GO'

23-årig får op mod 8000 beskeder om året - bruger 3-4 timer hver dag på at besvare dem

23-årige Mads Marius fortæller åbent om sin egen angst for at hjælpe andre unge. Selv har han brugt humor og en bh til at slippe sin.

Da Mads Marius startede i gymnasiet, brugte han mellem 8 og 16 timer om dagen foran computeren. Kun her kunne han rumme sin angst og usikkerhed.

Men en dag flød bærgeret over, og han besluttede at lægge sit liv om:

- Jeg tog en kold tyrker, stoppede min gaming fra den ene dag til den anden, og så gik jeg all in på at lære at få det godt med mig selv, forklarer Mads Marius i ‘Go’ aften LIVE’.

Mads Marius' røde bh har fulgt ham de seneste syv år, hvor han med humor og åbenhed har forsøgt at få det bedre med sig selv.

Mads Marius' valg om at åbne op omkring sin angst på sociale medier og i foredrag har nu ført til, at han hver dag modtager og svarer på beskeder fra unge mennesker, som har det svært.

- Det lyder måske voldsomt, men det er en meget underlig uge for mig, hvis jeg ikke har læst om voldtægt, omsorgssvigt, misbrug, lavt selvværd, problemer med mor og far, skilsmisser, angst, depressioner i min indbakke, lyder det.

Den nu 23-årige foredragsholder fortæller desuden, at han modtager op mod 8000 beskeder årligt fra unge, som kan relatere til de opslag, han laver på sociale medier, og han oplever, at der er kommet flere beskeder i indbakken.

Tidligere brugte Mads Marius mellem en og to timer om dagen på at svare på beskederne. Nu bruger han tre til fire timer, lyder det.

Flere har det svært

Under coronakrisen har flere psykologer berettet om, at mange unge har det svært med blandt andet angst og ensomhed.

Fra fjerde kvartal i 2019 til samme kvartal i 2020 var der eksempelvis en stigning på 36 procent af danskere med angst, og flere undersøgelser peger på, at det især står slemt til med de unge.

En af dem, som lider af angst og har skrevet til Mads Marius, er 18-årige Sarah Kiil Erhardt, som til dagligt går i gymnasiet.

"Bare det at han læser det, betyder rigtig meget for mig, forklarer 18-årige Sarah Kiil Erhardt, der skrev denne besked til Mads Marius.

- Der blev sat nogle ord på, som jeg aldrig nogensinde kunne have sagt. At han tør at dele sine egne erfaringer og sætte ord på sådan nogle svære ting, det rørte mig bare så meget. Jeg kunne relatere til hvert enkelt ord, der blev sagt, forklarer hun.

For Sarah Kiil Erhardt gav det hende en følelse af at blive lagt mærke til, og det gør Mads Marius glad:

- Det varmer virkelig mit hjerte at høre, Sarah. Tusind tak. Det er så fedt at høre, at det, man gør, gør en betydning, og at hver besked, jeg læser, også er værdsat, forklarer han og roser hende for at åbne op om sin angst.

Når vi kontinuerligt vælger den sikre vej, så er det også svært at leve livet

Mads Marius, foredragsholder
Som teenager udviklede Mads Marius små bryster. Det har han valgt at gøre grin med, når han holder oplæg for unge mennesker.

Bruger rød bh og humor

Selv har Mads Marius valgt at udfordre sin egen angst og usikkerhed med humor.

Som mange andre unge havde Mads Marius det dårligt i sin krop, og han var bange for, hvad folk i den virkelige verden syntes om ham.

- Det er en pærevælling af mange ting. Den hjertefejl, jeg er født med, mine bordtennisbryster, som jeg havde, da jeg ramte teenagealderen. Alle de der ting maser sig bare sammen, og til sidst ved man ikke, hvad man skal gøre af sig selv, lyder det.

Jeg ville se om jeg kunne lære at leve i min utryghed, blandt andet ved at bruge bh’en

Mads Marius, foredragsholder
"På billedet smiler jeg selvfølgelig ret meget, men bag facaden havde jeg det rigtig skidt", fortæller Mads Marius, som på dette billede er 16 år og går i 1.g.

Men den dag foran computeren tog Mads Marius en beslutning om, at han ikke ville sidde resten af livet og have det dårligt med sig selv i skjul bag computerskærmen.

Og her kom en rød bh, som han ofte optræder med, ind i billedet:

- Jeg ville se om jeg kunne lære at leve i min utryghed, blandt andet ved at bruge bh’en. Tage den på og gøre grin med mig selv. Jeg har taget på stranden med den, været til fødselsdage og konfirmationer, lyder det.

"Ensomhed er ikke kun det sociale, det er også hvordan, vi har det med os selv, og om vi føler, at der er andre i verden, der deler de ting", lyder det fra Mads Marius.

Og Mads Marius har et godt råd til unge som Sarah Kiil Erhardt og andre, der står i samme situation.

- Lær at leve i utrygheden. For når vi kontinuerligt vælger den sikre vej, så er det også svært at leve livet. Hvis alt bare er sikkert, hvilket vi godt kan lide, så er det svært at føle, hvornår man virkelig lever, slutter han.

Se interviewet med Mads Marius i 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY