Nyheder

Dagens nyheder 5. marts

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Holbæk station spærret efter større slagsmål

Omkring 20 personer har været oppe at toppes ved Holbæk station. En patruljevogn fra Midt- og Vestsjællands Politi kom tilfældigvis forbi, og slagsmålet ophørte, da alle involverede løb i forskellige retninger. Det skriver B.T. Der er fundet blodspor ved stationen og to har også været på sygehuset med hvad der formodes at være overfladiske knivlæsioner.

Lig fundet i sø ved Brabrand

Østjyllands Politi har fredag aften fundet et lig i Brabrandsøen, skriver Århus Stiftstidende. Det har ikke umiddelbart været muligt at identificere liget. Retsmedicinere skal undersøge liget senere på aftenen. Det vides ikke, hvordan politiet er kommet på sporet af liget.

Biden lover at reparere forhold til EU

Præsident Joe Biden lover fredag at "reparere og på ny sætte gang i" USA's forhold til EU, efter de to parter tidligere på dagen blev enige om at suspendere en toldstrid, der rammer flyfabrikkerne Boeing og Airbus. Biden har bekræftet USA's vilje til at sætte ny fart i samarbejdet med Europa under en samtale med chefen for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen.

Fem anholdt under stor politiaktion i Odense

Fem er anholdt, efter et større slagsmål og færdselsuheld har fundet sted tæt på Vollsmose i Odense fredag. Det oplyser Fyns Politi til Ekstra Bladet. En person er kommet til skade, men politiet kan ikke oplyse nærmere om personens tilstand.

Trump sagsøgt for at have anstiftet angreb mod USA's kongres

Den demokratiske kongrespolitiker Eric Swalwell har anlagt et civilt søgsmål mod tidligere præsident Donald Trump, hans søn Donald Trump Jr, advokaten Rudy Giuliani og en republikansk lovgiver for at have anstiftet angrebet på USA's kongres 6. januar.

Uheld spærrer Sydmotorvejen ved Tappernøje

En lastbil er kørt ind i midterautoværnet ved frakørsel 38 Tappernøje på Sydmotorvejen. Motorvejen er helt spærret i nordgående retning, da lastbilen holder på tværs af vejbanerne. Der er ikke meldinger om tilskadekomne.

Person fundet død i nordsjællandsk skov

En person er fundet død i en skov mellem Værløse og Bagsværd, oplyser Nordsjællands Politi til B.T. Der er også akutlæge, ambulance og beredskab fremm ved stedet, men politiet kan ikke oplyse mere på nuværende tidspunkt af hensyn til de pårørende, som ikke er blevet underrettet.

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Lars Weiss (S), som er overborgmester i Københavns Kommune, undskylder over for de kvinder, som har oplevet at blive krænket af tidligere overborgmester Frank Jensen (S). Weiss undskylder på vegne af økonomiudvalget i kommunen, som fredag har besluttet, at en undskyldning er på sin plads. Det skriver Politiken.

Kvinde har meldt sig selv - påkørte toårig pige i Vejle

Den kvinde, som i formiddags blev efterlyst af politiet for at have påkørt en toårig pige i Vejle, har meldt sig selv. Det oplyser Sydøstjyllands Politi. Den toårige pige er ikke kommet noget alvorligt til, men er blevet tilset på sygehuset.

Britisk politi massivt til stede ved "alvorlig hændelse"

Politiet i South Wales er massivt til stede ved Baglan Street i byen Treorchy i det sydlige Storbritannien, hvor der er fundet en "alvorlig hændelse" sted. Ambulancer er også på stedet, da politiet melder om adskillige tilskadekomne.

Politiet har ikke overblik over ulovlige peberspray

Siden det blev ulovligt at bære peberspray 1. februar i år, er der blevet indleveret 675 peberspray. Det oplyser National Kriminaltekniske Center til Ekstra Bladet. Politiet har dog ikke overblik over, hvor mange peberspray, der stadig er ulovligt i omløb.

Februar bød på langt flere nye job i USA end forventet

I USA blev der i februar skabt 379.000 job uden for landbruget. Det er mere end de forventede 198.000. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

29-årig dømt for vanvidskørsel

En 29-årig mand er idømt seks måneders fængsel for at have kørt yderst hasarderet under en biljagt ved Rødovre og på Frederikssundsmotorvejen i januar. Det oplyser Københavns Vestegns Politi. Manden er desuden blevet frakendt kørekortet i tre år.

Parken giver stort underskud

Parken, der ejer fodboldklubben FC København, havde et underskud på 289 millioner kroner før skat i 2020, oplyser Parken i sit årsregnskab.

Flere kvinder bliver gravide med nedfrosne æg

Fire gange så mange kvinder bliver gravide med nedfrosne æg fra 2013 til 2019, viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse. 

Prins Philip rykker tilbage på privathospital

Prins Philip er blevet udskrevet fra et almindeligt hospital til et privathospital, efter han torsdag meldtes i bedring efter en behandling for sin hjertesygdom. Det oplyser Buckingham Palace til flere britiske medier. Før behandlingen var han indskrevet på samme privathospital. 

Politi mangler kvindelig bilist efter påkørsel af 2-årig i Vejle

En 2-årig pige blev omkring klokken 10.05 påkørt som fodgænger, da hun var på tur med sin institution på Nordkajen i Vejle. I den forbindelse mangler politiet en fører af en nyere sort Audi. Der er tale om en ca. 60-årig, slank dame, som var iført rødbrun pelsjakke. Pigen er blevet behandlet på sygehuset og er nu sammen med sin familie, skriver politiet på Twitter. 

Retssag om overgreb på fire døtre begynder

Retten i Herning indleder fredag en sag mod en 51-årig far fra Vendsyssel, som er tiltalt for igennem 28 år at have udsat sine fire biologiske børn for seksuelle overgreb. Derudover er han også anklaget for vold mod sin samlever. Manden nægter sig skyldig, skriver TV 2 Nord.

En person fundet død i Silkeborg - politiet undersøger området

Politiet er fortsat til stede på Parkvænget i Silkeborg, hvor man kort før klokken 9 fandt en person død. Politiet kan ikke udelukke, at der er sket en forbrydelse, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter. De pårørende er underrettet.

Salg af Betalingsservice til Mastercard for milliardbeløb er faldet på plads

Salget af Nets' Betalingsservice til amerikanske Mastercard er faldet på plads. Det oplyser Mastercard i en pressemeddelelse. Nets og Mastercard blev i 2019 enige om en handel til 21,3 milliarder kroner, som ud over Betalingsservice har omfattet andre dele af Nets.