Nyheder

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

På mobilen lå stort set alle parrets billeder fra forlovelsesdagen.

Rammerne var sat, da 26-årige Dita Kaudzites kæreste ville fri til hende under en romantisk med tur på Tivoli-søen i den københavnske forlystelsespark i november.

Men stemningen ændrede sig pludselig, da Dita Kaudzites blev så overrumplet af frieriet, at hun tabte sin mobil i det mørke vand.

- Pludselig friede han til mig, og jeg blev simpelthen så paf. Min kæreste troede først, at det var ringen, jeg havde tabt, så han var lige ved at få et hjertestop. Det var lidt som i en film, siger hun.

Efterfølgende ledte det nyforlovede par efter telefonen sammen med flere medarbejdere fra forlystelsesparken. På det lille stykke elektronik lå nemlig stort set alle billederne fra parrets dag i Tivoli og det store frieri.

Men jagten var forgæves.

Billedet af Dita Kaudzite blev taget kort før, at parret begav sig ud på Tivoli-søen, hvor telefonen forsvandt. Det er et af de eneste billeder fra dagen, som ikke var taget med den druknede mobil.

Efterlysning på Facebook

Langsomt begyndte håbet om at få mobilen tilbage på forlovelsesdagen at svinde ind for Dita Kaudzite. Derfor aftalte hun med medarbejderne i Tivoli, at de skulle kigge efter telefonen, når sæsonen sluttede senere på året.

Og tirsdag i denne uge blev mobilen så fundet på bunden af søen.

- Jeg tog endnu en runde nede ved Tivoli-Søen med min store lygte og lyste mod bunden. Og bingo. Pludselig så jeg den, siger Tivolis elektriker Niels Matthiesen, der endte med at blive telefonens redningsmand.

Teknologi kan man altid købe nyt af, men minderne er det, der virkelig betyder noget

Dita Kaudzite

Herefter blev hittegodset lagt til tørre og efter kort tid viste det sig, at mobilen – på trods af to måneder i det iskolde vand – stadig virkede.

Endnu et problem var dog opstået i mellemtiden. For midt under al tumulten på dagen, hvor telefonen tog en dukkert i søen, havde medarbejderne glemt at få oplysningerne på det nyforlovede par.

Derfor besluttede de at lave et Facebook-opslag, der efterlyste telefonens ejermand. Efter mere end tusind delinger, næsten 200 kommentarer og 13 timer endte opslaget hos Dita Kaudzites kollega, der straks taggede hende i opslaget.

Efterlysning❗ Har du tabt din telefon i Tivoli Søen inden for de sidste to måneder? Så er det måske dig, vi leder...

Posted by Tivoli on Thursday, January 21, 2021

- Det var jo slet ikke til at forstå, at den var blevet fundet. Og at den oven i købet stadig virkede. Sådan noget sker jo ikke i virkeligheden, siger Dita Kaudzite.

Bryllup i 2022

Efter to måneder væk fra telefonen, får Dita Kaudzite nu det lille stykke elektronik igen i starten af næste uge.

En genforening, der har stor betydning for hende af en helt bestemt grund:

- Det er så vildt, at jeg får mine billeder igen. Teknologi kan man altid købe nyt af, men minderne er det, der virkelig betyder noget, siger hun.

Parret ser frem til at kunne fejre deres bryllup i 2022.

Snart kan parret altså genopleve det store frieri sammen.

Dog kommer forlovelsesringen til at sidde på Dita Kaudzites finger i et godt stykke tid endnu, før den kan byttes ud med en vielsesring.

På grund af coronavirus har parret valgt at udskyde brylluppet til 2022, når det igen er muligt at fejre og holde fest.