Nyheder

529 smittetilfælde det seneste døgn

Kontakttallet er nu på 1,1. Det betyder, at epidemien er i vækst.

529 personer er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Ingen personer er døde med virussen i perioden, viser tallene.

Positivprocenten ligger på 0,49 procent, da der er taget godt 107.000 test det seneste døgn. Det er en tand højere end mandag, hvor den lå på 0,42 procent.

Antallet af indlagte falder med syv til 247.

Det er også en stigning i antallet af smittede. Mandag blev 450 personer registreret smittede. Fem personer døde.

Kolding topper stadig listen

Spørger man Nina Weis, professor i virussygdomme på Københavns Universitet og overlæge på infektionsafdelingen på Hvidovre Hospital, er dagens tal et udtryk for, at vi ikke har formået at få tallene længere ned med de restriktioner, vi har nu.

- De sidste mange dage har tallet for nysmittede ligget på 450-500 dagligt. Det er under forudsætningen af, at landet stort set har været lukket helt ned - fraset de mindste, som har været en uge i skole og derefter på vinterferie, siger hun.

Men antallet af indlæggelser falder, og ifølge Nina Weis kan det være et udtryk for, at de, der bliver smittede, ikke har behov for indlæggelse.

- Det kan være, at de udbrud, der sker på skoler og daginstitutioner med den britiske variant når at smitte rigtigt mange, og at det er derfor, vi ikke kan få tallene for nysmittede ned, siger hun.

Kolding topper fortsat listen over kommuner med højeste incidenstal. Det er tallet, der siger noget om, hvor mange ud af 100.000 borgere, der er smittede.

Tirsdag er Koldings incidenstal på 324,8. Nummer to på listen er Ishøj, der ligger på 179,4.

Stigning i kontakttallet

Tirsdag meldte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) det nyberegnede kontakttal ud på sin Twitterprofil. Det gør han en gang om ugen.

Det lyder nu på 1,1, hvilket betyder, at epidemien er i vækst.

Kontakttallet siger noget om, hvor mange personer, der bliver smittet med virussen. I denne uge svarer det til, at 10 personer er smittede, og de giver sygdommen videre til 11 andre.

- Epidemien ser dermed ud til at være i begyndende vækst og på sundhedsmyndigheder og eksperters anbefaling, skriver Magnus Heunicke.

Ugen før blev kontakttallet beregnet til at være på 0,9. Tallet for den britiske variant var på 1,25.