Nyheder

Dagens nyheder 28. januar

LIGE NU

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan altid tippe TV 2s journalist her

Regeringen vil præsentere hjælpepakke til 170 milliarder kroner

Fredag morgen vil regeringen på et pressemøde præsentere en ny hjælpepakke til 170 milliarder kroner til danske virksomheder. Det erfarer TV 2.

Biden giver Obamacare nyt liv

Joe Biden har torsdag underskrevet to præsidentielle ordrer, som har til formål af udvide adgangen til sygesikring - den såkaldte Obamacare - i USA og rette op på "skader", som tidligere præsident Donald Trump påførte amerikanerne.

21-ĂĄrig stukket ned pĂĄ Amager

En 21-årig mand er torsdag aften blevet stukket med en kniv i låret i området omkring Brændekildevej, Smedekærsvej og Oliefabriksvej på Amager. Det fortæller central efterforskningsleder Espen Godiksen fra Københavns Politi til Ritzau. Foreløbig er ingen anholdt.

Politikreds oplever historisk fĂĄ indbrud

Københavns Vestegns Politi har i 2020 oplevet historisk få indbrud. Siden politikredsen blev etableret i 2007, har der ikke været registreret færre indbrud. Sidste år var der 2043 indbrud i kredsen, hvilket er et fald på 16 procent i forhold til året før. Tilbage i 2007 blev der registreret 2883 indbrud.

Italiensk maleri sætter rekord

Et lille maleri af den italienske renæssancekunster Sandro Botticelli er torsdag solgt på Sothebys auktionshus i New York for et pænt stykke over en halv milliard kroner. Det er ny rekord for et italiensk maleri ifølge Reuters.

Johnson afviser folkeafstemning om skotsk løsrivelse

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har torsdag under et besøg i Skotland afvist kravet om en ny folkeafstemning om skotsk løsrivelse fra den britiske union. Han opfordrer i stedet til, at det samlede Storbritannien vier kræfterne til at bekæmpe coronapandemien ifølge AFP.

Rejsevejledninger forlænges også

De gældende rejsevejledninger er torsdag blevet forlænget med yderligere tre uger. Det betyder, at alle rejser til hele verden frarådes til og med 28. februar for at begrænse coronasmitten. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Politiet lukker rockerborge

En igangværende konflikt mellem Bandidos og banden NNV har nået et niveau, hvor der kan være grundlag for lokalt at lukke Bandidos' opholdssteder. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse. Det har ført til, at Københavns Politi torsdag aften har lukket en rockerborg i København S.

Mand anholdt for at sende mistænkelig pakke til vaccinefabrik

En mand er anholdt, efter at en mistænkelig pakke er sendt til en fabrik i Wales, hvor vacciner fra AstraZeneca pakkes og lagres, oplyser politiet ifølge dpa.

Det drejer sig om en 53-årig mand fra byen Chatham, der ligger 45 kilometer sydøst for London.

USA's økonomi i historisk tilbageslag

Den amerikanske økonomi skrumpede 3,5 procent i 2020 i forhold til ĂĄret før. Det er den største tilbagegang i amerikansk økonomi siden 1946, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri, i en skriftlig kommentar til tallene.

Teknisk problem forsinker smitteopsporingen

Statens Serum Institut har i dag haft et teknisk problem med dataleverancer, hvilket har ført til forsinkelser i smitteopsporingen. Coronaopsporingsenheden arbejder på højtryk og forsøger at indhente forsinkelsen.

Tivoli taber sag mod Metroselskabet

Tivoli har torsdag i Københavns Byret tabt en strid mod Metroselskabet om en særlig servitut, der besværliggør forlystelsesparkens byggeplaner. Forlystelsesparken er dømt til at betale knap en kvart million kroner i sagsomkostninger, skriver Ritzau.

Regeringen vil igen sende bidrag til EU's grænseagentur

Danmark vil næste ĂĄr ogsĂĄ bidrage til EU's kystvagt- og grænseagentur, Frontex, for at beskytte EU's ydre grænser. Det meddeler Udenrigsministeriet torsdag. 

Regeringen har besluttet, at det danske bidrag i 2022 foruden mandskab vil bestĂĄ af fly, helikopter og patruljebĂĄde.

Drabsdømt islamist løsladt i Pakistan

Højesteret i Pakistan har givet ordre til at løslade en islamist, der tidligere er dømt for drabet pĂĄ den amerikanske journalist Daniel Pearl. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Pearl blev dræbt i 2002, hvor han blev kidnappet og senere halshugget. 

Partiledere indkaldt til møde angående coronasituationen, erfarer TV 2

Partiledere er indkaldt til møde med justitsminister Nick Hækkerup (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) angående coronasituationen. Det erfarer TV 2. Mødet afholdes klokken 14.00. Hvad der skal diskuteres, er endnu uvist.

C25-indeks med stort fald

Torsdag formiddag falder det danske eliteindeks, C25, med over 3 procent. OgsĂĄ pĂĄ en række af de største aktieindeks i Europa er der fald. Det skriver Ritzau. 

15.000 jyder risikerer at miste internet og tv om fĂĄ dage

Fra næste uge lukker internet- og tv-signal fra udbyderen Eniig. Det betyder, at selskabets 110.000 kunder har skullet finde en anden udbyder. Men op mod 15.000 midtjyder har ikke fundet et alternativ og risikerer derfor at blive berørt at lukningen. Det skriver TV MIDTVEST.