Nyheder

Seneste nyt om coronavirus

.

Hvad var status: Der er registreret 529 nye coronatilfælde det seneste døgn. Det er sket på baggrund af 107.177 prøver.

Kontakttallet er opgjort til 1,1 og dermed er epidemien i vækst. 

Forhandlinger stoppet - genoptages onsdag morgen

Aftenens forhandlinger om genåbning er færdige for i dag og genoptages kl 8.30 onsdag. Det skriver De radikales sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, i en SMS til TV2.

Ifølge TV2's oplysninger sluttede aftenens møde omkring midnat.

Støttepartier forhandler fortsat om genåbning

De radikales sundhedsordfører Stinus Lindgreen, skriver på Twitter, at forhandlingerne om en aftale om genåbning fortsætter mellem regeringen og støttepartierne: - Jeg er stadig til møde. Der skal træffes fagligt velfunderede og ansvarlige beslutninger.

Hver tredje polak er imod covid-19-vaccine

Et stigende antal polakker er modstandere af at få en covid-19-vaccine. 33 procent af polakkerne siger nej til at få et stik, viser en ny meningsmåling, skriver The Guardian.

Alle partier i blå blok ude af forhandlinger om genåbning

Alle partierne i blå blok er ude af forhandlingerne om den aftale om genåbning, der ventes at blive indgået tirsdag aften. Partierne er ifølge Venstres formand, Jakob Ellemann–Jensen, blevet "smidt ud" fra forhandlingerne.

Konservative ikke med i aftale om genåbning

De konservative er ikke med i den aftale om genåbning, der ventes at blive indgået tirsdag aften. Formand Søren Pape Poulsen er utilfreds med, at unødvendigt mange butikker lukkes, at kommuner med lav smitte bør få børn tilbage i skolerne og så vil de konservative også have efter- og højskoler åbnet. 

Sundhedsprofessor frygter tredje bølge

En genåbning som den, regeringen lægger op til, vil føre til en tredje bølge af smitte med coronavirus. Det er vurderingen fra professor i sundhed ved Syddansk Universitet Jes Søgaard, skriver Jyllands-Posten.

- Rapporterne fra Statens Serum Institut dokumenterer ret tydeligt, at vi med de skitserede genåbninger kan komme kritisk tæt på det antal indlagte, vi havde under seneste top, siger han til avisen.

Irland gør klar til lille genåbning de næste to måneder

Over de næste to måneder vil Irland lukke op for en lille smule af samfundet. Første skridt er, at nogle af skoleeleverne kan komme tilbage på skolebænken fysisk. Det er dog ikke en stor genåbning, som venter irerne rundt om hjørnet. De nuværende restriktioner er nemlig blevet forlænget frem til 5. april.

Herefter vil det blive overvejet, om der kan slækkes på restriktion, som betyder, at folk kun må bevæge sig fem kilometer væk fra deres hjem.

Ny epidemilov vedtaget

Et bredt flertal i Folketinget har tirsdag vedtaget en ny epidemilov, som indeholder mulighed for nye, vidtgående restriktioner, der skal dæmme op for smitsomme sygdomme.

Den erstatter ændringerne, der blev vedtaget på én dag i marts 2020, hvor store dele af Danmark blev lukket grundet coronavirus.

Den indeholder mere magt til Folketinget, som den siddende sundhedsminister fremover skal henvende sig til for at få opbakning til eventuelle indgreb. Den nye lov gælder fra 1. marts.

Spanien under bekymringsgrænse

Spanien er for første gang i to måneder under 250 coronatilfælde per 100.000 indbyggere. Spaniens sundhedsminister har tidligere betegnet en overskridelse af grænsen som en "ekstrem risiko" for smitte. De to seneste uger er incidenstallet faldet til 236 smittetilfælde per 100.000 indbyggere. Det toppede i slutningen af januar med 900.

EU-formand støtter idé om at sende doser til sundhedsansatte i Afrika

EU–Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, støtter et forslag fra Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, om at sende doser til de afrikanske sundhedsansatte.

– Vacciner er stadig en mangelvare overalt, men det er i vores fælles interesse at dele, siger von der Leyen ifølge Reuters.

Tidligere tirsdag opfordrede Sydafrikas præsident til, at de rige lande donerer flere af deres vacciner til fattige lande.

Medie: Varmere opbevaring af Pfizer-vaccine kan blive godkendt i USA

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, vil godkende en anmodning om, at vaccinen fra Pfizer-BioNTech kan opbevares ved standard frysertemperaturer.

Det skriver New York Times med henvisning til anonyme kilder. Det kan blive offentliggjort så tidligt som tirsdag.

Vaccinen skal på nuværende tidspunkt opbevares på temperaturer mellem –60 og –80 grader. Ændres det, kan det gøre det nemmere at håndtere vaccinen.

Knap 18 millioner briter har fået første vaccinestik

Tæt på 18 millioner briter har nu fået det første stik med en coronavaccine. Det svarer til mere end hver fjerde i landet, hvilket gør Storbritannien til en af de lande, hvor vaccinationerne går hurtigst.

I Danmark er det omkring hver tyvende – omkring 334.000 – som har fået det første af de to stik med en coronavaccine.

Sydafrikas præsident vil have rige lande til at donere vacciner

Sydafrikas præsident Cyril Ramaphosa siger, at de rige lande burde donere fem procent af deres vacciner til lande med behovet. En lang række lande i primært Afrika, men også Mellemamerika og Centralasien er endnu ikke gået i gang med at vaccinere. Se hvilke i TV 2s vaccineoverblik.

EU kigger på at udvide brug af lægemiddel til coronapatienter

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) er begyndt at evaluere en ansøgning om udvidet brug af lægemidlet Remdesivir til voksne med covid–19, der ikke har brug for ilt. Det oplyser Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Zoologiske haver: Svært at genåbne under foreslåede vilkår

Landets zoologiske haver vil hellere holde lukket end at nøjes med at åbne op for arealerne i det fri, mens de indendørs faciliteter er lukkede. Det er ellers en model, som er skitseret af en ekspertgruppe, som rådgiver myndighederne i genåbningen. Men det tages der ikke godt imod.

– Det vil blive en blodrød underskudsforretning for flere af de zoologiske haver at åbne under de vilkår, siger Helle Hegelund til Politiken.

Hun er formand for foreningen Daza, der repræsenterer de største zoologiske haver, safariparker og akvarier i Danmark.

Skotland fremlægger genåbningsplan

Nicola Sturgeon har fremlagt den skotske strategi for en genåbning.

Skotlands leder Nicola Sturgeon har fremlagt en plan for sit lands genåbning efter England med Boris Johnson i spidsen gjorde det samme i går. Planen inkluderer blandt andet, at forretninger kan genåbne fra 5. april. 

Mette Frederiksen vil have EU til at skrue op for vaccineproduktionen

I et brev stilet til EU-præsident Charles Michel og EU's ledere skriver statsminister Mette Frederiksen (S) og fire andre europæiske regeringsledere, at den begrænsede adgang til vacciner er en udfordring, der stadig ikke løst. Det skriver DR Nyheder.

Problemet risikerer ifølge regeringslederne at påvirke, hvornår vi kan komme tilbage til en normal hverdag. Brevet kommer forud for et EU-topmøde om corona senere på ugen.

Sveriges smittekurve går opad - britisk variant fylder mere

Anders Tegnell advarer om stigende coronasmitte i Sverige.

Den svenske statsepidemiolog Anders Tegnell siger ifølge SVT på et pressemøde, at smittespredningen stiger over det meste af landet. De seneste uger har der været en tydelige kurve opad ifølge Tegnell. Han siger også, at de nye coronavarianter, særligt den britiske, fylder mere i smitten, og at spredningen af varianten er gået hurtigt.

Antallet af smittede på plejehjem er det laveste siden august

Vaccinationerne på landets plejehjem begynder at vise sig tydeligt i smittetallene. Sidste uge blev der fundet fem smittede på plejehjemmene, viser nye tal fra Statens Serum Institut. Det er det laveste antal siden uge 36 sidste år. Alle fem smittede er fra Region Hovedstaden. I resten af landet er der altså ikke fundet en eneste smittet på plejehjemmene den seneste uge.

Antallet af indlagte er det laveste siden 26. november

De 247 indlagte med coronavirus er marginalt færre end i weekenden, hvor tallet var 248.

Men det er ikke desto mindre det laveste antal indlagte med coronavirus siden slutningen af november.