Mor til tre forsvandt uden at sige farvel, men håbet om at ses igen lever hos børnene

I programmet 'Som sunket i jorden' fik Emilie og hendes søskende vished om, at deres mor lever. Savnet til hende fylder dog stadig.

Emilie var 16 år, da hendes mor forsvandt i 2018. Kort tid forinden havde moren mødt en ny mand, og siden har ingen i familien fået livstegn fra 44-årige Elisa - lige indtil et tv-hold dykkede ned i sagen.

I TV 2-programmet 'Som sunket i jorden', der blev sendt tirsdag aften, lykkedes det nemlig tv-holdet at skabe kontakt til Elisa. Hun meddelte dog, at hun ikke ønskede at mødes eller snakke med sine børn, fordi hun ikke var klar.

Og den besked ramte Emilie og hendes søskende hårdt.

- Jeg prøvede at acceptere det. Men jeg kunne bare mærke, at det ville jeg ikke. For jeg ved jo, at hun er i live derude. Så det er mega frustrerende, at hun ikke bare kommer tilbage. At hun ikke bare lige ringer og giver en forklaring, siger 19-årige Emilie i dag.

Har fået mange henvendelser

Det er omkring et halvt år siden, at tv-værten Kristian Bech og resten af holdet stoppede med at researche på sagen.

Det skete efter, at Elisa og hendes mands advokat bad dem om ikke at grave mere i sagen, fordi parret var bange for, at det ville kompromittere deres sikkerhed.

Advokaten understregede desuden, at "der ikke er tale om, at Elisa ikke har sin egen fri vilje".

Undervejs i tv-holdets efterforskning havde vidner talt om, at morens nye mand kunne være i et exitforløb - et program som hjælper personer ud af et kriminelt miljø. Ifølge tv-holdets oplysninger skulle det dog ikke have betydning for, om de som børn ville kunne have kontakt med deres mor.

Og derfor er mange spørgsmål stadig åbne i dag.

Efter programmerne er blevet vist, har familien dog modtaget mange henvendelser. Flere har skrevet, fordi de mener at have oplysninger i sagen, mens andre har sendt rosende ord til familien. Og det varmer, fortæller Emilie.

- Jeg har været meget nervøs for, hvordan folk ville tage imod det. Men mange har bare været så søde og støttende og tilbyder at hjælpe. Det er vi virkelig taknemmelige for, siger Emilie.

Tænker på hende hver dag

Indtil nu har hverken programmet eller de mange henvendelser dog ført de tre søskende tættere på deres mor.

- Vi har ikke hørt noget fra vores mor, desværre. Jeg håber stadig virkelig meget, at hun kommer hjem på et tidspunkt, men jeg er også bange for at blive skuffet igen, så jeg tør ikke håbe for meget, siger Emilie.

Hun er dog taknemmelig for, at tv-holdet formåede at skabe kontakt og få et livstegn fra hendes mor. Også selvom det har ikke fjernet det faktum, at hun stadig mangler i deres liv.

- Jeg savner hende mega meget og tænker på hende hver dag. Jo ældre jeg bliver, jo mere begynder jeg at minde om hende. Min far siger, at jeg er en lidt stille type som hende, og at jeg griner på samme måde. Vi har kun minderne, så det lever jeg lidt på nu, siger Emilie.

Banker hun pludselig på døren en dag?

I takt med at Emilie selv er blevet ældre, kan hun mærke, at morens pludselige forsvinden har sat sig i hende. Når hun møder nye mennesker, har hun svært ved at lade dem komme tæt på og bare være sig selv.

- Jeg tror måske, at jeg ubevidst tænker, at de nok også ender med at skride. Men jeg prøver at arbejde med det, og heldigvis har jeg en rigtig dejlig familie, siger Emilie.

Hun beskriver uvisheden omkring morens forsvinden som et konstant pres, der hele tiden hviler på skuldrene.

Indimellem har hun mareridt om, at hun møder sin mor på gaden, men at moren bare går videre uden at sige noget. Emilie drømmer dog også stadig om, at hun en dag kommer tilbage og banker på døren.

- Det ville betyde alt, hvis hun gjorde det. Det hele er jo så mystisk. Så jeg vil bare gerne have en afklaring nu. Hvis hun har det fint, hvorfor ringer hun så ikke bare og siger det til os?

Hvis hendes mor virkelig forsvandt af egen fri vilje, ville Emilie have svært ved at tilgive det. Men det har hun valgt ikke at tro på.

- Jeg har stadig et håb, og vi giver ikke så nemt op. Der skal mere til, siger Emilie.

Som sunket i jorden

  • Se første og anden del af 'Som sunket i jorden' om Elisas forsvinden på TV 2 PLAY.
  • Har du en sag, som TV 2 bør kigge på, kan du skrive til tv-holdet bag 'Som sunket i jorden' på us@doceye.dk

Elisa og hendes mand har ikke ønsket at medvirke i programmet 'Som sunket i jorden'. Deres advokat oplyser, at Elisa har det godt og frivilligt har fravalgt kontakten til sine tre børn og resten af familien.

Hverken politiet eller parrets advokat har ønsket at uddybe, hvordan eller hvorfor deres sikkerhed risikerer at blive kompromitteret.

TV 2.dk har af hensyn til de involverede parter valgt her kun at bringe deres fornavne samt sløre Elisas ansigt.