Nyheder

Dagens nyheder 2. februar

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan altid tippe TV 2s journalist her

Fem børn dræbt under skyderi i Oklahoma

Fem børn og en voksen er dræbt under et skyderi i et privat hjem i Oklahoma, USA, tirsdag morgen. Det skriver Reuters. En 25-ĂĄrig mand er anholdt og mistænkt i sagen, men motivet er endnu ikke kendt.

Selskab bag Google tjente 249 milliarder kroner i 2020

 Selskabet Alphabet, der ejer Google og YouTube, kom ud af 2020 med et overskud pĂĄ 40,3 milliarder dollar, svarende til 249 milliarder kroner, viser ĂĄrsregnskab.

Jeff Bezos stopper som direktør for Amazon

Amazon-stifter Jeff Bezos stopper som administrerende direktør og bliver i stedet bestyrelsesformand. Han overlader roret til Andy Jassy, der er en del af direktionen. Det oplyser Amazon i forbindelse med sit årsregnskab for 2020.

Vestlige lande fordømmer fængsling af Navalnyj

Flere vestlige lande og blandt andre EU fordømmer en russisk domstols beslutning tirsdag om at fængsle oppositionsleder Aleksej Navalnyj. Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, betegner det som "uacceptabelt".

Spacex-rumskib eksploderer under landing

Et rumskib fra Elon Musks private rumfartsselskab, Spacex, er eksploderet under en landing i Texas. Det skriver Reuters. Prototypen med navnet SN9 gennemførte ellers en testflyvning uden større problemer. Ingen mennesker var ombord.

Kvinde i kritisk tilstand efter drabsforsøg

En kvinde er tirsdag aften i kritisk tilstand, efter at hun tidligere tirsdag blev forsøgt dræbt i Vejlesøparken i Holte, oplyser Nordsjællands Politi. En mand er anholdt, og han vil onsdag blive fremstillet i grundlovsforhør.

Pete Buttigieg bliver USA's transportminister

Pete Buttigieg er valgt som USA's transportminister. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Den 39-ĂĄrige demokrat blev tirsdag stemt ind pĂĄ posten af det amerikanske senat med stemmerne 86 mod 13.

Trump kan som civil ikke stilles for rigsret, mener hans advokater

Advokater for USA's tidligere præsident Donald Trump afviser, at eks-præsidenten kan stilles for en rigsretssag, da han nu er civil. Det hævder de i en skrivelse, en uge inden at rigsretssagen indledes i Senatet.

25-årig kvinde i kritisk tilstand efter færdselsuheld

En 25-ĂĄrig kvinde er i kritisk tilstand efter et alvorligt færdselsuheld i pĂĄ Budumvej i Aalborg. Det skriver Nordjyllands Politi pĂĄ Twitter. Føreren af det andet køretøj flygtede fra stedet til fods, men er nu fanget.

12.000 danskere brød færdselsloven sidste uge

Landet over havde politiet i uge 4 en række mĂĄlrettede færdselskontroller. Cirka 12.000 trafikanter blev sigtet for at bryde færdselsloven. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse. Mere end 8400 af overtrædelserne var i kategorien "trafikfarlige".

Russisk oppositionsleder idømt 3,5 års fængsel

(ARKIV) Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj.

Den russiske oppositions spydspids, Aleksej Navalnyj, er af en domstol i Moskva blevet idømt 3,5 ĂĄrs fængsel. Det skriver Reuters. Han blev anholdt 17. januar, da han vendte hjem fra Tyskland efter et længere sygeforløb som følge af en forgiftning.

Dommer overvejer, om Navalnyj skal fængsles

En dommer i Moskva er tirsdag i færd med at overveje, om han skal sende den russiske oppositions spydspids, Aleksej Navalnyj, i fængsel i flere ĂĄr.  Han blev anholdt 17. januar, da han vendte hjem fra Tyskland efter et længere sygeforløb som følge af en forgiftning.

To sĂĄrede FBI-betjente er i stabil tilstand

To af de tre FBI-agtenter, der tirsdag blev sĂĄret under en anholdelse i byen Sunrise i Florida, meldes i stabil tilstand. Det skriver Reuters. Det fremgĂĄr ikke af meddelelsen, hvor hĂĄrdt sĂĄret den tredje FBI-agent er. To døde under skydieriet. 

Amazon tog drikkepenge fra sine bud - nu indgĂĄr de forlig

Amazon har betalt knap 62 millioner dollars i et forlig i en sag, hvor e-handelsgiganten stĂĄr anklaget for at tage drikkepenge fra sine bud - ogsĂĄ selvom selskabedet lovede sine kunder, at pengene gik til chaufførerne. 

19-årig fængslet for vold med døden til følge

Retten i Roskilde har tirsdag fængslet en 19-årig mand i forbindelse med et dødsfald i Køge i sidste uge. Den 19-årige er fængslet for vold med døden til følge.

Begge sigtede for knivstikkeri i Haderslev fængslet

Begge de to sigtede i sagen om et knivstikkeri i Haderslev mandag aften er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Rigsret mod Støjberg vedtaget i Folketinget

Anklagen mod Venstres Inger Støjberg er nu vedtaget i Folketinget. Hun skal dermed for en rigsret - anklaget for at have givet en "ulovlig instruks" i 2016 samt for at have "vildledt og misinformeret" Folketinget.

Flere FBI-agenter ramt af skud i Florida

Flere FBI-agenter er tirsdag blevet skudt under en anholdelse i Fort Lauderdale i Florida. Det skriver AP. Anholdelsen skete i forbindelse med en sag om misbrug af børn, men de ramtes tilstand er endnu ikke kendt.

Larm fra potter og pander fylder Myanmar efter kup

Lyden af bilhorn og folk, der slĂĄr pĂĄ potter og pander i protest mod militærkuppet, kan høres i Myanmars største by, Yangon, tirsdag aften lokal tid. Det meddeler øjenvidner til nyhedsbureauet Reuters.