Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Arkivfoto.

Hvad er status i Danmark? 384 danskere er det seneste døgn registreret smittet med coronavirus. Kontakttallet ligger i denne uge på 0,9. Få overblikket over de seneste coronatal her.

Region er klar med nye metoder til at finde mutationer

Laboratorier i Region Hovedstaden og DTU har indført genanalyser, der hurtigt kan give svar på, om en positiv coronaprøver stammer fra de mere smitsomme varianter. Det skriver Berlingske

Det vil kunne give svar på 1-2 dage og være en gevinst for smitteopsporingen, vurderer eksperter over for avisen. Normalt tager det 4-6 dage at finde ud af, præcis hvilken variant en prøve stammer fra. 

Britisk variant fylder i smitteudbrud i Kolding

Et smitteudbrud i Kolding er årsagen til, at kommunen er nummer på listen over kommuner med mest smitte. Et udbrud på Munkevænget Skole er årsagen, og det er især modtagerklasser, som er ramt. 

– Hvorfor smitten kommer nu, det er der ikke lige nogen logik i. Vi ved bare, at det er den engelske variant, og at det går stærkt. Så vi lukkede skolen torsdag, fortæller kommunikationschef i kommunen, Lars Svoger, til Berlingske. 

Smittetilfælde falder med en femtedel i USA

For femte uge i træk er antallet af coronatilfælde faldet i USA.

I sidste uge faldt antallet af nye tilfælde med 23 procent. Samtidig faldt antallet af indlæggelser med 16 procent. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Fire procent af de nye smittetilfælde er i den britiske variant, som ifølge Rochelle Walensky, direktør for CDC - USA's svar på SSI - venter, at den bliver dominerende i slutningen af marts.

Familie tilkendt erstatning efter covid-19 dødsfald på plejehjem

Familien til en 91–årig kvinde, der i april sidste år døde efter at være smittet med corona på sit plejehjem, er blevet tilkendt erstatning.

Det har Patienterstatningen fastslået. Det skriver Jyllands–Posten.

Årsagen er, at hun med med overvejende sandsynlighed blev smittet af personalet i forbindelse med den sundhedsfaglige behandling, hun fik på plejehjemmet. 

Afgørelsen er den første sag af sin slags og kan bane vejen for andre erstatninger. Erstatningen er ikke udmålt endnu, men vil typisk være til dækning af begravelsen, siger erstatningsretsadvokat Karsten Høj til avisen. 

Kommune inviterede ansatte på kursus - syv er smittet

Familiehuset i Frederikshavn er ramt af et smittebrud efter et kursus over to dage. Syv ud af ti deltagere er smittede, skriver Nordjyske

Kurset var frivilligt, og de ansatte havde mulighed for at sige fra, hvis de ikke ønskede at deltage.

Ifølge Frederikshavn Kommune er det usikkert, om smitten spredte sig på kurset eller om det er sket på et andet tidspunkt. 

Ishøj vil smitteopspore mere og teste flere

Et tættere samarbejde mellem den nationale og lokale smitteopsporing skal sammen med flere testmuligheder bringe smitten ned i Ishøj, siger Rikke Hesselø, som er leder af sundhed og analyse i Ishøj Kommune.

Ishøj er i øjeblikket den kommune, der har flest smittetilfælde i landet, hvis man tager højde for indbyggertallet.

- Det skal bygge oven på den indsats, som vi gør i forvejen, så vi kan intensivere arbejdet og derved bryde smittekæderne, siger Rikke Hesselø til TV2 Lorry

Heunicke: Danmark åbner mere når der er grønt lys fra myndighederne

Regeringen genåbner, så snart der er grønt lys fra sundhedsmyndighederne.

Sådan lyder det fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S), som reagerer på udgivelsen af en ny rapport fra HOPE, der undersøger danskernes adfærd og holdninger under coronapandemien.

- Jeg kan virkelig sige til folk, der er trætte af det her, at der er ikke nogen, der forsøger at holde det her land lukket længere end nødvendigt. Men vi kan bare se, at de lande, der åbnede op, før mutationerne fik fat, meget hurtigt har fået meget voldsomme konsekvenser, siger han.

Coronadødsfald er faldet 26 procent i Storbritannien

Storbritannien har det seneste døgn registreret 799 dødsfald. Over den seneste uge er antallet af dødsfald faldet med 26 procent sammenlignet med ugen før, skriver nyhedsbureauet Reuters. 

Også antallet af smittetilfælde er nedagående i Storbritannien. 

Dødsfald på plejehjem er det laveste i to måneder

Antallet af dødsfald på plejehjem har været kraftigt nedadgående de seneste uger, hvilket skal ses i lyset af faldende smitte i samfundet, og at størstedelen af beboerne er færdigvaccineret eller er ved at blive det.

I sidste uge var der 23 coronadødsfald på landets plejehjem, hvilket er det laveste antal siden midten af december. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). Tallet toppede i uge 2 med 110 dødsfald. 

Tyskland vil skalere op på lyntest

Den tyske stat vil betale for øget brug af kviktest for corona i hele Tyskland, skriver Flensborg Avis:

– Efterhånden er der markant flere test til rådighed. Derfor skal alle borgere have tilbudt gratis test på testcentre eller apoteker, siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, ifølge avisen.

Coronaudbrud på bornholmsk kaserne

Almegaards Kaserne er lige nu centrum for et udbrud af covid–19, skriver TV2 Bornholm. Det drejer sig om fem ansatte fra det samme vagthold.

Tre ud af de fem er isoleret ude på kasernen, mens to er hjemme på deres bopæl på Sjælland. 

Det var en ugentlig coronatest, de ansatte får taget, der viste sig at være positiv for de fem.

Johnson & Johnson forsøger at få godkendt vaccine i EU

Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson har søgt om at få godkendt sin coronavaccine i EU. Det oplyser Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) på sin hjemmeside. EMA vil komme med en afgørelse inden midten af marts.
 

Vaccineopfordring vækker forargelse hos sygeplejersker

Dansk Sygeplejeråd er langt fra tilfreds med en melding fra Region Midtjylland, der opfordrer sundhedsfaligt personale til at lade sig vaccinere op til en fridag, så eventuelle bivirkninger ikke går ud over arbejdet. 

- Det, tænker jeg, er en enorm dårlig løsning. Jeg synes faktisk, det er ret skørt, og jeg synes, at det er at gå i enormt små sko, når man tænker over, hvad personalet ellers er udsat for, siger Anja Laursen, der er formand for Kreds Midtjylland i Dansk Sygeplejeråd til TV Midtvest.

Nyt testcenter oprettes på grund af stigende smittetal i Horsens

Region Midtjylland opretter et teststed på Bankagervej i Horsens, som kan benyttes uden tidsbestilling, skriver TV Syd.

Det nye testcenter bliver oprettet, fordi smittetallene har været stigende i Horsens Kommune. Kommunen har i øjeblikket det niende højeste incidenstal – antal smittede per 100.000 borgere over syv dage – blandt landets kommuner.

Lyntest indlemmes i smittestopsapp

Fra nu af kan man også melde sig smittet via appen Smittestop, hvis man er testet positiv ved en lyntest hos en privatudbyder.

Det oplyser Sundhedsministeriet i et tweet:

Island skærper indrejseregler

Island strammer fra på fredag reglerne for at rejse ind i landet, så det fremover kræver en negativ PCR-coronatest inden man sætter sig ombord på flyet til Island.

Det oplyser de islandske myndigheder til statsmediet RUV. Testen må maksimalt være 72 timer gammel.

Derudover vil de gældende regler fortsat betyde, at man ved indrejse i Island skal testes igen. Derudover skal man også testes efter fire til fem dage i landet. 

Bilka ændrer åbningstider på grund af unge uden mundbind

Bilka i Ishøj og Hundige lukker fra onsdag 17. februar klokken 21 i stedet for 23 for at forhindre yderligere smittespredning i området.

Det skriver Sjællandske.

Ifølge Bilka sker det på grund af unge i Ishøj, der uden brug af mundbind bruger varehuset til at mødes og hænge ud med venner. 

Ekspert: Vi står et godt sted

- Vi står et godt sted, hvor vi har nogenlunde kontrol over epidemien og mulighed for at begynde at genåbne samfundet, siger overlæge Christian Wamberg, Bispebjerg Hospital, om tirsdagens smittetal til Ritzau.

Det seneste døgn er 384 danskere registreret smittet med coronavirus, og kontakttallet er for nuværende på 0,9.

- Andelen af positive prøver med B117 stiger som forventeligt. Men så længe vi kan holde antallet af positive prøver på et lavt niveau, ser jeg det ikke som et større problem, siger han.

384 nye smittede danskere

Det seneste døgn er 384 danskere registreret smittet med coronavirus. De smittede er fundet blandt 95.939 prøver. Det oplyser Statens Serum Institut.

Samtidigt falder antallet af indlagte danskere med 17, der er således 298 indlagte med covid-19. Blandt dem er 63 på intensiv afdelinger, og blandt dem er 42 i respirator.

Yderligere syv personer er døde, og i alt har 2308 personer nu mistet livet med coronavirus i Danmark.

Færre end 300 indlagt med coronavirus i Danmark

Færre end 300 coronasmittede er nu indlagt på hospitalet. Det viser tal fra Sundhedsstyrelsen ifølge Ritzau. Det er første gang siden 5. december, at der er færre end 300 personer indlagt med covid-19 i Danmark.

Aktuelt er 298 bekræftede smittede indlagt, hvilket er 17 færre end i mandagens opgørelse. Antallet af indlagte var på sit højeste for 2,5 måned siden - 4. januar - hvor 964 var indlagt.