Nyheder

Region Hovedstaden lover flere penge og bedre normering på fødegangene

Med rekordfart har et protestbrev fået fødsler i Danmark på dagsordenen. Over halvdelen af landets jordemødre har skrevet under.

Efter massiv kritik er der flere midler på vej til fødegangene i Region Hovedstaden.

Det skriver mediet Sundhedsmonitor.

Tirsdag har regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) holdt møde med jordemoderen Stine Roswall, som står bag en protestskrivelse, som flere end halvdelen af landets jordemødre har skrevet under på.

Bred tilslutning i regionsrådet

- Vi er villige til at finde de ekstra midler, der skal til i de kommende år, så vi kan sikre, at der ikke er så skrabede normeringer på fødeafdelingerne, hvor jordemødrene hele tiden skal løbe ekstra stærkt, siger regionsrådsformanden til Sundhedsmonitor efter mødet.

Ifølge Hæstorp Andersen er der også bred tilslutning blandt de øvrige partier i regionsrådet.

Efter mødet var Stine Roswall optimistisk på branchens vegne.

- De fandt tegnebogen frem og gav udtryk for, at de gerne vil prioritere fødeområdet, og at der skal ske en opnormering, siger hun til Sundhedsmonitor.

Flere end 1800 underskrifter

Direktør for Mødrehjælpen, Ninna Thomsen, er begejstret for dagens meldinger. På Twitter skriver hun:

- Region Hovedstaden erkender nu behovet for bedre forhold på fødegangene. Tak for at lytte, Sophie Hæstorp Andersen.

Flere end 1800 af landets godt 3100 jordemødre har skrevet under på det protestbrev, som Stine Roswall har fået bragt gennem Sundhedsmonitor.

I brevet kalder de arbejdsforholdene på offentlige fødesteder i Region Hovedstaden så uanstændige, at det går ud over både personalet og de fødende.

Uafhængigt af protestbrevet fra jordemødrene er der også mandag sat gang i et borgerforslag, som vil have Folketinget til at sikre nogle basale rettigheder for fødende familier. Siden mandag har borgerforslaget fået over 8500 tilkendegivelser.

Hvis 50.000 personer underskriver et borgerforslag, kan det blive fremsat i Folketinget.