Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

.

Livebloggen opdateres ikke længere.

Hvad er status? Søndagens tal viste, at 889 personer er testet positiv for coronavirus. Tallet var på baggrund af 103.825 test.

Epidemilov kan sende fodboldfans og festgæster i isolation

Den nye epidemiloven skal behandles i Folketinget i morgen, og den kan give regeringen beføjelse til at sende eksempelvis personer, der har været til en fodboldkamp, eller festgæster i isolation.

Det vil nemlig blive muligt at sende hele grupper eller forsamlinger til test og isolation. En overtrædelse kan straffes med bøde.

Det skriver Jyllands-Posten

Rehabiliteringstilbud i Odsherred ramt af smitteudbrud

Et rehabiliteringstilbud i Odsherred Kommune er blevet ramt af et smitteudbrud med coronavirus, oplyser Odsherred Kommune i et Facebook-opslag.

To borgere og tre medarbejdere er blevet testet positive.

Vi har desværre dårligt nyt her til aften, da vi er ramt af et COVID-19 smitteudbrud på rehabiliteringspladserne på...

Posted by Odsherred Kommune on Sunday, January 17, 2021

Brasilien udsteder nødgodkendelse til vaccinefirmaer

Brasiliens sundhedsmyndigheder udsteder nødgodkendelser til AstraZenecas og Sinovacs coronavacciner. Det skriver Reuters. 

Knap 39.000 nye smittetilfælde i Storbritannien det seneste døgn

Der er registreret 38.598 nye smittetilfælde med coronavirus i Storbritannien det seneste døgn. I alt er 671 personer døde med virussen, hvoraf de 631 var i England. Det viser tal fra landets sundhedsmyndigheder, som Reuters skriver om. 

631 englændere døde med virussen

I England er 631 personer døde med coronavirus det seneste døgn, skriver The Guardian, der citerer de britiske sundhedsmyndigheder NHS for tallene. 

Mediet skriver, at patienterne var mellem 29 og 103 år. Alle bortset fra 31 patienter havde underliggende sygdomme. De 31 patienter, der ikke havde, var mellem 46 og 93 år. 

Få eller ingen smittede på Færøerne

Færøerne har siden fredag registreret ét tilfælde med coronavirus. Det fremgår af myndighedernes opgørelse, skriver det færøske medie KVF ifølge Ritzau.

Lørdag blev der ikke konstateret nogen nye smittede. Det samme var tilfældet for i alt fire dage i ugens løb, mens der tre dage blev konstateret ét tilfælde.

I alt er der konstateret 649 smittede med coronavirus på Færøerne, siden virussen først kom til landet.

Grund til forsigtig optimisme

Det seneste døgn er der registreret 889 nye coronasmittede på et døgn, viser tal fra Statens Serum Institut. 

Smittetallene giver ifølge Eskild Petersen, adjungeret professor i infektionssygdomme ved Aarhus Universitet, grobund for forsigtig optimisme. Det skriver Ritzau. 

Dog mener han ikke, at man bør ændre på restriktionerne før 7. februar.

283 personer er registreret smittet med britisk mutation

Der er registreret 889 nye coronasmittede blandt 103.825 prøver på et døgn i Danmark, viser tal fra Statens Serum Institut.

Det giver en positivprocent på 0,86. 

Antal indlæggelser stiger med 20 til 799, mens yderligere 28 er døde.

Også tallene for, hvor mange danskere der er registreret smittet med den særligt smitsomme coronavariant B117, er opdateret. I alt er der fundet 283 tilfælde af smitte med B117 blandt borgere i Danmark. Det tager dog længere tid at analysere prøverne for den britiske variant, og derfor er der et vist efterslæb på tallene

12 danskere er nu blevet fuldt vaccineret, og de danske myndigheder har givet 167.011 doser vaccine i alt.

Her kan du læse meget mere om alle tallene.

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem

Søndag middag er 19 borgere og 18 medarbejdere smittet med coronavirus på plejehjemmet Kildemarkscenteret i Næstved. Tre af beboerne er med sikkerhed smittet med den nye og mere smitsomme coronavariant B117.

Det skriver TV2 Øst.

Der var tidligere mistanke om, at den nye variant havde fundet vej ind, fordi smitten har bredt sig hurtigt. Den mistanke er nu bekræftet.

En patient bliver indlagt hvert 30. sekund i England

Direktøren hos de britiske sundhedsmyndigheder (NHS), Simon Stevens, siger, at der bliver indlagt en brite med coronavirus hvert 30. sekund.

Han siger desuden, at der er nok patienter til at fylde et hospital hver eneste dag.

Det skriver The Daily Mail.

Briterne er godt i gang med at vaccinere og giver 140 doser i minuttet på landsplan. De har næsten givet flere vaccinedoser nu, end de har registreret smittet gennem hele pandemien.

Minister kommer med ny opfordring til rejsende

Fra 9. januar har det været et krav, at alle flypassagerer, der rejser til Danmark, skal fremvise en negativ coronatest, som skal være foretaget inden for 24 timer, inden de går ombord på flyet.

Regeringen opfordrer desuden til at gå i karantæne efter ankomst, skriver transportminister Benny Engelbrecht (S) på Twitter.

Det er især vigtigt, efter at nye varianter af coronavirus er blevet fundet i Danmark.

Der er dog fortsat ingen krav til, at personer, der eksempelvis kommer hjem fra Sydafrika, skal i nogen form for karantæne.

Plejehjem frygter ny virusvariant efter 30 smittede

16 borgere og 14 medarbejdere er smittet med coronavirus på plejehjemmet Kildemarkscenteret i Næstved, skriver TV2 Øst.

De første tilfælde blev konstateret for lidt over en uge siden, og da smitten har spredt sig hurtigt, har Styrelsen for Patientsikkerhed en mistanke om, at det kan være den nye virusvariant B117. Det bliver nu undersøgt.

Lægemiddelstyrelsen: Dødsfald skyldes ikke nødvendigvis vaccine

Thomas Senderowitz, direktør i Lægemiddelstyrelsen, minder på Twitter om, at dødsfald efter vaccination ikke nødvendigvis hænger sammen med vaccinerne.

6. januar havde 60.000 personer på daværende tidspunkt fået vaccinen, og der var 79 indberetninger om bivirkninger. To dødsfald var sket umiddelbart efter vaccinationerne, men den ene borger var svært syg og modsatte sig behandling, mens den anden i forvejen var svækket af alderdom.

Syv unge overtrådte forsamlingsforbud i p-kælder

Fyns Politi kunne natten til lørdag uddele syv bøder for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, da syv unge mennesker var samlet i parkeringskælderen under en Rema 1000 i Odense, skriver TV2 Fyn.

De unge var sammen på en måde, som politiet anser som en overtrædelse af det gældende forsamlingsforbud på fem personer.

Personerne, som er i alderen 20-22 år, fik hver en bøde på 2500 kroner og blev efterfølgende bortvist fra området.

Smittede er 83 procent beskyttet, men bør vaccineres alligevel

På baggrund af et studie med 20.000 medarbejdere fra Storbritannien vurderer forskere, at personer, der har været syge med covid-19, er 83 procent beskyttet mod sygdommen. Det skriver Jyllands-Posten.

Forskerne slår dog fast, at det er uvist, hvor længe en tidligere syg person er beskyttet, og blandt andet derfor anbefaler danske eksperter også, at man alligevel bliver vaccineret.

Ligeledes har forskerne ikke kunne fastslå, hvordan den britiske mutation af virussen har påvirket resultatet.

Første vaccinerede dansker har fået sit andet stik

79-årige Leif Heiselberg, der var den første dansker, som blev vaccineret, har fået sit andet stik og er dermed fuldt vaccineret.

Og han var en glad mand, da TV 2 mødte ham efterfølgende.

- Det har givet anledning til eftertænksomhed. Når man ser alle de syge, så bliver jeg meget ærbødig over for, at jeg har fået vaccinen, og jeg håber, at den snart kommer ud til alle, lød det fra Leif Heiselberg.

Der desuden ser frem til en kold, alkoholfri øl og muligheden for at holde om og være sammen med sin familie igen.

Lyntest finder yderligere 149 coronasmittede

Der blev lørdag fundet 149 tilfælde af coronasmitte blandt 20.594 personer, der lod sig lynteste, oplyser private testudbydere. Positivprocenten er på 0,72.

Det oplyser udbyderne Falck, SOS International, Carelink og Copenhagen Medical til Ritzau.

Det samlede antal positive testsvar er det laveste, der er registreret i løbet af et døgn hos de private udbydere, siden det i midten af december blev muligt at få en lyntest på statens regning.

Politiet rykkede ud og lukkede ungdomsfest

Politiet har lørdag aften sat en stopper for en fest i et beboerhus i Horsens, hvor der trods forsamlingsforbud var 15 personer til stede. Det skriver TV SYD.

Siden onsdag 6. januar har forsamlingsforbuddet sat en grænse på maksimalt fem personer, når mennesker mødes uden for deres eget hjem.

Men efter henvendelser om en fest fandt politiet kort før klokken 23.30 15 unge mennesker forsamlet, skriver lokalmediet. Det står til at koste hver af personerne en bøde på 2500 kroner.

Lange ventelister til behandling af senfølger

Der er lange køer til de regionale klinikker, der skal behandle senfølger af corona. 

I fire af regionerne er klinikkerne åbne, mens den femte i Region Midtjylland er på vej, men der kan være lange udsigter, hvis man eksempelvis døjer med ømme muskler, voldsom hovedpine, åndedrætsbesvær eller høj puls, som kan være nogle af de gener, der kan plage i månedsvis efter endt sygdomsforløb.

Alene på Aarhus Universitetshospital er mere end 200 personer på veteliste.

Østrig forlænger nedlukning til 7. februar

Østrig forlænger nedlukningen af landet som følge af coronapandemien i yderligere to uger frem til 7. februar.

Det rapporterer det østrigske nyhedsbureau APA ifølge dpa.

Det betyder, at butikker og restauranter må forblive lukkede, mens skolerne må fortsætte fjernundervisningen.