Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Arkiv.

Hvad sker der? Antallet af smittede i forhold til testede er den laveste siden slutningen af august.

Hvad er status? Der er fundet 274 smittede i 124.348 prøver, oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Få overblikket over de seneste coronatal i Danmark her.

Over 44.000 nye smittede i Brasilien

Brasilien har det seneste døgn registreret yderligere 44.299 coronatilfælde.

I samme periode er 1043 konstateret døde med covid–19, oplyser landets sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Brasilien har dermed bekræftet mere end 9,8 millioner coronasmittede og knap 240.000 coronadøde siden pandemiens udbrud.

Fransk finansminister: Ny nedlukning allersidste mulighed

Frankrigs finansminister, Bruno Le Maire, siger lørdag, at den franske befolkning er ved at løbe tør for tålmodighed med coronavirusset, og at en ny nedlukning af landet vil være "den allersidste mulighed, når alle andre er blevet prøvet".

Antallet af dagligt smittede i Frankrig er stadig stigende.

Over 800.000 i Europa nu døde med covid-19

Europa har lørdag rundet en dyster milepæl.

Ifølge en optælling foretaget af det franske nyhedsbureau AFP er mere end 800.000 europæere døde med coronavirus.

Tallene er for de 52 lande, der udgør Europa, og er derfor inklusive Tyrkiet og Rusland.

Russisk vaccine ankommet til Venezuela

De første 100.000 doser af den russiske Sputnik V-vaccine mod coronavirus er lørdag ankommet til Venezuela, skriver nyhedsbureauet Reuters.

I et tweet skriver Venezuelas præsident Nicolas Maduro, at sundhedspersonalet i landet får vaccinen først.

Tysk virolog: Frygt for coronavirus malplaceret

Den tyske virolog Detlev Krüger siger i et interview med det tyske nyhedsmagasinet Focus, at det er helt normalt, at vira muterer, som coronavirusset har gjort.

I samme interview siger han, at man skal have respekt for coronavirusset, men at frygt for virusset er "helt malplaceret".

SSI finder mere vaccineresistent mutation i 67 prøver

Virusmutationen E484K, der kan nedsætte effekt af vacciner, er fundet i foreløbig 67 coronaprøver i Danmark, oplyser Statens Serum Institut.

De 8 af de 67 påviste tilfælde er coronaprøver, hvor folk er smittet med varianten B1351. Det er den, der også omtales som den sydafrikanske variant. Den er også fundet i andre varianter, heriblandt den brasilianske, også kendt som P1.

Den er ikke fundet i den britiske variant, B117.

Stigning i antal af dagligt smittede i Frankrig

Frankrig melder om 21.231 tilfælde af smitte med coronavirus i løbet af det seneste døgn, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er en stigning i forhold til fredag, hvor tallet var 20.701.

199 personer er døde med covid-19 i Frankrig i løbet af det seneste døgn.

Mette Frederiksen: Danskerne skal vænne sig til at blive testet tit

- Man skal vænne sig til, at det at blive testet tit – ganske givet et par gange om ugen – er en fundamental del af strategien for at have et mere åbent samfund end i dag. 

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) i et interview med Berlingske.

Sydafrika vil genåbne 20 landegrænser

Sydafrika vil genåbne 20 af landets grænser og tillade rejser som normalt, efter at restriktioner for at mindske smittespredningen blev indført sidste måned.

Det oplyser landets indenrigsministerium lørdag ifølge Reuters.

Lille fald i antal af dagligt smittede i Italien

Det italienske sundhedsministerium melder om 13.532 nye smittede med coronavirus i løbet af det seneste døgn, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er et lille fald i forhold til fredagl hvor tallet var 13.908. 

Der er også sket et lille fald i antallet af personer, der er døde med covid-19 i løbet af det seneste døgn. Her er tallet lørdag 311, mens det fredag var 316.

Politiet lukker uofficielt Danmarksmesterskab ved Odense

Politiet har lukket det uofficielle Danmarksmesterskab i langrend ved Odense for brud for coronarestriktioner. Det skriver DR.

Kenneth Bøggild, generalsekretær i Danmarks Skiforbund, undrer sig dog over, at det blev anset for at være et arrangement.

Løberne har nemlig selv skullet tage tid på ruten, som de har kunnet køre på hele ugen, hvorefter forbundet har lavet en digital rangliste.

Fald i antallet af dagligt smittede i Storbritannien

Der er i løbet af det seneste døgn registretet 13.308 nye tilfælde af smitte med coronavirus i Storbritannien, skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer data fra den britiske regering.

Det er et fald i forhold til fredag, hvor der blev registreret 15.144 nye tifælde.

Der er i løbet af det seneste døgn registreret 621 dødsfald med covid-19. Det er også et fald i forhold til fredag, hvor tallet var 758.

USA bekymret over WHO-rapport fra Kina om corona-oprindelse

USA har "dybe bekymringer" om rapporten fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) om oprindelsen af coronavirus, efter at WHO har været i Kina for at undersøge det nærmere.

Det Hvide Hus' sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan siger i en erklæring, at det er essentielt, at rapporten er uafhængig og fri for "ændringer foretaget den den kinesiske regering".

Erklæringen kommer, efter at WHO–forskerne har klaget over, at Kina ikke ville udlevere rå data om de tidlige tilfælde af coronavirus. Det skriver Reuters.

Britiske forskere tror på universel vaccine på under et år

Britiske forskere siger, at en "universal vaccine", som kan virke mod alle coronamutationer, kan være udviklet på under et år.

Det skriver avisen The Telegraph ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Flere henvist til privathospitaler under epidemi

I de sidste fem måneder af 2020 er 19 procent flere patienter blevet henvist til et privathospital sammenlignet med året før, meddeler regionerne.

Tallene glæder regionernes formand, Stephanie Lose (V), fordi selvom patienterne ikke har haft akut behandlingsbehov, har mange gået rundt med smerter.

AstraZeneca-vaccine testes på 300 børn

Forskere på det britiske Oxford University begynder lørdag at teste AstraZenecas vaccine på 300 børn i alderen 6–17 år.

Det skriver CNN og nyhedsbureauet Reuters.

Der har hidtil været få test af coronavacciner på børn, som typisk får mildere sygdomsforløb end voksne. Ifølge CNN er vaccinen fra Pfizer/BioNTech og vaccinen fra Moderna blevet testet på børn ned til 12 år i USA.

2,86 procent af befolkningen nu vaccineret

166.555 har fået begge stik mod coronavirus og er derved færdigvaccineret, fremgår det af tal fra Statens Serum Institut lørdag.

Det er 7496 flere end fredag. Dermed er 2,86 procent af befolkningen i Danmark færdigvaccineret.

Region får op mod 40.000 opkald om bestilling af vaccinetid

Nogle dage er der ringet op mod 40.000 gange til Region Midtjyllands bookingtelefon til vaccinetider.

Derfor er regionen i gang med at ansætte flere medarbejdere, skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse ifølge Jyllands-Posten.

Telefonen er beregnet til borgere, der ikke har NemID og som ønsker at bestille tid til vaccination mod coronavirus.

Mette Frederiksen: - Det går den rigtige vej

- Vi er nu på vej ind i et forår, hvor vi løbende og gradvist - men forsigtigt - kan udfase stadig flere restriktioner.

Det skriver statsminister Mette Frederiksen (S) på Instagram, hvor hun kalder det imponerende, at danskerne igen er lykkedes med at holde coronaepidemien under kontrol.

Det er sket på trods af flere faktorer for årstiden, der besværliggør kontrollen over epidemien såsom vinteren, det kolde vejr, coronatræthed og den ekstra smitsomme britiske coronamutation B117.

Men in Black demonstrerer i København

Men In Black demonstrerer på Rådhuspladsen i København.

Gruppen Men in Black, der flere gange har demonstreret mod de gældende coronarestriktioner, har anmeldt en demonstration lørdag middag.

Arrangementet finder sted ved Rådhuspladsen, og gruppen demonstrerer blandt andet, fordi den mener, at regeringen negligerer udsatte grupper under nedlukningen.