Nyheder

Dagens nyheder 23. februar

Dødstal stiger efter fangeoprør i Ecuador

I Ecuador er dødstallet steget til 67 efter et koordineret fangeoprør i fire fængsler. Optøjerne har fundet sted i fængsler i provinserne Guayas, Azuay og Cotopaxi. Oprøret i fængslet i Guayas er ifølge regeringen under kontrol.

Ny præsident valgt i Niger

Nigers nye præsident Mohamed Bazoum.

I Niger er det regerende partis kandidat Mohamed Bazoum erklæret vinder af præsidentvalget. Oppositionen anklager Bazoum for valgfusk. 

Spaniens sidste Franco-statue fjernet

Den sidste Franco-statue er fjernet fra spansk jord.

Den sidste statue af Spaniens tidligere diktator Francisco Franco er fjernet i Melilla. Det skriver El PaĂ­s.

Flere brande på Tagensvej i København

Hovedstadens Beredskab er rykket ud til to brande ved Tagensvej i København. Tre til fire biler er gået i brand på vejen Banevingen ved Mjølnerparken, mens der også er ild i en institution på et andet sted af Tagensvej. Der er ikke sket nogen personskade, siger vagthavende ved Københavns Politi, Michael Andersen.

Højeste antal indlagte på intensiv i Frankrig i 12 uger

I Frankrig er 3445 personer pĂĄ intensiv. Et tal, der ikke har været sĂĄ højt i 12 uger. Tirsdag registrerede 20064 nye smittede tirsdag.

BlĂĄ blok ude af forhandlinger om ny genĂĄbning

Hele oppositionen har forladt forhandlinger om genåbning, oplyser Venstre. Ifølge Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, er partierne blevet "smidt ud".

Møde om genåbningsplan fortsætter mellem partiledere

Partilederne er fortsat til møde med regeringen - om en genĂĄbningsplan for Danmark. Regeringens ekspertgruppe har blandt andet vurderet, at man kan ĂĄbne mindre butikker og udendørs idræt. Flere borgerlige politikere ønsker en mere vidtgĂĄende genĂĄbning.

Tiger Woods kvæstet i trafikulykke

.

Golfspilleren Tiger Woods er kvæstet i en trafikulykke tirsdag. Ulykken beskrives som en soloulykke, og det er endnu uvist, hvordan ulykken er sket. Den amerikanske golfspiller er bragt til et lokalt sygehus.

Berømt amerikansk boghandler død 101 år gammel

Lawrence Ferlinghetti er død, 101 år gammel.

Den amerikanske digter Lawrence Ferlinghetti er død 101 ĂĄr gammel. Ferlinghetti var oggsĂĄ kendt som medejer af City Lights Bookstore i San Francisco, der som en af de første udgav værker af berømte forfattere fra beatgenerationen - blandt andet Allen Ginsberg og Jack Kerouac. 

50 døde i fængselsoprør i Ecuador

Mindst 50 fanger er døde i i alt fire fængselsoprør i Ecuador. Oprørsaktionerne er ifølge Ecuadors præsident koordineret. Det skriver AFP. 

Twitter fjerner hundredvis af konti fra Iran, Rusland og Armenien

Twitter har fjernet 373 konti med forbindelser til Rusland, Armenien og Iran, der har brudt flere af det sociale medies regler. Blandt andet skulle de underminere tilliden til Nato, USA og EU. 

Biden besøger Texas

Strømmen er blandt andet gået her i Pflugerville, Texas.

Joe Biden vil sammen med førstedame Jill Biden besøge Texas fredag, efter en vinterstorm har efterladt 21 døde og millioner i delstaten uden strøm. 

Elon Musk er ikke længere verdens rigeste

Elon Musk er blot den næstrigeste i verden.

Tesla-ejer og grundlægger af SpaceX, Elon Musk, er ikke længere verdens rigeste ifølge erhvervsmedie Bloomberg efter at Tesla-aktien er faldet 8,55 procent mandag. Musk er blevet overhalet af grundlægger og formand i Amazon, Jeff Bezos, der ifølge Bloomberg har en formue pĂĄ 1.136 mia. kr., mens Elon Musk mĂĄ nøjes med 1.118 mia. kr.

Senatet godkender USA's næste FN-ambassadør

Linda Thomas-Greenfield bliver USA's næste FN-ambassadør.

USA's senat har ved en afstemning tirsdag godkendt præsident Joe Bidens bud på USA's næste FN-ambassadør. Det bliver Linda Thomas-Greenfield, som Biden havde indstillet til posten, skriver Reuters.

To mænd anholdt for at true løber med kniv

To mænd er anholdt efter at have truet en løber med kniv i Esbjerg. De to anholdte var ved at pĂĄkøre løberen tirsdag formiddag pĂĄ en lille motorcykel, og da løberen pĂĄtalte dette, trak de to mænd en kniv. 

Dansk biotekselskab lander overskud pĂĄ 6,3 milliarder kroner

Det danske biotekselskab Genmab, der arbejder på udvikling af kræftmedicin, kom ud af 2020 med et overskud på 6,3 milliarder kroner. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Det er et pænt nyk op fra de 5,97 milliarder kroner, som analytikere havde sat næsen op efter ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Mand fĂĄr 15 ĂĄr for bilbombedrab pĂĄ journalist

En mand, der tidligere tirsdag erkendte sin skyld i sagen om bilbombedrabet på en undersøgende journalist i Malta, er idømt 15 års fængsel. Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

Storbritanniens prins Philip er i bedring

99-ĂĄrige prins Philip har det bedre.

Storbritanniens 99-årige prins Philip er i bedring, efter at have været indlagt siden sidste uge, fordi han følte sig dårlig. Det britiske kongehus fortæller til Sky News, at prinsen er indlagt med en infektion. Ifølge udtalelsen forventes det ikke, at han vil blive udskrevet i de kommende dage.

Pesticidrester i proteinsalater

Delicate A/S tilbagekalder proteinsalater, da sesamfrøene som er anvendt i hummus i produkterne, har et for højt indhold af pesticidet ethylenoxid. Det skriver Fødevarestyrelsen

34-årig mand dømt for 841 overtrædelser af tilhold mod sin ekskæreste

En 34-årig mand er blevet dømt for 841 overtrædelser af tilhold, flere trusler og hærværk begået over en periode på 60 dage mod sin ekskæreste og hendes forældre. Det har Retten i Næstved afgjort i en dom mandag, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.