Familiefar forsvandt sporløst i 15 år - nu fortæller hans datter, hvordan forholdet er i dag

De havde ikke set hinanden, siden Runa Dalby Bodilsen var et barn, da de så pludselig stod ansigt til ansigt i Skotland.

Da Runa Dalby Bodilsen så ham, var hun ikke i tvivl. Det var hendes far.

Hun havde ikke set ham i 15 år, men alligevel var hun sikker i sin sag den efterårsdag i 2019. Det var ham.

TV 2-programmet 'Som sunket i jorden' havde bragt dem sammen på en gade i Skotland, hvor faren havde levet i skjul fra sin danske familie.

Men har det givet Runa Dalby Bodilsen den forløsning, hun håbede på ved at genfinde sin far, eller har mødet endt med at blive endnu en skuffelse?

Se det nyeste afsnit af 'Som sunket i jorden', hvor TV 2 leder efter en mor til tre, der forsvandt kort efter, at hun havde mødt en ny mand.

28. maj 2004 havde Runa Dalby Bodilsens far, René Michael Bodilsen, efterladt to børn, Thor på 6 år og Runa på 11 år, med deres mor. Derefter havde han taget et tog til København, hvorefter han rejste ud af landet og blev væk.

Efter en intens eftersøgning fandt TV 2 frem til ham i Skotland, og Runa Dalby Bodilsen, der i mellemtiden havde stiftet familie, kunne få svar på nogle af de spørgsmål, som hun havde båret rundt på i alle årene.

Ville ikke blive skuffet

Inden 28-årige Runa Dalby Bodilsen fandt sin far, havde hun sat sine forventninger helt ned.

Hun havde ikke meldt sig til programmet for at få en far tilbage i sit liv og blive en stor lykkelig familie igen. Hun havde meldt sig for at blive afklaret. At få svar. Var han forsvundet, fordi han ikke kunne lide dem, eller var der en anden grund?

- Mine forhåbninger var kun at kunne få svar på mine spørgsmål. Hvis han ikke ønskede at have et forhold derudover, ville jeg ikke blive skuffet. Det sagde jeg til mig selv, for jeg er også realist. Og jeg ønskede ikke at blive skuffet endnu en gang, siger Runa Dalby Bodilsen.

Da Runa Dalby Bodilsen og René Michael Bodilsen mødte hinanden i Skotland i forbindelse med programmet, gik de efterfølgende hen på et hotelværelse for at tale uden kamera.

Her fik Runa Dalby Bodilsen svar på sine spørgsmål. Hun fik spurgt sin far, hvordan han kunne tage fra sine børn på den måde. Og hun fik et svar, som mindede om det, hun selv havde antaget.

René Michael Bodilsen var dengang kommet ud i et ”dårligt miljø” og måtte væk. Han tog væk for at skåne sine to børn for problemer.

Han vidste, at det ikke var det rigtige at gøre, men det var den eneste mulighed, han kunne se på det tidspunkt.

- Det var jo en enorm forløsning at få svar, siger hun.

Og at det var dét svar gjorde hende glad. René Michael Bodilsen tog væk, fordi han var i problemer, og han angrede. Han tog ikke væk, fordi han ikke kunne lide Runa og hendes bror.

Siden optagelserne sluttede

Da optagelserne lakkede mod enden, lavede Runa Dalby Bodilsen og René Michael Bodilsen ingen faste aftaler. De besluttede dog, at de ville holde kontakten, og de udvekslede e-mailadresser.

- Jeg havde det faktisk fint med, at der ikke var noget konkret aftalt. Så var der ingen forventninger. Jeg var blevet svigtet en gang tidligere, så det var nok en forsvarsmekanisme. Jeg ville ikke sætte mig selv i en position, hvor jeg kunne blive svigtet igen, siger hun.

I ugerne efter, at Runa Dalby Bodilsen havde mødt sin far i Skotland, var der særligt én følelse, der fyldte hende.

En følelse af at være afklaret.

- Jeg følte, at der var et kapitel, som stadig var åbent, som jeg endelig kunne få afsluttet, siger hun.

Hun kunne nu komme videre, følte hun. For hun havde fået svar.

Far og datter begyndte at skrive e-mails frem og tilbage og holdt hinanden opdaterede på hver deres liv. Så indtraf coronakrisen og gjorde et besøg i Skotland eller i Danmark umuligt.

- Vi må se, om vi en dag besøger hinanden på den anden side af corona. Det er ikke noget, jeg går og venter på, men det er da rart at vide, at han er der. At vi nu ved, hvor hinanden er igen, siger Runa Dalby Bodilsen.

I dag vil Runa Dalby Bodilsen kalde deres relation for fin og udramatisk. De skriver e-mails en gang imellem, men de ringer ikke sammen.

Hun er glad for, at hun deltog i programmet og fandt sin far. Også fordi hendes farmor nu har fået kontakt til sin søn igen. Hendes egne børn har endnu ikke mødt deres mors far, men de ved, at han eksisterer.

Kontakten til René Michael Bodilsen er god for Runa Dalby Bodilsen.

- Jeg skal ikke længere gå og tænke over, hvad der er sket. Så selvom min hverdag ikke er dramatisk ændret, så har det da givet mig en form for afslutning, som jeg i mange år har ønsket, siger hun.

Du kan se programmet om Runa Dalby Bodilsen og hendes far på TV 2 PLAY her, eller se det nye 'Som sunket i jorden'-afsnit på TV 2 PLAY her.