Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Arkiv.

TV2.DK giver dig her seneste nyt om coronavirus.

Hvad er status? Antallet af registrerede smittetilfælde stiger igen på verdensplan, og det bekymrer Verdenssundhedsorganisationen. Se de seneste tal for Danmark og verden her.

Sundhedsansatte i USA opfordrer til at holde fast i retningslinjer

Brugen af blandt andet mundbind, afstand til andre og hyppig håndvask må fortsætte i USA for at kontrollere spredningen af coronavirusset.

Sådan lyder det i en udtalelse fra Infectious Diseases Society of America, der er en sammenslutning af læger, videnskabsmænd og andre sundhedsfagfolk. Det skriver CNN.

Budskabet kommer på et tidspunkt, hvor flere amerikanske delstater har fjernet en række coronarestriktioner. Det gælder eksempelvis krav om brug af mundbind. 

Brasilien registrerer flest smittede for anden dag i træk

Tirsdag registrerede Brasilien 1726 daglige dødsfald blandt smittede, hvilket var en ny kedelig rekord for det hårdt ramte land.

Siden tirsdag har yderligere 1910 smittede mistet livet, hvilket nu er det højeste daglige dødsfald i landet. Det skriver The Guardian.

Brasilien har siden pandemiens begyndelse registreret 259.271 dødsfald blandt smittede, hvilket næsten er ti procent af det samlede antal døde med covid–19 på verdensplan.

Merkel og regeringschefer i delstater enige om at fortsætte nedlukning

Tysklands forbundsansler Angela Merkel og regeringscheferne i de tyske delstater er foreløbig enige om at forhænge nedlukningen i Tyskland til 28. marts.

Det skriver det tyske nyhedsbureau DPA.

Der er dog endnu ikke taget en endelig beslutning om at fortsætte nedlukningen.

Topdiplomat: Uacceptabelt at Mette Frederiksen rejser til Israel og drøfter vaccineplaner

Det Palæstinensiske Selvstyres repræsentant i Danmark, professor Manuel Hassassian, siger til Altinget, at det er "ulækkert" og "uacceptabelt", at statsminister Mette Frederiksen (S) torsdag rejser til Israel for at drøfte vaccineplaner med landets premierminister, Benjamin Netanyah.

Israel er blevet kritiseret for ikke at dele vaccinerne med den palæstinensiske befolkning på cirka fem millioner, der bor i de besatte områder på Vestbredden og i Gazastriben.

– Hun forsøger at overtage vaccinerne til danskerne og lader palæstinenserne dø af corona, siger Manuel Hassassian til Altinget.

Rockfestival aflyst

Festivalen Gutter Island har onsdag meldt ud, at rockfestivalen, der skulle have været afholdt i midten af august i Vordingborg, aflyses. Det skriver Politiken.

Aflysningen sker i lyset af coronasituationen i Danmark.

Nye tal fra SSI: 23 procent af de smittede har ikke-vestlig baggrund

Nye tal fra Statens Serum Institut (SSI) viser ifølge Jyllands-Posten, at personer med ikke-vestlig baggrund på landsplan er overrepræsenterede blandt corona-smittede.

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere udgør 8,9 pct. af befolkningen, men 23 pct af de smittede indtil videre i år.

Til sammenligning udgør personer med dansk herkomst 70 pct. af de smittede i år, men 86,2 pct. af befolkningen.

6.385 nye smittede i Storbritannien

I Storbritannien er 6.385 personer konstateret smittet med coronavirus i løbet af det seneste døgn, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tirsdag var tallet 6.391.

315 personer er døde med covid-19 i Storbritannien i løbet af det seneste døgn. Tallet tirsdag var 343.

Biden opfordrer amerikanerne til at fortsætte med at bære mundbind

De amerikanske delstater Texas og Mississippi har fjernet en række coronarestriktioner – eksempelvis krav om brug af mundbind.

Det får nu den amerikanske præsident, Joe Biden, til at opfordre amerikanerne til fortsat at følge coronarestriktionerne, herunder brug af mundbind. Det oplyser Det Hvide Hus ifølge det franske nyhedsbureau AFP og The Guardian.

Partier vil have elever tilbage til udendørs undervisning

SF, De Radikale og Venstre foreslår, at de ældste skoleelever kan vende tilbage i skole, hvis de bliver undervist udendørs. Det skriver Politiken.

Claus Hjortdal, der er formand for Skolelederforeningen, siger, at man er klar. 

– Og så må vi lave en blanding af virtuel undervisning og udendørs undervisning. Vi skal bare have nogle retningslinjer og god tid til at forberede os, så kører vi, siger han til avisen.

Tyrkiet genåbner trods stigende smittetal

Tirsdag genåbnede de tyrkiske restauranter og mange skoleklasser vendte tilbage, men imens stiger smittetallet.

Tirsdag registrerede landet det højeste daglige smittetal siden 7. januar med næsten 12.000 smittede, mens smittetallet onsdag er 11.520. Det skriver The Guardian. 

Indisk vaccineproducent: Vores vaccine effektiv mod varianter

Den indiske medicinalvirksomhed Bharat Biotech har lavet en vaccine mod covid–19, Covaxin, og ifølge virksomheden er den 81 procent effektiv. Det skriver The Guardian. 

Ifølge Bharat Biotech er vaccinen også effektiv mod de nyopståede coronavarianter. Vaccinen blev allerede hastegodkendt i januar, mens den fortsat manglede den sidste testfase. 

Region vil afvikle alle operationer inden sommerferien

Inden sommer er det Region Hovedstadens ambition, at alle ambulante besøg og operationer, der er blevet udskudt under corona, skal være afviklet.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Ambitionen skal ses i det lys, at der er 11.100 ambulante besøg og 10.800 operationer, som er blevet udskudt, siden coronavirusset ramte landet i marts sidste år.

Estland lukker restauranter i weekenden

Et stigende smittetal i Estland har fået regeringen til at lave restriktioner for eksempelvis restauranter og ikke–essentielle butikker.

De vil skulle lukke i weekenderne, og i hverdagene skal de allerede lukke klokken 18. Estland har sammen med Tjekkiet det højeste smittetal per 100.000 indbyggere, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Grækenland forlænger nedlukning til 16. marts

Den græske regering har onsdag besluttet at forlænge nedlukningen og stramme restriktionerne yderligere til 16. marts, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Grækenland har siden pandemiens begyndelse registreret næsten 200.000 smittede, mens 6.597 smittede har mistet livet. Tirsdag var det daglige smittetal på 2312. 

Efterskole sender elever hjem dagen efter genåbning

En elev blev tirsdag testet positiv for covid–19 på Staby Efterskole, og derfor har ledelsen besluttet at sende eleven og de 12 elever, hun har været i nærkontakt med, hjem igen blot et døgn efter genåbningen. 

Det skriver Dagbladet Holstebro–Struer. Forstander Anders Bool Mikkelsen siger til avisen, at han er ærgerlig, da efterskolen gerne vil vise, at det kan lade sig gøre at åbne for alle efterskoler. 

Stor stigning i antal af dagligt smittede i Italien

Italien melder om 20.884 personer, som i løbet af det seneste døgn er blevet konstateret smittet med cornavirus.

Det oplyser de italienske sundhedsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters. Tallet tirsdag var 17.083.

347 personer er døde med covid-19 i løbet af det seneste døgn. Tirsdag var tallet 343.

Kinesisk og sydafrikansk politi finder tusindvis af falske vacciner

Tusindvis af falske vaccine–doser er fundet i Sydafrika og Kina, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Den internationale politimyndighed, Interpol, advarer om, at det kun er toppen af isbjerget. 

– Alle vacciner, der markedsføres på websider eller på dark web, er ikke legitime, er ikke testede og er muligvis farlige, lyder advarslen fra Interpol.

Storbritannien vaccinerer over 200.000 på et døgn

Storbritannien er allerede langt med vaccinationen af befolkningen, og onsdag viser data fra sundhedsvæsenet, NHS England, at man i løbet af de seneste 24 timer har givet 208.968 vaccine–stik. Indtil videre er der givet over 17 millioner stik i Storbritannien. 

Bauhaus kræver forklaring fra minister om genåbning

Mandag fik mange af landets butikker lov til at genåbne. I butikker over 5000 kvadratmeter skal det dog ske med tidsbestilling, og det rammer byggemarked-kæden Bauhaus. 

Det har fået direktør Mads Jørgensen til at sende et brev til erhvervsminister Simon Kollerup (S) og bede om en forklaring.

- Det gør jeg, fordi det er dybt ulogisk. Det er stærkt konkurrenceforvridende, for jeg mister omsætning og indtjening hver eneste dag i forhold til resten af branchen, siger Mads Jørgensen ifølge Ritzau.

Frankrig forbereder genåbning i april

Talsmand for den franske regering Gabriel Attal siger onsdag, at man gør klar til en mulig genåbning fra midten af april. Det skriver The Guardian. 

- Vi vil stadig stå over for hårde tider, det er sandt, men for første gang i flere måneder er en tilbagevenden til mere normale tilstande i sigte, siger han ifølge avisen.