Nyheder

Dagens nyheder 19. februar

Livecenteret opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Ældre kvinde død i brand i Rønne

En ældre kvinde har fredag aften mistet livet i en brand i Rønne. Det oplyser Bornholms Politi ifølge Ritzau.

Genstand var uskadelig

Det viste sig at være en uskadelig genstand politigården i Herning, som politiet undersøgte tidligere fredag, der både stoppede trafikken og togdrift. Begge dele er genoptaget og politiet har hævet afspærringen.

En person er anholdt til demonstration i Odense

En person er blevet anholdt for overtrædelse af fyrværkerilovgivningen i forbindelse med en demonstration mod coronanedlukningen i Odense fredag aften. Det bekræfter Fyns Politi overfor TV 2. 

Milan Hock Nielsen, vagtchef ved Fyns Politi, fortæller, at politiet følger demonstrationen tæt. 

- Der er blevet fyret fyrværkeri af, og vi prøver at finde dem, der gør det, siger han og fortæller, at den anholdte ikke er den eneste, der mistænkes for at have antændt fyrværkeri.

Der er omkring 120 demonstranter til stede. Den skal efter planen slutte klokken 20.

Biden: USAs alliance med Europa er tilbage

USA's alliance med Europa er tilbage, understreger den amerikanske præsident, Joe Biden, fredag i forbindelse med en virtuel sikkerhedskonference. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Tilbagekaldelse af litchee frugter

Litcheefrugter solgt i Meny i Storkøbenhavn bliver tilbagekaldt af Fødevarestyrelsen, fordi der er fundet indhold af sulfit, der ikke er deklareret på produktet. Derudover er indholdet for højt, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Område i Herning afspærret efter fund af mistænkelig genstand

Politiet afspærrer Dronningens Boulevard, der er en firesporet vej midt i Herning, efter fund af mistænkelig genstand. Rullemarie er på stedet, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til TV 2. Politiet har ikke yderligere oplysninger.

USA er tilbage i Paris-aftalen

USA er formelt tilbage i Paris-aftalen fredag, skriver flere medier skriver heriblandt BBC og Reuters. 

Præsident Joe Biden skrev samme dag som sin tiltrædelse på posten under på, at landet ville indtræde i klimaaftalen igen, efter hans forgænger, Donald Trump, trak landet ud af den. 

Denne fredag er venteperioden på 30 dage overstået, og landet er officielt igen en del af aftalen. 

Ansat får fem års fængsel for overgreb på anbragt 14-årig

En 46-årig tidligere ansat på en nordjysk institution er ved Retten i Hjørring idømt fem års fængsel for at udnytte sin fysiske og psykiske overlegenhed til at forgribe sig seksuelt mod en 14-årig anbragt pige.

Manden nægter sig skyldig og har anket dommen til Vestre Landsret.

To stilles for retten efter bombetrusler mod skoler

I en sag om trusler om bomber mod 17 skoler rundt om i landet har anklagemyndigheden netop rejst tiltale mod to personer. Det oplyser Københavns Politi fredag. Dermed er der taget endnu et skridt fra myndighedernes side efter en bølge af trusler, som blev indgivet via Aula, skolernes kommunikationsplatform, tilbage i november 2019.

Harry og Meghan vender ikke tilbage til det britiske kongehus

Hertugen og Hertuginden af Sussex, prins Harry og Meghan Markle har meddelt Dronning Elizabeth, at de ikke vender tilbage som arbejde medlemmer af den britiske kongefamilie, oplyser Buckingham Palace ifølge Sky News. Alle parrets royale protektioner vil blive givet til andre medlemmer af kongefamilien.

25-årig dømt - ville krydse grænse med 200.000 euro i hulrum i bil

En 25-årig svensker er i dag ved retten i Nykøbing Falster idømt ét år og ni måneders ubetinget fængsel. I november 2020 transporterede den dømte i et hulrum i sin bil 218.000 euro. Den 25-årige, der kom fra Sverige, blev stoppet ved udrejse i Rødby, da han ville tage færgen til Tyskland. Politiet undersøgte bilen, og fandt det store pengebeløb.  

46-årig fængslet og udvist for knivangreb på overbo

En 46-årig litauisk mand blev torsdag ved Retten i Randers idømt to års ubetinget fængsel for at have angrebet sin 24-årige overbo med flere knivstik 14. november sidste år i den 46-årige lejlighed i Randers. 
Den 46-årige forklarede, at han ikke kunne huske episoden og nægtede sig derfor skyldig. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

Regeringen præsenterer lovforslag mod Facebook og Google

Techgiganter som Facebook og Google skal betale for det indhold, som journalistiske medier bringer på deres platform. Det mener kulturminister Joy Mogensen (S), som løfter en del af sløret for et lovforslag, som regeringen præsenterer om en måned. I Australien har Facebook blokeret nyhedsmedier.

FN går ind i sag om forsvunden prinsesse

Latifa med Mary Robinson, Irlands tidligre præsident i Latifas hjem i Dubai juleaften 2018.

FN's Menneskerettighedskommission er fredag gået ind i sagen om Dubais prinsesse Latifa, datter af emiratets enevældige monark. FN kræver flere oplysninger om hendes tilstand og bevis for, at hun er i live. Latifa er ikke blevet set offentligt, siden hun i 2018 forsøgte at flygte fra Dubai. I en video, som den britiske tv-station BBC viste tirsdag, siger hun, at hun frygter for sit liv.

Op mod 400 snepæle stjålet på Bornholm

BRK, Vej og Park er blevet gjort opmærksom på, at snepæle i flere bestemte områder er blevet stjålet på Bornholm. Snepæle er forsynet med reflexbånd og uden dem kan bilister let miste orienteringen af vejforløbet. Det drejer sig om ca. 350 - 400 snepæle, oplyser Bornholms Politi.

16-årig dømt for besiddelse af revolver inden skuddrab

En 16-årig dreng er fredag blevet idømt tre års fængsel for at have været i besiddelse af en revolver med ammunition. To og et halvt år af straffen er betinget. Sagen udspringer af en drabssag fra september 2020, hvor en 18-årig mand blev skudt i hovedet på Frederiksberg. Efterfølgende anholdt politiet den 16-årige, der fredag er blevet dømt, og en 14-årig dreng.

Unge affyrede fyrværkeri og kastede med sten efter busser og biler

Torsdag aften rykkede Nordsjællands Politi ud til Nærum, hvor en gruppe på 8-10 unge mennesker affyrede fyrværkeri og kastede med sten efter busser og biler på Skodsborgvej. Det lykkedes dog ikke politiet at finde gerningsmændene.

Kvinde overfaldet ved busstoppested

Østjyllands Politi fik torsdag aften en anmeldelse om, at en 47-årig kvinde var blevet overfaldet ved et busstoppested på Vangsbovej i Hasselager. Vidner forklarede, at en mand havde henvendt sig til den 47-årige og tilsyneladende helt umotiveret havde slået hende med et knytnæveslag i ansigtet, hvorefter han væltede hende omkuld og sparkede hende i hovedet. Gerningsmanden stak efterfølgende af. 

To højesteretsdommere udtræder af Rigsretten på grund af inhabilitet

To højesteretsdommere udtræder af Rigsretten på grund af inhabilitet. Det indebærer, at to folketingsmedlemmer udtræder. Det fremgår af en kendelse, som Rigsretten netop har afsagt. Højesteretsdommer Vibeke Rønne har oplyst, at hun har et nært venskabsforhold til advokat Anne Birgitte Gammeljord, der er valgt af Folketinget som en af sagens anklagere. Højesteretsdommer Hanne Schmidt har oplyst, at hun har et nært venskabsforhold til Lykke Sørensen, der var afdelingschef i Udlændingeministeriet.