Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Tedros Adhanom Ghebreyesus (Arkivfoto).

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Hvad skete der? Folketinget har stemt for muligheden for et krav om test og isolation for alle, der rejser ind i Danmark.

Latinamerika og Caribien runder 600.000 dødsfald

Over 600.000 mennesker i Latinamerika og Caribien har mistet livet som følge af coronavirusset. Det viser en opgørelse fra det franske nyhedsbureau AFP.

Regionen, der omfatter 34 lande og territorier, har officielt registreret 601.256 dødsfald. De to værste ramte lande er Brasilien og Mexico med henholdsvis 255.099 og 159.100 dødsfald.

WHO: Vaccine-nationalisme skader alle

Trods et voksende antal vacciner mod covid–19 er den nuværende produktionskapacitet alt for lille til at følge med den globale efterspørgsel.

Det har ifølge Verdenssundhedsorganisationen generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreyesus, udløst en uskøn kamp mellem lande om at få fingre i vacciner. Det skriver Reuters.

– At lade størstedelen af verdens befolkning være ikke–vaccineret vil ikke kun opretholde unødvendige sygdomme og dødsfald, men også give anledning til nye virusmutationer, da covid–19 fortsat spredes blandt ubeskyttede befolkninger, skriver han i et indlæg i magasinet Foreign Policy.

Region Sjælland lover maks 20 kilometer til test

Højest 20 kilometer til en teststed i Region Sjælland. Det er et af elementerne i regionens nye plan for testområdet, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Planen består af faste testcentre og teststeder med enten pcr– eller lyntest. Testcentre og –steder bliver fordelt over hele regionen, lyder det.

Virksomheder kan kræve at medarbejdere bruger feriedag

Et bredt flertal i Folketinget har tirsdag vedtaget, at virksomheder kan stille krav om, at lønmodtagere skal afholde ferie i forbindelse med hjemsendelse. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

14. januar blev arbejdsmarkedets parter og regeringen enige om at forlænge ordningen med lønkompensation i alle brancher. Den aftale er nu også vedtaget i Folketinget.

Halvering i antallet af hjemsendte med lønkompensation

Ifølge en rundspørge hos erhvervsorganisation Dansk Industri har medlemsvirksomhederne sendt halvt så mange medarbejdere hjem med lønkompensation under den aktuelle nedlukning som i foråret 2020.

I uge to i år var 23.000 medarbejdere sendt hjem. I uge 19 sidste år gjaldt det 48.000 medarbejdere. Det skriver Finans.

Ifølge underdirektør Steen Nielsen kan det skyldes, at mange virksomheder har været bedre forberedt denne gang, siger han til mediet.

Forældreformand: Børn skal lære at lege igen efter isolation

Højere grad af isolation og hjemmeundervisning har forringet børns evne til at lege og være sammen.

Det siger formanden for Århus Forældreorganisation, Anne Ernst Grøndal, til Jyllands–Posten.

Hun foreslår derfor, at der ved genåbningen af skoler for de yngste elever bliver lagt "stor vægt på det fritidspædagogiske arbejde".

Tysk firma præsenterer drone til vaccineleverance

En tysk start up–virksomhed har udviklet en drone – en såkaldt Wingcopter – der skal hjælpe med at bringe medicin og coronavacciner ud rundt omkring i landet.

Macron lover franskmænd vaccination inden efteråret

Inden sommeren er ovre, vil alle franskmænd have fået tilbud om at blive vaccineret mod coronavirus.

Sådan lyder det fra Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, i et interview med tv–kanalen TF1, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Præsidenten siger ligeledes, at medicinalvirksomhederne er nødt til at begynde at forberede vacciner til den kommende vinter og ind i 2022, fordi virusset udvikler sig hurtigt.

Indrejsende til Danmark smittet med sydafrikansk mutation

Endnu en indrejsende til Danmark er nu registreret smittet med den sydafrikanske coronavariant B.1.351. Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter

Dermed er i alt er fem personer nu smittet med mutationen. Den smittede og nære kontakter er alle i isolation.

Varianten af coronavirus fra Sydafrika, der kaldes B.1.351, er ligesom varianten fra England, B117, mere smitsom end de gængse coronavarianter.

Engelbrecht: Behov for isolationskrav er "ærgerligt"

Transportminister Benny Engelbrecht (S) kalder det "ærgerligt", at det "er nødvendigt" at vedtage en lov, der udløser bødestraf til dem, der rejser ikke overholder det, der indtil nu, har været anbefalinger om isolation og test efter en rejse i udlandet. Det skriver han på Facebook.

Nu indføres vidtgående restriktioner for danskere der har været på ferie i udlandet. I dag har Folketinget vedtaget at...

Posted by Benny Engelbrecht on Tuesday, February 2, 2021

Flyveforbud fra Dubai forlænges, indtil nye testkrav træder i kraft

Regeringen har besluttet at forlænge forbuddet mod at flyve fra De Forenede Arabiske Emirater - herunder Dubai - til Danmark. Det vil gælde, indtil kravet om at tage en test og gå isolation efter udlandsrejser er blevet udmøntet. Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Folketinget vedtager mulighed for tvungen indrejse-isolation

Et bredt flertal af Folketingets partier har stemt for et lovforslag, der giver mulighed for at stille krav om test og isolation for personer, herunder danske statsborgere, der rejser ind i Danmark. Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse

Tidligere SSI-direktør: Små erhverv bør genåbne næste gang

Det kan give god mening at se på, hvordan eksempelvis frisører og mindre forretninger, som ikke har specielt mange kunder i butikken ad gangen, kan genåbne som det næste.

Det er vurderingen fra Nils Strandberg Pedersen, læge og tidligere, mangeårig administrerende direktør Statens Serum Institut.

– Jeg kan godt have svært ved at tro på, at frisører eksempelvis bidrager i nogen særlig grad til smittespredningen, siger han til Berlingske.

Danske forskere skal undersøge vacciners effektivitet

Et stort dansk studie skal undersøge, hvor godt vacciner beskytter mod COVID-19. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. 

Det er læger på Rigshospitalet, Herlev og Gentofte Hospital samt Nordsjællands Hospital, der over de næste godt to år skal studere effekten af vaccinerne ved at måle antistoffer hos ansatte på de tre hospitaler samt hos flere tusinde patienter.

Studie: AstraZeneca-vaccine 76 procent effektiv efter ét stik

Et nyt studie fra Universitetet i Oxford tyder på, at AstraZeneca-vaccinen er 76 procent effektiv i op til 12 uger efter kun et enkelt stik. Det skriver universitetet på sin hjemmeside.

Dronning sender hilsen til død veterans familie

Dronning Elizabeth II har ifølge nyhedsbureauet Reuters sendt en hilsen til Tom Moores familie, hvor hun kondolerer for hans død.

Den 100–årige krigsveteran formåede at indsamle næsten 33 millioner pund – omkring 270 millioner kroner – til det britiske sundhedsvæsen under coronakrisen. Han blev slået til ridder af dronning Elizabeth.

Palæstina vaccinerer første borgere

Det palæstinensiske selvstyre har tirsdag påbegyndt coronavaccination af sundhedsmedarbejdere på Vestbredden efter at have modtaget 5000 doser fra Israel.

Det meddeler selvstyrets embedsmænd ifølge nyhedsbureauet AFP.

Frankrig vil ikke give AstraZeneca-vacciner til borgere over 65 år

Frankrigs øverste sundhedsmyndighed har tirsdag godkendt coronavaccinen fra medicinalvirksomheden AstraZeneca.

Men heller ikke her anbefaler myndigheden at give vaccinen til personer over 65 år. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Vurderingen kommer, efter at der tidligere er stillet spørgsmålstegn ved vaccinens effekt på efter 65–årsalderen. EU har godkendt vaccinen til brug til alle aldersgrupper.

DBU præsenterer million-underskud

Dansk Boldspil-Union (DBU) har tirsdag præsenteret et underskud på 2,3 millioner kroner for kalenderåret 2020. Det oplyser DBU på sin hjemmeside.

Underskuddet forklares primært med coronapandemien, som har medført store ændringer i dansk fodbold.

Turisme faldt med 44 procent i 2020

Der var 44 procent færre udenlandske overnatninger i Danmark i 2020 end i 2019. Det viser den årlige statusanalyse af turismens udvikling og konkurrenceevne, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Dele af dansk turisme haft dog haft en bedre sommer. Således har kyst– og naturturismen kun set en tilbagegang på seks procent. Imens er tilbagegangen for storby– og erhvervsturismen 55 procent.