Nyheder

Otte billeder, der løb med opmærksomheden i ugen der gik

En vielse på sygehuset, en statsminister i flammer og Trumps afsked med Det Hvide Hus.

TV 2 har samlet nogle af de billeder, der har gjort visuelt indtryk i løbet af den seneste uge.

Demonstration i flammer

-

Lørdag var der demonstration i København mod de gældende coronarestriktioner. I den forbindelse valgte demonstranter at brænde en dukke af, som forestillede statsminister Mette Frederiksen (S). Tre personer er nu anholdt i sagen, og politiet leder efter en bagmand.

Fængslende hjemtur

-

Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj er vendt hjem til Rusland. Politikeren har i de seneste måneder været i medicinsk behandling i Tyskland, efter at han i august blev forgiftet med nervegas. Men det var ikke en varm velkomst, oppositionspolitikeren fik, da han ankom til lufthavnen i Moskva. Her blev han anholdt af russisk politi, hvilket har sendt tusindvis af russere på gaden i protest.

Bernie erobrer internettet

-

Onsdag blev Joe Biden officielt indsat som præsident i USA, mens Kamala Harris blev taget i ed som landets første kvindelige vicepræsident. Alligevel er en anden person efterfølgende løbet med stor opmærksomhed på internettet. Med tilbagelænet attitude og praktiske, brune luffer deltog Bernie Sanders i ceremonien, og det har fået internettet til at flyde over af memes, hvor den ældre politiker bliver photoshoppet ind i forskellige situationer.

Afsked med Trump

-

Når en ny præsident træder til, må den gamle afgive pladsen. Derfor bød ugen også på et farvel fra Donald Trump, der onsdag trådte ud af Det Hvide Hus for sidste gang – i hvert fald i denne omgang.

Brasiliens anden bølge

-

Første bølge af coronavirus ramte byen Manaus i Brasilien hårdt i sommeren 2020. Pludselig klingede pandemien dog af, og i september viste forskningsresultater fra byen, at befolkningen formentlig havde opnået flokimmunitet. Men nu har pandemiens anden bølge imidlertid ramt millionbyen endnu hårdere end den første.

Verdens største fossil?

-

I Neuquén-provinsen i Argentina har palæontologer fundet fossilet af en dinosaur, som kan vise sig at være verdens største. Det forhistoriske dyr vurderes til at have målt op til 40 meter og have en vægt på 110 ton. Men det er længe siden, den satte fod på jorden. Fossilet menes nemlig at være 98 millioner år gammelt.

En (menneske)mur mod USA

-

Mindst 9000 honduranske migranter har i løbet af weekenden krydset grænsen til Guatemala. I et forsøg på at undslippe fattigdom, arbejdsløshed, bandekriminalitet, stofmisbrug og efterdønningerne af to ødelæggende orkaner har migranterne kurs mod USA. Men i byen Vado Hondo er de stødt på betjente fra Guatemala, som forsøger at stoppe deres færd.

Vielse i virussens navn

-

I Storbritannien er sygehusvæsenet presset af mængden af indlagte med coronavirus. Alligevel havde sygeplejerskerne overskud til at hjælpe et ungt indlagt par med at blive gift. Simon O'Brien havde før vielsen kæmpet på intensivafdelingen for at kunne give Elizabeth Kerr sit "ja".