Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Nu skal grænsependlere også vise negativ test i Tyskland.

Denne blog opdateres ikke længere.

TV2.dk gav dig her seneste nyt om coronavirussen fra ind- og udland.

Hvad var status i Danmark? Søndag blev der registreret 754 nye coronatilfælde. Se alle de nyeste coronatal her.

Hundredvis demonstrerede søndag aften i München

En tysk gruppe, der er mod coronarestriktioner, har søndag været på gaden i det centrale München, skriver nyhedsbureauet dpa. Ifølge politiet var cirka 300 mødt op, men det forløb umiddelbart fredeligt. 

Nu skal grænsependlere også vise negativ test i Tyskland

Fra mandag skal danske grænsependlere, der bevæger sig ind over grænsen til Tyskland nu vise en negativ test, der er højst en uge gammel. Det skriver Flensburger Tageblatt

Det har i to uger været sådan, at man som grænsependlere skulle vise en negativ test, hvis man kom fra Tyskland til Danmark, men fra mandag gælder det begge veje. Det er en aftale, som er indgået mellem Flensborg kommune og sundhedsministeriet i Kiel. 

Frankrig strammer indrejsekrav for andre EU-borgere

Frankrig strammede søndag deres krav til indrejse for EU-borgere, så de, på lige fod med indrejsende fra tredjelande, fremover skal kunne vise en negative PCR-test, når de ankommer til landet. 

Over 170.000 dagligt smittede i USA

171.844 personer er søndag konstateret smittet i USA, oplyser US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ifølge nyhedsbureauet Reuters. Ifølge Reuters har 3414 smittede mistet livet i løbet af det seneste døgn.

Frankrig registrerer 18.436 nye smittede

Søndag har Frankrig registreret 18.436 smittede. Det er et stort fald fra lørdag, hvor 23.924 blev konstateret smittet.

Samtidig har 72 smittede mistet livet i løbet af det seneste døgn, skriver nyhedsbureauet Reuters. 

Demonstration mod restriktioner udviklede sig voldeligt i Holland

Politi anvendte vandkanoner mod voldelige demonstranter i Holland.

Hollandsk politi har søndag taget vandkanoner og hunde i brug for at opløse en demonstration i det centrale Amsterdam. Her var en større menneskemængde samlet for at vise deres modstand mod regeringens beslutning om at indføre forbud mod at gå ud efter klokken 21. 

Forbuddet, der skal bremse spredningen af coronasmitte, trådte i kraft lørdag aften. Over 100 mennesker er anholdt for at have kastet sten og fyrværkeri mod politiet ved søndagens demonstration.

Ligeledes var der voldelige sammenstød mellem politi og demonstranter i blandt andet Eindhoven og Rotterdam søndag.

Fransk toprådgiver: Landet har brug for flere restriktioner

Frankrig har brug for at forlænge udgangsforbuddet, hvis man skal holde smitten nede. Det siger professor Jean-François Delfraissy, der rådgiver den franske regering. 

Ifølge Reuters siger han også, at den britiske coronavariant er i landet, og at den er "ustoppelig".

De nye og mere smitsomme coronavarianter svarer til en ny epidemi, siger Delfraissy, der også understreger, at der er brug for flere restriktioner. Delfraissy advarer også om, at vaccinerne er mindre effektiv over for den sydafrikanske mutation.

Direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed: Oplys dit telefonnummer

Sydjyllands Politi hjalp søndag Styrelsen for Patientsikkerhed med at finde en smittet borger. Og nu beder direktør i styrelsen, Anette Lykke Petri, om, at folk husker at oplyse deres telefonnummer, når de testes. 

I december var det 17.000 borgere, der ikke havde oplyst telefonnummeret til smitteopsporingen, skriver hun.

Flere smittede er ankommet fra Dubai

Søndag er antallet af smittede, der er indrejst fra Dubai til Danmark siden årsskiftet, oppe på 55 personer. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Ved seneste opdatering fredag lød tallet på 50. 

Ifølge Udenrigsministeriets oplysninger, der stammer fra fredag, befinder der sig i øjeblikket mindst 85 danske rejsende i Dubai.

Dansk dommerpar forlader VM efter coronasmitte

Dansk dommerpar forlader VM efter coronasmitte. Mads Hansen og Jesper Madsen kommer ikke til at dømme flere kampe ved håndbold-VM, efter at førstnævnte har afleveret en positiv coronatest.

Det skriver Dansk Håndbold Forbund på sin hjemmeside.

Italiens daglige smittetal falder

Søndag har Italien registreret 11.629 nyligt smittede. Det er et fald på 1702 fra lørdagens smittetal. Landet har registreret 299 nye dødsfald blandt smittede. I alt har 85.461 smittede mistet livet i Italien siden coronaudbruddet. 

Den italienske udenrigsminister oplyste tidligere på dagen, at man vil tage juridiske værktøjer i brug for at sikre sig, at man får de lovede vacciner fra Pfizer og AstraZeneca, selv om begge selskaber har meddelt, at leverancerne bliver forsinkede.

USA har bekræftet over 25 millioner tilfælde af coronavirus

USA har bekræftet over 25 millioner tilfælde af coronasmitte, siden det første smittetilfælde blev bekræftet i landet for omkring et år siden. Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University søndag.

Flere smittede er ankommet fra Dubai

Søndag er antallet af smittede, der er indrejst fra Dubai til Danmark siden årsskiftet, oppe på 55 personer. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Ved seneste opdatering fredag lød tallet på 50. 

Ifølge Udenrigsministeriets oplysninger, der stammer fra fredag, befinder der sig i øjeblikket mindst 85 danske rejsende i Dubai.

Fire tilfælde af sydafrikansk virus i Danmark

Styrelsen for Patientsikkerhed bekræfter, at der er registreret i alt fire tilfælde af den sydafrikanske mutation af coronavirus. Det seneste tilfælde kommer fra en person, der er rejst til Danmark fra Vestafrika.

Israel i gang med at vaccinere teenagere

De israelske myndigheder har taget hul på at vaccinere landets 16-18-årige. Teenagerne er prioriteret i håbet om, at de vaccinerede kan afholde deres eksaminer til sommer, skriver Reuters.

Ellemann kalder Aastrups Dubai-rejse for en "forkert beslutning"

Michael Aastrup Jensen (V) måtte lørdag undskylde offentligt, efter at kritikken haglede ned over ham og hans beslutning om at rejse til ørkenbyen Dubai i januar trods coronasituationen. Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, kalder det søndag "en forkert beslutning".

- Det var et besynderligt signal at sende. Det har jeg også set, at Michael Aastrup har været ude og skrive selv, siger han ifølge B.T.

B117-mutation fundet i 561 danskere

Coronavarianten B117, som oprindeligt er påvist i Storbritannien, er nu fundet blandt 561 personer i perioden 14. november til 19. januar. Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en opgørelse.

Tre danskere er smittet med den sydafrikanske mutation

Der er nu påvist i alt tre tilfælde med coronavarianten B1352, som oprindeligt er påvist i Sydafrika. Statens Serum Institut (SSI) oplyste om det første tilfælde 16. januar, hvor det lød, at den smittede var fra Sjælland og havde været på rejse til Dubai i De Forenede Arabiske Emirater.

For niende dag i træk ligger positivprocenten under 1,00

Smitten med coronavirus er fortsat dalende i Danmark. Det seneste døgn er der fundet 754 tilfælde af covid-19 i 136.208 prøver. Det betyder, at positivprocenten er 0,55.

Det er den laveste, der er registreret siden september. 22 er indlagte flere siden lørdag. Yderligere 14 med coronavirus er døde.

Det samlede antal døde i Danmark under coronaepidemien er indtil nu 1983.

Fire kommuners smittetal er nu under kritisk grænse

Hvis en kommune har 20 eller flere smittetilfælde per 100.000 indbyggere, så betegner myndighederne det som bekymrende. Efter at alle landets kommuner i en periode var over grænsen, så er der nu fire kommuner, der har bevæget sig under grænsen. Det drejer sig om Læsø, Samsø, Lemvig og Kerteminde. Bornholm ligger lige på vippen. Det viser tal fra SSI.