Nyheder

Dagens nyheder 21. februar

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Seks personer er døde efter et militærfly er styrtet ned i Mexico

Vraget af flyet, der styrtede ned i den sydøstlige del af staten Veracruz i Mexico.

Søndag morgen omkom seks medlemmer af det mexicanske militær ifølge landets forsvarsministerium i et flystyrt nær staten Veracruz i Mexico. Det skriver Reuters.

FN er blevet enig med Iran om at fortsætte overvågning af atomaktiviteter

Chefen for FN's Atomenergiagentur (IAEA), Rafael Grossi, siger, at han er blevet enig med Iran om, at IAEA i op til tre måneder skal fortsætte med at overvåge Irans atomaktiviteter. Det skriver Reuters.

Stor svensk svindelsag trækker tråde til Danmark

Ifølge svenske myndigheder har danskere været involveret i en svensk svindelsag, og en person med dobbelt dansk-svensk statsborgerskab er tiltalt i sagen, skriver Dagbladet Information og Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Flere beboere evakueret efter storbrand i lagerbygning i Manchester

Politiet i Manchester har evakueret beboere i nærheden af en større lagerbygning i forstaden Denton, der er brudt i brand og har spredt sig til flere omkringliggende bygninger. Det skriver BBC. 125 brandmænd og 25 brandbiler er tilkaldt til området i et forsøg på at få kontrol over flammerne.

Stormvejr har skyllet tjære op på israelske strande

Frivillige samler tjære på en af landets lukkede strande.

Israel har lukket alle sine strande ved Middelhavet, efter at stormvejr har skyllet store mængder tjære op på kysten. Det skriver Reuters, dpa og AFP. Shaul Goldstein, direktør for Israels Natur og Park Myndighed, siger, at det er den værste af sådan en slags forurening, som Israel har oplevet.

En død og flere sårede efter skyderi ved veterancenter i USA

En person er omkommet og fire er sårede efter et skyderi på et amerikansk center for veteraner i Missouri, der blev anmeldt søndag formiddag lokal tid. Det oplyser lokalt politi ifølge nyhedsbereauet AP. Der er på nuværende tidspunkt ikke foretaget nogen anholdelser i forbindelse med sagen.

Malcom X's familie kræver farens mordsag genåbnet

Borgerrettighedskæmperen Malcom Xs døtre har anmodet om at få genåbnet mordefterforskningen i lyset af, at der er dukket nyt beviser op i sagen. Det skriver BBC. I et brev fra en nu afdød betjent beskyldes politiet i New York og FBI for dække over detaljer fra mordet i Harlem 21. februar 1965.

Libyens indenrigsminister har overlevet attentatforsøg, skriver medier

Arkiv.

Libyens indenrigsminister, Fathi Bashagha, har søndag overlevet et attentatforsøg. Bevæbnede mænd åbnede ild mod ministerens bilkortege, da han var på vej gennem hovedstaden Tripoli. Det oplyser kilder tæt på ministeren til nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

Syv personer er omkommet efter flystyrt i Nigeria

Flyet styrtede på indflyvningen til Abuja Airport.

Alle syv personer ombord på et nigariansk militærfly, der søndag styrtede ned i nærheden af Abuja Airport i Nigeria, er omkommet. Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse fra det nigerianske flyvevåben, skriver Reuters.

Ung mand anholdt i sag om grov vold mod spædbarn

En 24-årig mand er blevet anholdt og sigtet for grov vold mod et knap to måneder gammelt spædbarn. Han er blandt andet anklaget for at have holdt en klud eller en stofble foran barnets ansigt, sådan at det ikke kunne græde, skriver Ekstra Bladet. 

Manden har søndag været fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i Københavns Byret, hvor det blev besluttet at forlænge anholdelsen. Det oplyser anklager Anders Larsson fra Københavns Politi. Det er uvist, hvilken relation manden og spædbarnet har.

To Boeing-fly tabt motordele på samme dag

En del fra flyet har ramt taget på en bil i Meerssen.

På samme dag har to Boeing-fly tabt motordele ned i byer i USA og Holland, begge efter at en motor brød i brand.

To mennesker kom lettere til skade i byen Meerssen i Holland, efter at et fragtfly lørdag tabte stykker af de turbineblade, der sidder i motorerne. Episoden skete samme dag, som et andet Boeing-fly af typen 777 fra United Airlines mistede dele af en motor efter afgang fra en lufthavn i Denver i USA. Det skriver AFP og dpa.

Militærfly styrtet i Nigeria

Et nigariansk militærfly er styrtet på vej mod landets hovedstad, Abuja. Det siger en talskvinde for lufthavnsmyndighederne til Reuters og tilføjer, at de ikke har yderligere kommentarer.

153 sigtet efter uanmeldt demonstration

En uanmeldt demonstration i Aarhus resulterede lørdag aften i 153 sigtelser. Foto: Local Eyes

En uanmeldt demonstration i Aarhus resulterede lørdag aften i 153 sigtelser, skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport. Det var en gruppe bilentusiaster, der demonstrerede for at gøre opmærksom på, at de føler sig uretfærdigt og dårligt behandlet af Østjyllands Politi. Ved demonstrationen lørdag aften kørte cirka 100 biler ind til Aarhus Midtby. Sigtelserne skyldtes primært forskellige former for brud på færdselsloven.

Ung mand kræves fængslet for grov vold mod spædbarn

En 24-årig mand bliver søndag 10.30 fremstillet i et grundlovsforhør i København, hvor han er sigtet for grov vold mod et spædbarn på knap to måneder og kræves varetægtsfængslet. Det oplyser anklager Anders Larsson fra Københavns Politi til Ritzau.

Anklageren ønsker forud for retsmødet ikke at oplyse, hvilken relation der er mellem barnet og den anholdte mand. 

En person hentet med akuthelikopter efter solouheld

En ung mand er svært tilskadekommen.

En ung mand er svært tilskadekommen efter et solouheld på strækningen Færgelundsvej i Jægerspris. Det fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi til TV 2.

Politiet kender ikke årsagen til ulykken, men fortæller, at der var rimglat på vejen, da uheldet fandt sted. Den unge mand er blevet hentet af en akuthelikoper. Yderligere to personer, der også var i bilen, er blevet behandlet for mindre skader.

Hård vinter og voldsomme elregninger – Texas' guvernør lover at finde en løsning

 Hård kulde har lammet store dele af Texas.

Texas' guvernør, Greg Abbot, lover en løsning, efter at flere kunder har oplevet voldsomme elregninger under sydstatens vinterkaos, skriver CNN. Nogle har meldt om elregninger på over 10.000 dollars – svarende til over 60.000 kroner – efter hård kulde i Texas, der bragte vand- og strømsystemer i knæ.

Politi finder bortløbet spritbilist godt mudret i et skur

En 32-årig mandlig bilist løb flere kilometer til fods over marker under en rutinemæssig standsning omkring midnat søndag. Det fortæller vagtchef Jesper Sørensen ved Nordjyllands Politi tidligt søndag morgen til Ritzau. Manden blev fundet efter en time og er sigtet for spirituskørsel.

Demonstranter plyndrer butikker i protest mod rappers fængsling

Butikker i Barcelonas gader er blevet plyndret under en demonstration lørdag aften. Det er femte aften i træk, at tusindvis af demonstranter går på gaden i spanske byer for at protestere mod fængslingen af den spanske rapper Pablo Hasél, skriver Ritzau.