Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på Livecenter@tv2.dk

Real Madrid tabte til hold fra den tredjebedste spanske række

Alcoyano fra den tredjebedste spanske række sender sensationelt Real Madrid ud af pokalturneringen Copa del Rey med en sejr på 2-1.

Biden melder USA ind i WHO og klimaaftale igen

På sin første dag som præsident har Joe Biden underskrevet flere dekreter, herunder at genoptage tilslutningen til Parisaftalen og WHO. Det skriver AFP.

Demokraterne overtager flertal i Senat

Demokraterne har overtaget flertallet af pladserne i USA's Senat, efter at vicepræsident Kamala Harris har taget tre nye medlemmer i ed onsdag. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Det er første gang i mere end et årti, at Demokraterne har flertal i Senatet. De tre nye er Raphael Warnock og Jon Ossoff fra Georgia og Alex Padilla fra Californien.

Kvinde faldt i havn i Odense

En ambulance ved havnen.

En 34-årig kvinde faldt onsdag aften i havnen i Odense. Men vidner til faldet kastede en redningskrans ud til hende, og hun blev reddet op uden at være kommet alvorligt til skade, oplyser vagtchefen hos Fyns Politi.

Fans modtog Trump i Palm Beach

Trump-fans i lufthavnen i Palm Beach

En gruppe Trump-beundrere gav den afgåede præsident Donald Trump en varm velkomst til Florida onsdag. Det skriver det franske nyhedsbureauet AFP. Donald Trump og hans hustru Melania rejste fra Det Hvide Hus i Washington, inden Joe Biden blev indsat som præsident. Parret tog mod Trumps golfresort Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida, og her ventede nogle hundrede fans med flag og skilte, da hans kortege ankom.

Rekordstigninger på Wall Street

Den amerikanske børs Wall Street lukkede onsdag amerikansk tid på rekordniveauer efter indsættelsen af Joe Biden som ny præsident, skriver flere nyhedsbureauer, blandt dem Reuters og Associated Press (AP). Streaming-tjenesten Netflix kunne blandt andet glæde sig over at selskabets aktier steg med 16,8 procent.

Merkel ser frem til nyt kapitel i tysk-amerikansk samarbejde

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, ser frem til "et nyt kapitel" i det tysk-amerikanske samarbejde. Det er hun citeret for at sige i et opslag, som hendes talsperson, Steffen Seibert, har lagt på Twitter onsdag aften. Det skriver nyhedsbureauerne AFP og dpa.

Grækenland udvider territorium

Den græske Nationalforsamling har onsdag vedtaget en betydelig udvidelse af sit territorial-farvand, skriver det norske nyhedsbureau NTB. Udvidelsen, der kan føre til spændinger med Tyrkiet, betyder at grænsen ud for Grækenlands vestkyst øges fra seks til 12 sømil, det svarer til fra 11 til 22 kilometer.

Biden udnævner midlertidige ministre

USA's præsident, Joe Biden, har udpeget en række fungerende ministre, indtil hans nominerede ministerkandidater er godkendt i Kongressen. Dan Smith bliver fungerende udenrigsminister, Andy Baukol indtager midlertidigt posten som finansminister, og Monty Wilkinson bliver fungerende justitsminister. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Rusland tilbyder Biden forlængelse af aftale om nedrustning

Rusland har tilbudt USA's præsident Joe Biden en forlængelse af atom-nedrustningsaftalen Ny Start, skriver blandt andet norske NRK. Ifølge det russiske udenrigsministerium tror man i Rusland på en mere konstruktiiv dialog med Bidens regering.

Republikanere hylder Biden-tale

Flere republikanere hylder den nye amerikanske præsident Joe Bidens tale ved indsættelsen. Den tidligere præsidentkandidat Mitt Romney siger ifølge CNN, at talen var "meget stærk", og en anden republikaner Lisa Murkowski siger at den var "lige hvad USA havde brug for".

Leder i højreekstremistisk gruppe sigtet for angreb på Kongressen

Joe Biggs.

Joseph Biggs, en af lederne af den højreekstreme amerikanske gruppe Proud Boys, er blevet sigtet i forbindelse med angrebet på den amerikanske Kongres i Washington 6. januar. 37-årige Biggs, der bor i Florida, blev ifølge Huffington Post anholdt onsdag.

Fransk præsident hylder Biden og Harris

Den franske præsident, Emmanuel Macron, kalder i dag, hvor Joe Biden og Kamala Harris er blevet indsat som ny præsident og vicepræsident i USA, for den vigtigste dag for det amerikanske folk. Det gør han i et opslag på Twitter onsdag aften dansk tid.

EU-Parlament: Kriseramt økonomi kan løftes

Den kriseramte økonomi i EU kan løftes med et par billioner kroner, hvis man ophæver barrierer på det indre marked. Det påpeger EU-Parlamentet, som i højere grad vil hænge de EU-lande ud, som ikke implementerer fælles regler.

Souschef i kommune fritstillet efter voldsepisode

En 39-årig mand, der er souschef i en afdeling i Helsingør Kommune, er fritstillet og risikerer fyring efter en voldepisode, hvor han selv blev såret af knivstik, skriver Helsingør Dagblad. Kommunaldirektør Stine Johansen oplyser til mediet, at kommunens undersøgelser af omstændighederne og den 39-åriges ageren endnu ikke er afsluttet.

Kina indfører sanktioner mod Trump-ministre

De kinesiske myndigheder indfører sanktioner mod USA's tidligere udenrigsminister Mike Pompeo og andre tidligere ministre i den nu tidligere præsident Donald Trumps administration. Kina mener, ministrene har blandet sig i interne kinesiske anliggender. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

18-årig fængslet for røveri, vold og frihedsberøvelse

En 18-årig mand er ved retten i Horsens blevet fængslet fire uger, sigtet for røveri, vold og frihedsberøvelse, skriver Horsens Folkeblad Den 18-årige har væet efterlyst siden 12. november sidste år efter en episode 25. oktober, hvor han ifølge sigtelsen begik vold, røveri og frihedsberøvelse mod to mænd.

Mindst tre døde efter eksplosion i Madrid

Mindst tre er omkommet, og seks er kvæstet efter en eksplosion i det centrale Madrid i Spanien onsdag. Det fortæller borgmester Jose Louis Martinez-Almeida ifølge nyhedsbureauet Reuters. De indledende undersøgelser tyder på, at eksplosionen skete på grund af en gaslækage i en bygning, som er ejet af den katolske kirke.

Dansk udenrigsminister lykønsker Biden

Den danske udenrigsminster Jeppe Kofod (S) ønsker i tweet Joe Biden tillykke. Biden er netop blevet indsat som ny præsident i USA.