Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Mindre brand i Kolding slukket

En mindre brand i et elkabel ved jernbaneskinnerne i Kolding, som har standset togdriften, er nu slukket, oplyser Trekantsomr√•dets Brand- og Redningstjeneste.

Mindre brand stopper tog i Kolding

Som f√łlge af en mindre brand i et elkabel ved jernbaneskinnerne i Kolding, er togdriften midlertidigt stoppet, oplyser Trekantsomr√•dets Brand- og Redningstjeneste.

120 soldater fra Napoleons tilbagetog i 1812 bisat

Ligene af 120 franske og russiske soldater, som d√łde under Napoleons tilbagetog fra Moskva i 1812, er blevet bisat ved en ceremoni i Vyazma i det vestlige Rusland, skriver BBC. Sammen med de 120 soldater blev tre kvinder og tre teenagedrenge ogs√• bisat. Ligene blev fundet af franske og russiske ark√¶ologer for to √•r siden.

Trump efter frifindelse: - Den st√łrste heksejagt i vores lands historie

USA's tidligere pr√¶sident Donald Trump kalder rigsretssagen i Senatet "endnu en fase i den st√łrste heksejagt i vort lands historie". Det fremg√•r af en udtalelse l√łrdag aften, skriver nyhedsburauet Reuters.

Trump frifindes ved rigsretssag

USA's tidligere pr√¶sident Donald Trump bliver ved Rigsretssagen i det amerikanske senat frifundet for at opmuntre til opr√łr. Det st√•r klart efter 34 af 75 senatorer klokken 21.47 dansk tid har stemt for en frifindelse af Trump. Det samlede stemmetal blev 43 for frifindelse og 57 for at d√łmme, men hvis Trump skulle d√łmmes, kr√¶vede det et flertal p√• to tredjedele af senatorerne.

Fire f√¶ngslet efter skyderi l√łrdag morgen p√• Frederiksberg

Der var l√łrdag morgen skyderi p√• Wilkensvej p√• Frederiksberg, og tre m√¶nd og en kvinde er l√łrdag fremstillet i grundlovsforh√łr. To af m√¶ndene p√• 23 og 24 √•r er blevet varet√¶gtsf√¶ngslet i 26 dage, mens kvinden, der er 20 √•r, og den tredje mand, der er 21 √•r, er varet√¶gtsf√¶ngslet de n√¶ste 19 dage.Det oplyser den centrale efterforskningsleder i K√łbenhavns Politi Kenneth Jensen.

F√łrste ebola-d√łdsfald i Guinea siden 2016

Fire personer er d√łde af ebola i det vestafrikanske land Guinea, skriver det franske nyhedsbureau AFP. Det er de f√łrste d√łdsfald som f√łlge af ebola i landet siden 2016.

Beregninger: Grundvandet er på 30 år steget en meter nogle steder i Danmark

P√• 30 √•r er grundvandet nogle steder i Danmark steget en meter, skriver Jyllands-Posten. Men det vil stige yderligere med op til 75 cm eller mere i l√łbet af de n√¶ste 50-80 √•r, viser nye beregninger fra Geus, statens geologiske unders√łgelser

To laviner i Slovenien koster tre bjergbestigere livet

To laviner i bjergk√¶den Kamnik Savinja Alperne 50 kilometer nord for Ljubljana i Slovenien har kostet tre bjegbestigere livet, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP). Yderligere tre personer er blevet kv√¶stet.

Mand styrtede ned af skr√¶nt ved Sk√¶lsk√łr

En mand styrtede l√łrdag ned af en h√łj skr√¶nt i Gl√¶n√ł syd√łst for Sk√¶lsk√łr, skriver Sn.dk. Indsatsleder ved Slagelse Brand & Redning, Per Eilertsen, siger til mediet, at manden ikke kom slemt til skade. - Han var frisk og ved godt mod, men han kunne ikke g√•, forklarer indsatslederen.

Dele af Helsing√łr uden vand

Et brud p√• en vandledning i Helsing√łr betyder, at dele af byen mangler vand l√łrdag, skriver TV 2 LORRY. - Der er et st√łrre vandbrud ved Stubbedamsvej med p√•virkning p√• sideveje og dele af Helsing√łr Centrum. Vi beklager de gener arbejdet medf√łrer og arbejder p√• h√łjtryk for at udbedre problemet, skriver Forsyning Helsing√łr p√• deres hjemmeside.

Militær i Myanmar udsteder arrestordre på syv aktivister

Myanmars milit√¶r har l√łrdag udsendt arrestordrer p√• syv kendte demokratiaktivister, som √•bent st√łtter de omfattende protester mod milit√¶rkuppet i det syd√łstasiatiske land. De syv aktivister risikerer at blive tiltalt for kommentarer p√• sociale medier. Deres kommentarer truer if√łlge milit√¶ret den nationale sikkerhed.

Ingen vidner indkaldes i rigsretssag mod Trump

Der bliver ikke indkaldt vidner i rigsretssagen mod USA's tidligere pr√¶sident Donald Trump. Men en udtalelse fra det republikanske kongresmedlem Jaime Herrera Beutler, der har kendskab til en omstridt telefonsamtale mellem Trump og en republikansk leder i Kongressen, vil indg√• som bevismateriale.

Atomkraftværk i Japan ikke ramt af jordskælv

Et jordsk√¶lv, som l√łrdag har ramt ved Fukushima-kysten i Japan ser ikke ud til at have betydet skader p√• atomkraftv√¶rket i omr√•det. For ti √•r siden f√łrte et st√łrre jordsk√¶lv og en tsunami til store √łdel√¶ggelser i Fukushima. Det skriver norske NRK.

Holbækmotorvejen åben igen

Holb√¶kmotorvejen, som tidligere har v√¶ret sp√¶rret i retning mod Holb√¶k mellem Trekroner og Roskilde √ėst efter et uheld, er nu √•ben igen, oplyser Vejdirektoratet.

Masser af kvæstede efter jordskælv ved Japan

Snesevis af mennesker er kv√¶stet efter et kraftigt jordsk√¶lv ud for Japans √łstkyst l√łrdag. Det skriver det japanske nyhedsbureau Kyodo if√łlge Reuters. Sk√¶lvet indtraf i Fukushima-regionen og sendte kraftige rystelser gennem bygninger i regionen. Der er dog ikke meldinger om st√łrre skader, og der er heller ikke udsendt varsel om tsunamier.

Holbækmotorvej spærret efter uheld

Holb√¶kmotorvejen fra K√łbenhavn mod Roskilde er sp√¶rret mellem afk√łrsel 9 og afk√łrsel 10, Roskilde √ėst p√• grund af et uheld, oplyser Vejdiretoratet. Politi og redningsmandskab er p√• stedet. 

Mercedes tilbagekalder over 1,3 millioner biler

Bilfabrikanten Mercedes-Benz tilbagekalder over 1,3 millioner k√łret√łjer, fordi softwaren i deres n√łdopkaldssystemer kan sende udrykninger i den forkerte retning efter et sammenst√łd. Det skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

Politiet advarer mod at færdes på isen i Nordsjælland

Nordsjællands Politi oplyser, at man modtager mange anmeldelser om færden på isen i Nordsjælland. Mange steder er færden både farlig og forbudt, advarer politiet. I Helsinge gik en mand gennem isen, men han kom dog op uden at komme til skade, oplyser vagtchefen hos Nordsjællands Politi.

Senat indkalder vidner i rigsretssag mod Trump

Medlemmerne af USA's Senat har med stemmerne 55 mod 45 l√łrdag stemt for, at der kan indkaldes vidner i rigsretssagen mod tidligere pr√¶sident Donald Trump. Det viser en direkte udsendelse fra Senatet.