Samfund

Dagens nyheder 26. februar

LIGE NU

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Skoler og institutioner i Kolding forbliver lukkede

Kolding Kommune oplyser p√• Facebook, at nedlukningen af kommunens skoler og institutioner som udgangspunkt forl√¶nges til og med uge 9. De skriver, at beskeden er modtaget fra Sundhedsministeriet sent fredag, og borgmesteren siger til TV Syd, at han er tr√¶t af f√łrst at f√• besked fredag aften.

Saudi-Arabien afviser rapport om drab

Saudi-Arabiens udenrigsministerium afviser den amerikanske efterretningsrapport, der fredag konkluderer at Saudi-Arabiens kronprins, Mohammad bin Salman, godkendte - og m√•ske beordrede - drabet p√• den styrekritiske journalist Jamal Khashoggi i 2018.

Kamala Harris og Mette Frederiksen taler om corona, klimaudfordringer og kvinder

Kamala Harris.

USA's vicepr√¶sident Kamala Harris har fredag talt med Mette Frederiksen. Her har de to blandt andet snakket om, hvor vigtigt det er at st√łtte kvinders plads p√• arbejdsmarkedet, skriver Det Hvide Hus i en pressemeddelelse. Ogs√• klimaudfordringer, coronah√•ndtering og en styrkelse af NATO var p√• dagsordenen.
 

Storbritannien godkender livsforlængende lægemiddel til brystkræft

Det offentlige britiske sundhedsv√¶sen, NHS, godkender brug af et l√¶gemiddel, der kan forl√¶nge livet for tusinder af kvinder med uhelbredelig avanceret brystkr√¶ft, skriver The Independent.

USA giver 76 saudiarabere indrejseforbud i Khashoggi-sag

USA indf√łrer visumrestriktioner for 76 saudiarabere, der er mist√¶nkt for at have v√¶ret involveret i drabet p√• den kritiske journalist Jamal Khashoggi i 2018. Det meddeler udenrigsminister Antony Blinken umiddelbart efter offentligg√łrelsen af en efterretningsrapport om drabet.

Saudi-Arabiens kronprins godkendte drabet på Khashoggi

Journalisten Jamal Kashoggi.

Saudi-Arabiens kronprins, Mohammad bin Salman, godkendte en plan om at fange eller dr√¶be journalist Jamal Khashoggi. Han har sandsynligvis ogs√• beordret drabet, fremg√•r det af en rapport fra amerikanske efterretningstjenester.

Joe Biden bes√łger Texas efter historisk vinterstorm

Joe Biden.

Pr√¶sident Joe Biden rejser fredag til Houston for at unders√łge skaderne fra den historisk voldsomme snestom i staten Texas, skriver CNN. Det er pr√¶sidentens f√łrste rejse som √łverstbefalende til en stat efter en naturkatastrofe.

Myanmars FN-ambassad√łr beder om hj√¶lp til at stoppe milit√¶rkup

Myanmars FN-ambassad√łr sender en indtr√¶ngende appel til FN's medlemslande om at "bruge alle n√łdvendige midler til at skride ind over for Myanmars milit√¶r". Landet har i de seneste uger v√¶ret lammet af store demonstrationer og en generalstrejke i protest mod milit√¶rkuppet.

Udbrud af den sydafrikanske coronavariant i K√łbenhavn

Styrelsen for Patientsikkerhed har torsdag konstateret et udbrud med den sydafrikanske variant af coronavirus i det k√łbenhavnske Nordvest-kvarter. Det skriver K√łbenhavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

Derfor er der åbnet to ekstra pop up-teststeder, og sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) opfordrer nu alle borgere i det pågældende område om at blive testet hurtigst muligt.

Gerningsmand bag to r√łverifors√łg i Nordjylland fundet

Fredag eftermiddag har en person fors√łgt at beg√• r√łverier i DagliBrugsen i to nordjyske byer. I Hornum truede han personalet med en attrappistol, men fik intet udbytte, mens han i Overlade lykkedes med at f√• et bel√łb med sig. Politiet har fundet gerningsmanden, der er 23 √•r og nu k√łrt til afh√łring, oplyser Nordjyllands Politi p√• Twitter.

Ingen er kommet fysisk til skade.

Bornholmsk fjerkræhold ramt af fugleinfluenzaen H5N8

Arkiv.

Statens Serum Institut har torsdag aften konstateret H5N8 fugleinfluenza i hobbybes√¶tning med 20 h√łns og 3 moskus√¶nder i n√¶rheden af √ėstermarie, Bornholm. For at forhindre yderligere smitte til fugle i omr√•det er fuglene i fjerkr√¶holdet aflivet fredag. Det oplyser F√łdevarestyrelsen

SF ude af forhandlinger om statsborgerskab

SF var det sidste af regeringens st√łttepartier tilbage i forhandlingerne, som dermed forts√¶tter mellem regeringen og de borgerlige partier. B√•de Socialdemokratiet og bl√• blok anf√łrt af Venstre √łnsker at stramme kravene for at blive dansk statsborger.

To 7-√•rige piger i S√łnderborg er nu fundet

To syv√•rige piger, der fredag eftermiddag blev efterlyst, da de var g√•et fra en skole i S√łnderborg, er blevet fundet igen i god behold og bragt sammen med deres for√¶ldre. Det oplyser Sydjyllands Politi p√• Twitter.

Afsp√¶rring i K√łbenhavn efter knivstikkeri

Afspærring ved Christians Brygge

Politiet har afsp√¶rret et omr√•de p√• Christians Brygge i K√łbenhavn. En mand er blevet stukket med en kniv i h√•nden og er nu under behandling, oplyser vagtchef Henrik Svejstrup til TV 2. Gerningsmanden er p√• fri fod.

To syv√•rige piger efterlyses i S√łnderborg

To syv√•rige piger er g√•et fra en skole p√• Arnkilgade i S√łnderborg omkring klokken 14. Den ene er if√łrt en regnbuefarvet jakke og bl√• jeans, mens den anden er if√łrt en lyser√łd jakke og lyser√łde bukser, oplyser Sydjyllands Politi p√• Twitter. Ring p√• 114, hvis du ser de to piger.

Politiet efterforsker skud i Hvidovre

Torsdag aften klokken 21.27 blev der affyret skud p√• Spurveh√łjvej i Hvidovre. En lille bil og en lidt st√łrre m√łrk bil blev set k√łre fra stedet mod Arnold Nielsens Boulevard, og dem s√łger K√łbehavns Vestegns Politi oplysninger om. Vidner kan ringe p√• 43861448. Ingen personer er meldt ramt.

Britisk islamist nægtet at komme til Storbritannien

En britisk-f√łdt kvinde, Shamima Begum, der som skolepige rejste til Syrien for at slutte sig til Islamisk Stat, vil ikke f√• lov at vende hjem til Storbritannien for at forf√¶gte sin ret til det statsborgerskab, hun er frataget. Det har den √łverste britiske domstol afgjort fredag, skriver BBC.

EU-lande kræver styrket forsvar efter flere cyberangreb

EU-landene er enige om, at forsvaret mod cybertrusler skal styrkes. Det siger EU-pr√¶sident Charles Michel efter et topm√łde, hvor ogs√• NATO-chef Jens Stoltenberg deltog. Antallet af cyberangeb er stigende, og derfor b√łr landene styrke samarbejdet.

Ægtepar er blandt ni anholdte i stor aktion på Fyn

Et √¶gtepar er blandt de ni sigtede personer, som torsdag blev anholdt i en stor politiaktion p√• Fyn. If√łlge politiet har de p√• forskellig vis tilknytning til bandemilj√łet i Odense.

Flere af de anholdte bliver fredag formiddag fremstillet i grundlovsforh√łr ved Retten i Odense.

Senere fredag vil det blive oplyst, hvorvidt de anholdte bliver varetægtsfængslet.

Dansk Folkeparti og Inger St√łjberg har indg√•et aftale

Dansk Folkeparti og Inger St√łjberg har indg√•et aftale om sekret√¶rbistand til den forhenv√¶rende n√¶stformand i Venstre. Det skriver formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl p√• Twitter.