Nyheder

Jysk godsejer kørte ud på isen: - Godt jeg ikke tog Rolls-Roycen i dag

Efter knap et døgn er bilen nu kommet i land.

Kan isen holde til vægten af en firehjulstrækker? Tydeligvis ikke.

Tirsdag forsøgte den 44-årige forretningsmand og medlem af Lego-familien Anders Kirk Johansen (oldebarn af grundlæggeren Ole Kirk Christiansen) at køre sin 1,3 ton tunge Suzuki Jimny over isen.

Det gjorde han på en sø tæt ved sit og familiens gods, der ligger i nærheden af Vejle Fjord.

Men turen gik ikke som forventet. For mens han var i gang med at filme og poste sin kørsel på Instagram, flækkede isen under ham, og bilen røg med bagenden i vandet.

Det fremgår af de billeder og den video, Anders Kirk Johansen efterfølgende selv har lagt op på Instagram:

- Godt jeg ikke tog Rolls-Roycen i dag, joker han selv til opslaget.

Anders Kirk Johansen nåede selv i sikkerhed ved at kravle ud ad bilens vindue. Det fortæller han til B.T.

Havde spurgt sine følgere

Til flere medier fortæller den 44-årge forretningsmand, at han fik inspirationen til køreturen fra de is-kurser, som blandt andre Porsche hvert år afholder i Schweiz.

Her kan man på den schweiziske is få sig en på opleveren i de eksklusive biler, hvis man ellers har råd.

Men med coronapandemien og lange udsigter til ferieophold i Schweiz gjorde de isnende danske vintergrader det muligt at afprøve iskørsel herhjemme, troede Anders Kirk Johansen.

Og det var han ikke ene om, for dagen inden uheldet havde han spurgt sine følgere på Instagram, om de mente, at isen kunne holde.

Det vurderede 70 procent i hans online afstemning, at det kunne den godt, hvilket han også selv mente, efter han havde fået godsets medarbejdere til at måle isen. Her viste målingen, at isen var omkring 13 centimeter tyk.

Men følgernes vurdering skulle han ikke have taget for gode varer.

Flere blæser på advarsler

Selvom afstemninger på Instagram og billeder af bilen i isen kan synes underholdende, er det ikke alle, som kan se det sjove i godsejerens tur på isen.

Twitter skriver chefredaktør på Børsen, Niels Lunde, følgende:

- Ole Kirk Christiansen, Legos grundlægger, en ydmyg og arbejdsløs tømrer, som drejede rester af træ for at forsørge sin familie i 1930ernes krise - ville han vende sig i sin grav, hvis han læste dette? Jeg tror det.

Han er ikke den eneste, der synes at kørslen på isen er uforsvarlig. For det kan være utroligt farligt at færdes på usikker is.

Så sent som i weekenden advarede politiet om, at isen generelt ikke er sikker at færdes på, hvis ikke der direkte skiltes med, at færdsel på isen er tilladt.

Godsejeren er dog ikke den første til at komme i problemer på isen.

For blot et par dage forinden havde en sort Volvo været udsat for samme skæbne, da den røg gennem isen.

Bilen tilbage på land

For Anders Kirk Johansen har bjærgningen af bilen vist sig at være noget af en udfordring, men efter et døgn og flere forsøg er bilen nu tilbage på land.

Processen med at få bilen i land har hans selv løbende delt ud af i sin Instagram-story. Her kunne man følge med i, hvordan både bekendte, en traktor og et slæbetov har været inde over bjærgningen.

Og onsdag eftermiddag lykkedes det så Legos familiemedlem at få trukket firehjulstrækkeren op af det iskolde vand.

TV 2 forsøger at få en kommentar fra Anders Kirk Johansen.