Nyheder

Dagens nyheder 26. januar 2021

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan altid tippe TV 2s journalist her

Sv√¶rt at f√• Donald Trump d√łmt

Demokraterne kan f√• sv√¶rt ved at f√• d√łmt tidligere pr√¶sident Donald Trump i den rigsretssag, der begynder i USA's Senat 8. februar. I hvert fald hvis den afstemning, der fandt sted i Senatet tirsdag aften dansk tid, kan tages som et fingerpeg. Her stemte 45 af de 50 republikanske senatorer for et forslag om at droppe rigsretssagen, fordi den if√łlge deres opfattelse strider mod USA's forfatning. Forslaget havde dog 55 stemmer imod sig og blev ikke vedtaget. Det skriver New York Times og dpa.
 

En person d√łd i f√¶rdselsulykke

En person har mistet livet i forbindelse med en f√¶rdselsulykke p√• Tingvejen, der g√•r mellem Esbjerg og Grindsted, hvor en lastbil og en personbil var involveret. Det oplyser Syd- og S√łnderjyllands Politi. F√łreren af lastbilen er flyttet til Odense Universitetshospital, mens f√łreren af personbilen, der endnu ikke er identificeret, er erkl√¶ret d√łd p√• stedet.

Joe Biden har ringet til præsident Putin

USA's pr√¶sident, Joe Biden, har for f√łrste gang talt i telefon med sin russiske kollega, Vladimir Putin. Det oplyser Det Hvide Hus tirsdag if√łlge Reuters. Biden spurgte blandt andet Putin til anholdelsen af oppositionsleder Aleksej Navalnyj, russisk indblanding i USA's valg og til hackerangreb mod amerikanske virksomheder, siger Det Hvide Hus.

Færdselsuheld på hovedvej

Sydjyllands Politi skriver p√• Twitter, at der har v√¶ret et alvorligt f√¶rdselsuheld p√• Tingvejen nord for Hellevej ved Agerb√¶k mellem Esbjerg og Grindsted. Vejen er helt sp√¶rret, og politiet beder borgere finde en alternativ rute. If√łlge Ekstra Bladet er der tale om en ulykke, der involverer en personbil og en lastbil, men yderligere har politiet ikke √łnsket at oplyse p√• nuv√¶rende tidspunkt.

Antony Blinken bliver udenrigsminister i USA

USA's Senat har ved en afstemning tirsdag godkendt Antony Blinken som USA's nye udenrigsminister. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Han tjente også under Barack Obama i forskellige roller fra 2013-2017.

Stor stigning i antallet af konfiskerede våben

TSA, der står for sikkerheden i de amerikanske lufthavne, konfiskerede sidste år 3257 våben i forbindelse med flyvninger. Det er ti konfiskeringer per million passagerer og dobbelt så mange som i 2019. Det skriver AP. Samtidigt oplyser de, at 83 procent af våbene var ladte.

IMF forudser global vækst på 5,5 procent i 2021

Den globale v√¶kst vil som f√łlge af vaccineforh√•bninger stige med 5,5 procent i 2021, siger Den Internationale Valutafond, IMF, i en prognose tirsdag. Prognosen er f√łrst og fremmest baseret p√• forh√•bninger om, at vacciner vil bringe pandemien under kontrol og tillade tilbagevenden til normale √łkonomiske aktiviteter.

Efterlysning af formodet gerningsmand til skyderi

Omar Afif Jammal er 28 √•r gammel, 178 centimeter h√łj og almindelig af bygning.

Syd- og S√łnderjyllands Politi efterlyser nu en mist√¶nkt til et skyderi i Varbergparken i Haderslev s√łndag aften. Han er 28 √•r gammel, 178 centimeter h√łj og almindelig af bygning. Hvis borgere har oplysninger om den formodede gerningsmand, kan politiet kontaktes p√• telefon 114. Se flere billeder af den efters√łgte her.

Fragten falder med 38 procent mellem EU og Storbritannien

If√łlge Sixfold, der blandt andet forudsiger forsinkelser i transportsektoren, er fragten mellem EU og Storbritannien faldet med 38 procent i uge 3 af 2021 sammenlignet med samme uge sidste √•r. Det skriver Reuters. Det er s√¶rligt udfordringer i forbindelse med Brexit og coronapandemien, der har gjort udslaget.

15-årig varetægtsfængslet for voldtægt

En 15-√•rig voldt√¶gtssigtet dreng er tirsdag blevet varet√¶gtsf√¶ngslet i forel√łbigt to uger. Det fort√¶ller anklager Rebeca Koefoed fra Nordsj√¶llands Politi efter et grundlovsforh√łr, der blev afholdt i Retten i Helsing√łr. Drengen sigtes for at have voldtaget en kvindelig bekendt natten mellem 23. og 24. januar.

31-årig anholdt efter biljagt, hvor politiet affyrede skud

Politiet har anholdt en 31-√•rig mand, som tirsdag nat ellers lykkedes med at k√łre fra politiet. Det fort√¶ller central efterforskningsleder Anders Frederiksen. Manden blev anholdt tirsdag morgen klokken 8.30. Det overvejes nu, om manden skal kr√¶ves varet√¶gtsf√¶ngslet. Manden lykkedes ellers med at k√łre fra politiet i Br√łnsh√łj. Men forinden havde politiet affyret et varselsskud imod ham, da han if√łlge politiet var ved at ramme dem med bilen.

Tidligere TV 2-direkt√łr d√łd

Journalist J√łrgen Flindt Pedersen er mandag d√łd efter et kortvarigt kr√¶ftforl√łb. Han blev 80 √•r gammel. Det oplyser familien til TV 2.

Florida byder sig til som OL-vært i stedet for Tokyo

Hvis Tokyo tr√¶kker sig som OL-v√¶rt, st√•r Florida klar til at overtage ansvaret for legene. Floridas √łkonomichef, Jimmy Patronis, har i et brev til Thomas Bach, pr√¶sident i Den Internationale Olympiske Komit√© (IOC), tilbudt, at Florida kan blive v√¶rt for OL. Det skyldes den seneste spekulation om, at Japan muligvis vil tr√¶kke sig som v√¶rt p√• grund af coronapandemien.

Politiet finder forsvundet 9-årig i god behold efter en måned

Politikredse fra K√łbenhavns Vestegn og Sydsj√¶llands og Lolland-Falster har i samarbejde fundet frem til en 9-√•rig pige, der har v√¶ret meldt forsvundet siden 29. december. Politiet har desuden anholdt pigens mor for at bortf√łre hende fra faren, der har fuld for√¶ldremyndighed. 

Politiet affyrede varselsskud under biljagt i K√łbenhavn

Politiet affyrede natten til tirsdag et varselsskud, da de ville anholde en mand efter en biljagt. Det fort√¶ller central efterforskningsleder ved K√łbenhavns Politi Anders Frederiksen. 

Da man fors√łger at tage kontakt til f√łreren, vender han rundt i k√łret√łjet, s√• betjentene m√• springe til siden. Den ene politimand v√¶lger at affyre et varselsskud ned i jorden, fordi han er ved at ramme dem gentagne gange, siger han. Billisten slap efterf√łlgende afsted.

Politiet s√łger vidner til biljagt, hvor tre m√•tte springe for livet

√ėstjyllands Politi s√łger vidner til en biljagt l√łrdag eftermiddag. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse. If√łlge politiet drejer det sig om en varevogn, der stak af efter et indbrud p√• en adresse i Aunin. Under biljagten k√łrte varevognen op p√• fortovet, og tre personer m√•tte springe for livet. En mand og en kvinde er anholdt, men politiet s√łger alts√• vidner til episoden. 

To mænd taget for besiddelse af stort parti narko

To m√¶nd er blevet sigtet for besiddelse af et stort parti narko. Det oplyser √ėstjyllands Politi, som skriver, at det er en sag fra S√¶rlig Efterforskning Vest (SEV). M√¶ndene p√• 40 og 43 √•r bliver tirsdag stillet for en dommer i et grundlovsforh√łr i Retten i Glostrup.

Team Danmarks direkt√łr stopper

Lone Hansen stopper som Team Danmarks direkt√łr 26. februar. Det oplyser Team Danmark i en pressemeddelelse.  

151 anholdelser i Holland efter corona-uro

I alt 151 mennesker blev anholdt under uroligheder i Holland mandag aften. Det oplyser politiet if√łlge nyhedsbureauet dpa. Det var tredje aften i tr√¶k, at flere byer i Holland var ramt af opt√łjer, der er udl√łst af regeringens beslutning om at indf√łre et natligt udgangsforbud.

Politiet efterforsker mistænkelig brand i rockerborg

Natten til tirsdag udbr√łd der brand i en Bandidos-rockerborg i Helsing√łr. Vagtchefen ved Nordsj√¶llands Politi oplyser til Helsing√łr Dagblad, at der er tale om en mist√¶nkelig brand, som er ved at blive unders√łgt n√¶rmere.