Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Arkiv.

Hvad sker der? Positivprocenten var i den seneste opgørelse den laveste siden slutningen af august.

Hvad er status? Der er det seneste døgn fundet 274 smittede blandt 124.348 prøver, oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Få overblikket over de seneste coronatal i Danmark her.

Fire procent af USA's befolkning færdigvaccineret

Lige over 38 millioner amerikanere har fået mindst et vaccinestik, og cirka 14 millioner er fuldt vaccineret, viser data fra USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) søndag ifølge CNN.

Det svarer til, at lidt over fire procent af befolkningen er færdigvaccineret.

Israelsk studie viser 94 procents beskyttelse fra Pfizer-vaccine

Et israelsk studie af 600.000 personer, som er færdigvaccineret med coronavaccinen fra Pfizer/BioNTech, indikerer, at vaccinen tilbyder 94 procents beskyttelse mod covid–19.

Studiet er foreløbigt og vil i de kommende uger bliver opdateret med flere resultater, skriver The Guardian og TT.

SSI-direktør bekymret for britisk mutation

Henrik Ullum, direktør for Statens Serum Institut (SSI), gentager på Twitter budskabet om, at SSI er bekymret for effekten af den mere smitsomme coronavariant B117 – også kendt som den britiske variant.

Han fremhæver, at også EU–centret for sygdomsforebyggelse (ECDC), har samme bekymringer.

Derfor er det vigtigt at holde fast i gode vaner, lyder budskabet fra Ullum.

Beregninger om åbning omfatter ikke elever fra 5. til 8. klasse

De beregninger for forskellige åbningsscenarier, regeringens ekspertgruppe er sat i gang med, omfatter ikke eleverne fra 5. til 8. klasse. Det skriver DR Nyheder.

Og det vækker undren i organisationen Skole og Forældre, mens flere oppositionspartier kritiserer den manglende beregning.

Fald i antallet af dagligt smittede i Frankrig

16.546 personer er i løbet af det seneste døgn blevet registreret smittet med coronavirus i Frankrig, oplyser de franske myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er et fald i forhold til lørdag, hvor tallet var på 21.231 nye smittede.

167 personer er døde med covid-19 i løbet af det seneste døgn.

Forskere: Udbrud i Wuhan i 2019 meget større end antaget

Forskere fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO), som er i Wuhan, Kina, for at undersøge oprindelsen af coronavirusset, har fundet tegn på, at udbruddet i Wuhan i december 2019 var meget større end hidtil antaget.

Forskerne forsøger derfor at få adgang til hundredtusindvis af blodprøver fra millionbyen, men hidtil har det været uden held.

Det siger chefforsker under missionen Peter Ben Embarek til CNN.

1000 festede på serbisk natklub

Omkring 1000 festglade personer blev i weekenden taget i at bryde coronareglerne på en natklub i Beograd, Serbiens hovedstad.

Forsamlinger over fem personer er forbudt i landet.

De tre formodede arrangører af festen risikerer en bøde og op mod tre år i fængsel, oplyser indenrigsministeriet ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Svenske myndigheder tror ikke på lempelser før til sommer

Den svenske statsepidemiolog Anders Tegnell regner ikke med større lempelser af restriktionerne i Sverige før til sommer.

Han peger blandt andet på, at der formentlig ikke bliver åbnet for større forsamlinger på fodboldstationer eller i teatrene i løbet af foråret. Men han påpeger, at fremgangsmåden for lempelser også vil afhænge af udbredelsen af coronavacciner. Det skriver TT.

Amerikansk sundhedschef advarer mod at droppe mundbind

Rochelle Walensky, direktør for USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC), siger, at det er for tidligt at begynde at overveje at droppe mundbind.

De er stadig nødvendige for at få smitten ned, siger hun, efter at flere stater er begyndt at droppe påbud om at bære mundbind. Det skriver CNN.

Sverige optrapper jagt på virusvarianter

Sverige opgraderer sin overvågning af, hvilke virusvarianter der er i omløb i landet.

Det betyder blandt andet, at coronavirusset arvemasse fra en tiendedel af alle nysmittede svenskere skal kortlægges i detaljer.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Professor bekymret over ubehag ved lyntest

Lone Simonsen, professor i folkesundhed ved Roskilde Universitet, mener, at en mere offensiv teststrategi er vigtig, hvis vi højere grad skal lære at leve med coronavirusset i hverdagen.

Hendes eneste bekymring for det nuværende udbud af lyntest er, at det for nogle er forbundet med ubehag eller direkte smerte at få foretaget en coronatest i næsen, hvilket gør, at det ifølge Lone Simonsen "kan blive svært at få folk med". Det siger hun til Berlingske.

Region vaccinerer færre på sygehuse efter sygemeldinger

Region Nordjylland har søndag besluttet at nøjes med at vaccinere en tredjedel af en sygehusafdeling ad gangen. Hidtil har det været halvdelen.

Opbremsningen skyldes, at flere ansatte må sygemelde sig, efter at de er blevet vaccineret med AstraZeneca-vaccinen, skriver TV2 Nord.

Det skal sikre, at driften holdes i gang på sygehusene, forklarer lægefaglig direktør ved Regionshospital Nordjylland Søren Hjortshøj til TV2 Nord.

- Cirka 20 procent af de, der vaccineres, oplever milde bivirkninger ved vaccinen. Det er der ikke noget usædvanligt i. En lille procentdel vil også opleve bivirkninger, der kræver et par dages sygemelding. Det er sådan set også normalt, siger Søren Hjortshøj.
 

Tandlæger skal betale ulovligt coronagebyr tilbage

Regningen for tandlægers ekstra værnemidler under coronakrisen, er nogle gange sendt videre til kunderne som et særligt gebyr. Men det kan være ulovligt.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har givet Tandlægeforeningen besked på at indskærpe over for medlemmerne, at den ulovlige praksis skal stoppe, og at pengene skal tilbagebetales.

Det skriver Anja Philip, der er formand for Forbrugerrådet Tænk, i et debatindlæg i Jyske Vestkysten.

Konservative politikere i Storbritannien vil have genåbning i april

Adskillige politikere fra premierminister Boris Johnsons konservative parti mener, at nedlukningen af landet skal ophøre ved udgangen af april.

Til den tid er de ni grupper i landet, som vurderes som de vigtigste at vaccinere, blevet vaccineret mod coronavirus.

Politikerne argumenterer også for en gradvis genåbning frem mod slutningen af april – eksempelvis med genåbning af skoler fra begyndelsen af marts. Det skriver CNN.

Over 15 millioner mennesker i Storbritannien vaccineret

Storbritannien har givet næsten hver fjerde borger et eller to stik med coronavaccine. Det skriver Nadhim Zahawi, den britiske minister med ansvar for vaccineprogrammet søndag på Twitter.

I alt har mere end 15 millioner briter modtaget en coronavaccine.

Storbritannien med omkring 66,5 millioner indbyggere er det europæiske land, der har vaccineret klart flest.

Restauranter i New York får lov at åbne på valentinsdag

Efter måneders nedlukning har restauranter i New York, USA, fået lov at genåbne i weekenden ved valentinsdag.

Og de par, som spiser ude, får god plads indenfor. Restauranterne må maksimalt have gæster på en fjerdedel af pladserne.

6000 vaccineret på et døgn

Der er givet 230.000 vaccinestik i Danmark, viser en rapport fra Statens Serum Institut søndag.

Det præcise tal er 230.518, og det er 6554 flere end lørdag. Størstedelen af dem er gået til at give borgere det første af to vaccinationsstik.

Af rapporten fremgår det nemlig, at 951 har fået andet vaccinestik det seneste døgn, så i alt 167.506 er færdigvaccineret.

295 nye smittede med coronavirus

Der er fundet 295 nye smittede med coronavirus de seneste 19 timer. Det viser tal fra Statens Serum Institut. Tidsintervallet på 19 timer skyldes tekniske problemer med nogle servere.

De positive prøver er fundet ud fra i alt 129.927 prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,23.

Otte personer er døde med covid-19 i kroppen. Antallet af indlæggelser stiger med én person til 309. Heraf ligger 65 på intensiv, og 44 får hjælp til at trække vejret ved hjælp af respirator.

Tyskland lukker grænse mod Tjekkiet og dele af Østrig for at holde smitte ude

Tyskland har indført skærpede indrejserestriktioner og delvist lukket grænsen mod Tjekkiet og den østrigske delstat Tyrol. Det sker for at holde potentielt mere smitsomme coronavarianter ude, skriver The Guardian.

Grænsereglerne er trådt i kraft søndag, og de gælder indtil videre indtil 17. februar.

Der er få undtagelser for de lukkede grænser. Det gælder eksempelvis for sundhedsansatte og lastbilchauffører.

Japan godkender Pfizer-vaccine

Japan har godkendt sin første vaccine mod coronavirus. Det oplyser landets sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Japan Times er der ankommet omkring 400.000 vaccinedoser fra Pfizer/BioNTech til landet, der har over 126 millioner indbyggere.

Vaccinen skal blandt andet gøre Japan klar til at være vært for det udskudte OL til sommer.