Nyheder

Dagens nyheder 17. februar

Livecenteret opdateres ikke længere. 

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.
 

Demonstrationer mod fængsling af spansk rapper fortsætter onsdag aften

Onsdag aften er der igen opstået sammenstød mellem spanske demonstranter og politiet i Madrid og Barcelona. Demonstranterne har tirsdag og onsdag demonstreret mod fængslingen af den spanske rapper Pablo Hasél. 

Kriseramt Boing 737 MAX flyver igen

Den kriseramte flytype Boing 737 MAX blev efter to flystyrt i 2018 og 2019 forbudt i Europa. Onsdag blev det for første gang brugt igen til en rejse mellem Bruxelles og Alicante og Malaga.

FN går ind i sag om forsvunden prinsesse

Efter BBC har offentliggjort videoer af Dubais forsvundne prinsesse Latifa, har FN sagt, at de vil gå ind i sagen, skriver BBC. Talsmanden for FN's menneskerettighedskommission, Rupert Colville, siger, at de vil udspørge De Forenede Arabiske Emirater om sagen. 

Facebook fjerner alle nyheder fra australske brugeres sider

I fremtiden kan australske Facebook-brugere ikke læse eller dele nationale eller internationale nyheder på Facebook, oplyser det sociale medie i en pressemeddelelse. Beslutningen bunder i en strid om et lovforslag om, at Facebook skal betale en del af sit overskud til medierne.

Jes Dorph melder advokatfirma til Advokatnævnet efter krænkelsessag

Jes Dorph-Petersen indbringer advokatfirmaet Norrbom Vinding for både Advokatnævnet og Datatilsynet oven på den undersøgelsesproces, der førte til afskedigelsen af ham som vært på TV 2. Det skriver Jyllands-Posten.
 

USA vil betale over 200 millioner dollar til Verdenssundhedsorganisationen

USA vil betale over 200 millioner dollar til Verdenssundhedsorganisationen (WHO) inden udgangen af februar. Det siger udenrigsminister Anthony Blinken ifølge nyhedsbureauet AFP.
 

Politiet er færdig ved ambassade

Politiet er nu helt færdig ved den amerikanske ambassade på Dag Hammerskjölds Gade, og afspærringen er fjernet, skriver Københavns Politi på Twitter.

Radiovært Rush Limbaugh er død

Den fremtrædende amerikanske radiovært Rush Limbaugh er død af kræft i en alder af 70 år. Det oplyser hans kone i hans radioprogram, skriver Axios. Den konservative radiovært var en stor tilhænger af Donald Trump, som også gav ham Præsidentens frihedsmedalje.

Politi genåbner allé ved amerikansk ambassade

Københavns Politi forventer inden længe at kunne genåbne Dag Hammerskjölds Allé, hvor politiet har undersøgt en mistænkelig genstand ved den amerikanske ambassade.

En dansker savnes, efter dansk skib kæntrede i svensk havn

Det danske uddybningsfartøj Margrethe Fighter kæntrede onsdag eftermiddag i Trelleborg havn i Sverige i forbindelse med uddybningsarbejde i havnen. To af skibets tre besætningsmedlemmer er reddet i live, mens der fortsat ledes efter det sidste besætningsmedlem, skriver Maritime Danmark. 

Fejl hos MobilePay betyder, at nogle brugere har betalt to gange

En fejl hos en leverandør til MobilePay betyder, at nogle brugere har betalt to gange for nogle transaktioner. Det skriver MobilePay i et opslag på Facebook. 

- Vi undersøger sagen for fuld kraft og vil sørge for, at alle brugere får deres penge tilbage. Vi forventer, at det sker i nat, skriver de i opslaget. 

Politiet undersøger mistænkeligt forhold ved den amerikanske ambassade i København

Rullemarie er blevet sat ud ved den amerikanske ambassade.

Københavns Politi undersøger et mistænkeligt forhold ved den amerikanske ambassade på Østerbro i København. Det bekræfter politiet over for TV 2. De vil ikke fortælle, hvad det mistænkelige forhold går ud på, men brandvæsnet er blevet tilkaldt, og de er til stede med "en del politi" ved ambassaden.

På Twitter skriver politiet, at Dag Hammerskjolds Allé, hvor ambassaden ligger, er spærret, og at der ikke er nogen tidshorisont for, hvornår den bliver åbnet igen. 

Rigsret mod Inger Støjberg starter i september

Rigsretssagen mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg starter 2. september og har 38 retsmøder. Det skriver Rigsretten på sin hjemmeside. 

99-årige prins Philip indlagt på hospitalet

Den britiske prins Philip er blevet indlagt på hospitalet. Det oplyser det britiske kongehus ifølge nyhedsbureauet Reuters. Prins Philip er 99 år og gift med dronning Elizabeth.

172.796 er fuldt vaccinerede

172.796 danskere er fuldt vaccineret. Det svarer til 2,96% af befolkningen. Det viser data fra Statens Serum Institut. Se, hvor langt Danmark og resten af verdens lande er med at vaccinere her.

Mor til fire dømt for mishandling og vanrøgt af sine døtre

En 48-årig kvinde er i dag ved Retten i Odense blev idømt to års fængsel for mishandling, vanrøgt og psykisk vold af sine fire døtre under deres opvækst. De fire døtre er i dag henholdsvis 24, 18, 15 og 14 år gamle.

Fire italienske byer bliver sat i rød zone

Den norditalienske region Lombardiet har indført begrænsninger, såkaldte røde zoner, for fire byer på grund af spredningen af covid-19. Det oplyser guvernøren for Lombardiet, Attilio Fontana, skriver CNN.

Byerne, hvor dette bliver indført, er Bollate, Castrezzato, Mede og Viggiù. De lokale myndigheder siger, at restriktionerne kan blive forlænget.

EU-domstol afviser Ryanairs klage over statsstøtte til SAS

Ryanair får ikke noget ud af at have klaget over den svenske statsstøtte til SAS under coronakrisen. Det har en domstol i EU onsdag afgjort.

Flere lande har under krisen spyttet penge i kassen til flyselskaber, som er delvist nationalt ejet – blandt andet dansk-svenske SAS. Det har EU-Kommissionen godkendt, men irske Ryanair har altså klaget over, at det er sket.

Frømandskorpsleder frifundet

Siden november 2019 har Frømandskorpsets leder, Jens Bach, været genstand for en juridisk undersøgelse om muligt embedsmisbrug, men den sag er nu afsluttet. Ifølge forsvarets auditør, Claus Lyngholm Risbjerg, er sagen afsluttet uden nogle strafferetlige konklusioner.

Med andre ord er Frømandskorpsets ledelse frikendt for beskyldninger om strafbart embedsmisbrug.

Fords personbiler i Europa vil være elbiler i 2030

Fra 2030 vil alle Fords personbiler i Europa være elbiler. Det oplyser bilproducenten i en pressemeddelelse. Allerede fra 2026 vil Ford tilbyde alle sine personbiler som minimum plug-in-hybrider i Europa.