Coronavirus

Strandede danskere i Dubai må selv finde hjem

Et flyveforbud fra Emiraterne gælder i fem dage, men kan blive forlænget. Danske rejsende må klare sig selv.

Myndighederne kommer som udgangspunkt ikke til at hjælpe de danskere, der er strandet i Dubai, efter at et flyveforbud fra De Forenede Arabiske Emirater blev indført natten til fredag.

Det siger Erik Brøgger Rasmussen, der er direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Vi forsøger ikke at få dem hjem. Vi har haft cirka 20 henvendelser hen over natten, men vi guider dem til de muligheder, de har.

- Så længe der er fly ud af Dubai, så kan man komme væk og mod Danmark. Så kommer vi ikke til at hjælpe i den forstand, at det er os, der skal have dem hjem. Man må tale med sit rejsebureau, sit flyselskab, sit forsikringsselskab forat få støtte til at finde en anden rute til Danmark, siger han.

Mistanke om sjusk eller fusk med test

De rejsende kan enten blive eller finde andre veje til Danmark, forklarer han.

De kan flyve i transit via en lufthavn, hvor de kan få en sikker test, så de kan komme om bord på et fly mod Danmark.

Fra 9. januar har det været et krav, at alle rejsende med fly til Danmark skal kunne fremvise en frisk coronatest, der viser, at de ikke er smittet med coronavirus.

Men en borgerhenvendelse om mulig sjusk med de tests, der bliver udført i Dubai, har fået stoppet al flyvning fra Emiraterne til Danmark i foreløbigt fem dage.

Ifølge Udenrigsministeriets oplysninger befinder der sig i øjeblikket mindst 85 danske rejsende og cirka 800 fastboende i Dubai.