivprøve foretaget med lyntest sendte 50 efterskoleelever i isolation. Det skriver Ekstra Bladet

En elev på Solgården Efterskole i Tarm blev torsdag to gange testet positiv for coronavirus med lyntest. Efterfølgende blev 50 ud af 73 elever på efterskolen sendt i isolation på deres værelser.

Imens blev eleven testet med en pcr-test, der viste sig at være negativ. Skolen havde en formodning om, at der var tale om en falsk positiv, da han var den eneste af eleverne, der testede positiv, på trods af at der er tæt kontakt på efterskolen.

Lægemiddelstyrelsen: Bivirkninger er ventet

Mange melder om bivirkninger efter at være blevet vaccineret mod coronavirus. Men det er helt som ventet, skriver Lægemiddelstyrelsen på Twitter.

Styrelsen gør opmærksom på, at vaccinerne er godkendt til brug på trods af bivirkninger, fordi det er vurderet, at følgerne ved at få coronavirus er værre end bivirkningerne ved vaccination.