Nyheder

Model blev nægtet at sove og spise - kvinder står frem med voldsomme anklager mod Marilyn Manson

Marilyn Manson nægter alle anklager.

Mindst fem kvinder har på Instagram fortalt om overgreb af fysisk, psykisk og seksuel karakter begået af sangeren Marilyn Manson.

En af kvinderne er skuespilleren Evan Rachel Wood, der er kendt fra serien ’Westworld’.

Den amerikanske skuespiller Evan Rachel Wood er især kendt fra HBO-serien 'Westworld'.

Hun fortæller, at Marilyn Manson misbrugte hende i årevis og hjernevaskede og manipulerede hende til underkastelse.

- Jeg er færdig med at leve i frygt for hævn, bagvaskelse eller afpresning. Jeg er her for at afsløre denne farlige mand, skriver hun på Instagram.

Evan Rachel Wood og Manson var i et forhold fra 2006 til 2008, og i 2010 var de kortvarigt forlovet.

Hun har tidligere fortalt åbent om, at hun har været i et forhold med fysisk og seksuel misbrug, dødstrusler og hjernevask, men det er først nu, at hun sætter navn på sin overgrebsmand.

I 2018 holdt hun en tale om vold i hjemmet foran den amerikanske kongres.

Flere anklager

Hans rigtige navn er Brian Warner, men han er bedst kendt under kunstnernavnet Marilyn Manson.

Den 52-årige musiker er kendt for sine kontroversielle sceneoptrædener, sit sorte hår, sortmalede øjne og kontaktlinser.

Marilyn Manson i 2006.

Og Evan Rachel Wood er ikke den eneste kvinde, der er kommet med anklager mod Marilyn Manson.

Skuespiller Charlyne Yi beskyldte blandt andet Manson for chikane tilbage i 2018, og Mansons tidligere assistent Dan Cleary fortalte i efteråret, at han havde oplevet Mansons grove krænkelser mod og misbrug af kvinder.

Efter Evan Rachel Wood delte sit vidnesbyrd, har flere fulgt trop.

Evan Rachel Wood og Marilyn Manson var kortvarigt forlovet i 2010.

Misbrug, tvang og undertrykkelse

Mindst fire andre kvinder har i detaljer beskrevet, hvordan deres forhold til Marilyn Manson er startet med masser af opmærksomhed og kærlighed for kort efter at skifte karakter.

Kvindernes historier skildrer mental, fysisk og seksuel misbrug, ydmygelser, tvang og undertrykkelse.

Modellen Sarah McNeilly beskriver, at han låste hende inde, hvis hun var ”slem”, og afholdt hende fra at se udvalgte venner. Hun lider i dag af PTSD og står frem med sin historie, fordi hun ønsker at se ham ”blive gjort ansvarlig for sin ondskab.”

Modellen Ashley Lindsay Morgan fortæller ligeledes, at han udstak regler for hende og nægtede hende for eksempel at sove, spise eller forlade huset. Engang blev hun lukket ude af huset næsten uden tøj på som straf for at falde i søvn klokken 3 om natten, fortæller hun i et Instagram-opslag.

I dag mærker hun konsekvenserne af det voldelige forhold hver dag.

- Jeg har night terrors, PTSD, angst og OCD, som er det mest lammende. Jeg prøver at vaske mig for at få ham ud af mig eller af mig, skriver hun og fortsætter:

- Jeg ved, at han stadig gør det mod en skiftende gruppe unge piger og forårsager uoprettelige skader. Jeg står frem, så han endelig kan blive stoppet, skriver hun.

En kunstner, der bare kalder sig Gabriella på Instagram, har også delt sin historie.

Hun fortæller, at de mødtes til en backstagefest og indledte et forhold, som i begyndelsen var kærligt. Han sendte hende kærlighedssange og sagde, at han elskede hende efter to uger, og hun blev helt opslugt af ham.

Marilyn Manson.

Men forholdet skiftede karakter, og hun beskriver, hvordan han bandt hende og voldtog hende flere gange, og at han tvang hende til at tage stoffer for derefter at efterlade hende alene. Forholdet drev hende til et selvmordsforsøg, og i dag lider hun af PTSD og mareridt.

Nægter alle anklager

Marilyn Mansons pladesekslab, Loma Vista, har efter Evan Rachel Woods anklager afsluttet samarbejdet med musikeren øjeblikkeligt.

Efterfølgende har Marilyn Manson selv delt sin version af anklagerne på Instagram, hvor han benægter alt og kalder påstandene for ”frygtelige forvrængninger af virkeligheden.”

- Mine intime forhold har altid været fuldkommen samtykkende med ligesindede partnere. Uanset hvordan – og hvorfor – andre nu vælger at fremstille fortiden forkert, er dette sandheden, skriver han.