Nyheder

Dagens nyheder 7. februar

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan altid tippe TV 2s journalist her.

USA vil ikke fjerne sanktioner mod Iran

Den amerikanske regering vil ikke fjerne sine sanktioner mod Iran, s√• l√¶nge styret i Teheran ikke lever op til sine forpligtelser i en atomaftale fra 2015. Det siger pr√¶sident Joe Biden til tv-kanalen CBS. 

Flere uheld p√• S√łnderjyske Motorvej

S√łndag aften er der sket flere uheld p√• S√łnderjyske Motorvej. For f√• minutter siden kunne politiet fort√¶lle, at en lastbil var k√łrt ind i et autov√¶rn mellem afk√łrsel 74 og 75 i nordg√•ende retning. Nu er en bil k√łrt fast i en snedrive ved afk√łrsel 66. Ogs√• den ulykke er sket i nordg√•ende retning.

Politi sender advarsel til bilister

Sydjyllands Politi f√•r meldinger om, at der bliver dannet snedriver p√• vejene rundt om i deres kreds. Derfor beder de bilister i omr√•det om at v√¶re ekstra opm√¶rksomme, hvis de er ude og k√łre.

USA's tidligere udenrigsminister George Shultz er d√łd

USA's tidligere udenrigsminister George Shultz er d√łd, 100 √•r, rapporterer avisen Washington Post. Han var udenrigsminister under den republikanske pr√¶sident Ronald Reagan i 1980'erne.

Parken bliver testcenter igen

Parken i K√łbenhavn √•bner mandag som ekstra midlertidigt offentligt teststed. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse, hvor de ogs√• fort√¶ller, at de har oph√¶vet kviktest-kontrakten med SOS International.

Stort fald Storbritanniens eksport til EU

Storbritanniens eksport til EU faldt i januar med 68 procent sammenlignet med √•ret f√łr. Det skriver den britiske lastvogns-forening RHA p√• Twitter. RHA mener, at faldet er en konsekvens af Brexit.

Snestorm i det nordlige Tyskland skaber problemer

Det nordvestlige Tyskland er s√łndag ramt af en snestorm, der skaber trafikale problemer. Tog mellem Hamborg, Hannover og Berlin er blevet aflyst, mens 28 personer er kommet til skade i trafikuheld. Det skriver AP.

Lastbil holder p√• tv√¶rs p√• S√łnderjyske Motorvej

En lastbil holder p√• tv√¶rs af den S√łnderjyske Motorvej ved Aabenraa, skriver politiet p√• Twitter. If√łlge P4 Trafik er to spor sp√¶rret p√• grund af uheldet. Man kan dog k√łre forbi uheldet i n√łdsporet. Politiet forventer, at vejen er sp√¶rret frem til klokken 17, og at man m√• forvente k√ł.

Mindst 150 frygtes omkommet efter gletsjerskred i Indien

Mindst 150 personer frygtes omkommet efter et gletsjerskred i det nordlige Indien. Det skriver Sky News.

Franciska Rosenkilde er ny politisk leder for Alternativet

Franciska Rosenkilde er ny politisk leder for Alternativet. Det har partiet bestemt p√• et ekstraordin√¶rt landsm√łde s√łndag. Hun overtager efter Josephine Fock.

Politiet arbejder nu på to adresser i Holbæk

L√łrdag aften rykkede Midt- og Vestsj√¶llands Politi ud til en adresse i Apotekerhaven, og efterforskningen er stadig i gang. S√łndag eftermiddag bekr√¶fter politiet overfor TV 2, at de nu arbejder p√• to adresser i Holb√¶k. Indtil videre har politiet forholdst sig tavst i sagen. 

Sydmotorvejen spærret i nordgående retning

Sydmotorvejen er sp√¶rret i nordg√•ende retning mellem B√•rse og Tappern√łje efter et uheld. Vagtchefen ved Sydsj√¶llands og Lolland Falsters Politi kan ikke oplyse yderligere om, hvad der er sket. 

√ėstjyllands Politi efterlyser 57-√•rig kvinde

Politiet efterlyser 57-årige Jane.

√ėstjyllands Politi efterlyser den 57-√•rige Jane M√łller, som ikke er set siden torsdag aften i Aarhus, hvor hun cyklede hjem efter et bes√łg hos sin k√¶reste. Man skal ringe 114, hvis man har set hende. 

Hun beskrives som: 

  • 57 √•r
  • Ca. 175 cm h√łj, slank
  • Langt, gr√•ligt h√•r ned til skulderen
  • B√¶rer ofte briller og √łreringe, der h√¶nger
  • Formentligt ikl√¶dt et strikpandeb√•nd, en kn√¶lang, marinebl√• jakke, m√łrkebl√• cowboybukser og brune skindst√łvletter/vandresko
  • Har et lille modersm√¶rke p√• venstre kind 

Politiet tavst om politiaktion i Holbæk

Siden l√łrdag har politiet v√¶ret til stede p√• en adresse i Holb√¶k, og s√łndag er aktionen stadig i gang. Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsj√¶llands Politi, vil overfor Ritzau ikke oplyse, hvad sagen drejer sig om af hensyn til efterforskningen. 

Op til 150 mennesker frygtes omkommet efter gletsjerkollaps ved Himalaya

De indiske myndigheder frygter, at mellem 100 og 150 personer er omkommet, efter en gletsjer er kollapset ved bjergk√¶den Himalaya i den indiske stat Uttarakhand i det nordlige Indien. 

Egypten har l√łsladt journalist efter fire √•r

De egyptiske myndighederne har l√łrdag l√łsladt journalisten Mahmoud Hussein, som arbejder p√• det arabiske medie Al Jazeera. If√łlge Reuters har han v√¶ret tilbageholdt siden december 2016, fordi de egyptiske myndigheder blandt andet mener, han har spredt falske historier.

Boligmarkedet sætter rekorder

Det danske boligmarked forts√¶tter med at s√¶tte rekorder ‚Äď p√• trods af at b√•de Danmark og hele verdens √łkonomi er h√•rdt ramt af effekterne af coronanedlukninger. Det viser tal fra Boligsiden. I √•rets f√łrste fire uger er der blevet solgt 9459 boliger. Til sammenligning l√• tallet sidste √•r p√• 4926.

Endnu en kold dag med frostgrader venter

L√łrdag var bidende kold, og det samme bliver s√łndag. Det fort√¶ller meteorolog ved TV 2 Vejret Andreas Nyholm. Her til morgen er der mellem minus en og minus syv grader. Senere p√• dagen vil temperaturerne snige sig op p√• mellem minus tre og minus en. Det vil formentlig holde frostgrader over hele landet.

K√łbenhavns Politi lukker fest med 102 deltagere

Natten til l√łrdag har K√łbenhavns Politi lukket en fest med 102 deltagere i K√łbmagergade i Indre By. Det bekr√¶fter politiet over for BT. Samtlige deltagere risikerer en b√łde p√• 2500 kroner for brud p√• forsamlingsforbuddet, som i √łjeblikket lyder p√• fem personer.

Sydmotorvejen spærret i nordgående retning efter uheld

E47 Sydmotorvejen er sp√¶rret i nordg√•ende retning mellem Eskildstrup og N√łrre Alslev efter et uheld, hvor en lastbil er skredet ud i en snedrive. Vagtchef hos Sydsj√¶lland- og Lolland Falsters Politi Lars Vestervig fort√¶ller, at der ikke er nogen tilskadekomne, og at de er ved at rydde op efter uheldet. Politiet ved endnu ikke, hvorn√•r vejen √•bner igen.