Dagens nyheder 15. januar 2021

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist p√• Livecenter@tv2.dk

Nazister hejste flag p√• Ejer Bavneh√łj

Den nazistiske gruppe Den Nordiske Modstandsbev√¶gelse hejste fredag to flag p√• toppen af Ejer Bavneh√łj. Det skriver Aarhus Stiftstidende. I 2019 ud√łvede Den Nordiske Modstandsbev√¶gelse omfattende h√¶rv√¶rk p√• den j√łdiske kirkeg√•rd i Randers. 

NRA indgiver konkursbegæring og flytter til Texas

Den amerikanske organisation National Rifle Association (NRA), der varetager v√•benentusiasters interesser, har indgivet en konkursbeg√¶ring og flytter forretningen fra New York til Texas. Formand Wayne LaPierre understreger i et √•bent brev, at det er et rent administrativt tr√¶k, som ikke vil f√• betydning for medlemmerne eller organisationens arbejde, og at √łkonomien er 'st√¶rkere end nogensinde'.

Regeringssoldater trænger ind i oppositionsleders hjem

Pr√¶sidentkandidat Bobi Wine, der stiller op som oppositionens bud p√• en kommende leder i Uganda, siger fredag, at hans hjem er "under belejring" af soldater fra landets h√¶r. Det skriver Ritzau. 

Strid om prisen p√• fjernvarme udl√łser politianmeldelser

En strid om prisen p√• fjernvarme har f√łrt til politianmeldelser, skriver Lolland-Falsters Folketidende. Torsdag besluttede teknisk udvalg i Lolland Kommune, at melde bestyrelsen i det private andelsselskab Maribo Varmev√¶rk til politiet. Og fredag meldte et andet privat andelsselskab, Saksk√łbing Fjernvarme, det kommunale selskab Refa MSK til politiet. 

41-√•rig mand varet√¶gtsf√¶ngslet for d√łdeligt skyderi

En 41-√•rig mand, der er sigtet for et d√łdeligt skyderi i Hiller√łd 2. januar, er blevet varet√¶gtsf√¶ngslet i fire uger. Det har en dommer ved Retten i Hiller√łd fredag afgjort, oplyser vagtchefen ved Nordsj√¶llands Politi. Det skriver Ritzau.

Kun set √©n gang f√łr i Danmark - sj√¶lden trane spottet p√• Sydsj√¶lland

En pr√¶rietrane fra Nordamerika er set i Danmark. Det skriver TV2 √ėST. Kun 11 gange f√łr har en fugl af denne art v√¶ret set i Europa - heraf √©n i Danmark. Men i dag gik der en rundt p√• en mark uden for Sallerup mellem N√¶stved og Vordingborg.

Verden runder to millioner coronad√łdsfald

Der er nu registreret over to millioner coronad√łdsfald, viser data fra Johns Hopkins University, som f√łlger pandemien t√¶t. I alt er 2.000.905 d√łdsfald i det seneste √•rs tid registreret som coronarelaterede. De fleste ‚Äď knap 340.000 ‚Äď er registreret i USA, mens Brasilien st√•r for over 207.000 og Indien for knap 152.000.

Far varetægtsfængslet for overgreb på sin syvårige datter

En far er ved Retten i Hiller√łd blevet varet√¶gtsf√¶ngslet i to uger for at have fors√łgt at voldtage sin syv√•rige datter og for at have haft anden k√łnslig omgang end samleje med hende. Det skriver Ritzau. 

Politiet s√łger vidner til alvorlig ulykke p√• motorvej

Nordjyllands Politi s√łger vidner til en alvorlig trafikulykke, som skete p√• motorvej E45 ved St√łvring natten til fredag. Det skriver TV2 NORD. Her k√łrte en 23-√•rig mand frontalt sammen med en 64-√•rig kvinde. Den 23-√•rige k√łrte mod f√¶rdselsretningen p√• motorvejen.

Behandlingscenter begik fejl, da 25-√•rig d√łde

Behandlingscenter Tjele S√łg√•rden begik med "overvejende sandsynlighed" afg√łrende fejl, der resulterede i den 25-√•rige Malik Mads Rohdemejers d√łd af en forgiftning af metadon og et andet medicinsk pr√¶parat klopoxid i juni sidste √•r. Det skriver TV MIDTVEST.

41-√•rig far id√łmt fem √•rs f√¶ngsel for at voldtage sin datter

En 41-√•rig far er id√łmt fem √•rs f√¶ngsel for at voldtage sin datter. Det har Retten i S√łnderborg fredag afgjort, oplyser anklagemyndigheden ved Syd- og S√łnderjyllands Politi fredag p√• Twitter. Manden har anket dommen til Vestre Landsret. Den 41-√•rige har siddet varet√¶gtsf√¶ngslet i sagen siden 26. juni 2020.

Ny rekord af r√łde glenter

2021 er rekord√•r for r√łde glenter i Danmark. Det skriver TV2 √ėST. I sidste weekend blev 439 af arten r√łde glenter nemlig spottet under den landsd√¶kkende midvinteropt√¶lling, hvilket er rekord if√łlge Dansk Ornitologisk Forening (DOF). 

32-√•rig mand varet√¶gtsf√¶ngslet for vanvidsk√łrsel

En 32-√•rig mand blev fredag eftermiddag ved Retten i Aalborg varet√¶gtsf√¶ngslet i fire uger, efter at han torsdag var involveret i en biljagt med politiet. Det skriver TV2 NORD. Bilisten var sigtet for tre forhold af vanvidsk√łrsel.

Producent tilbagekalder foder, der kan være farligt for hundene

Mars Petcare tilbagekalder et parti Pedigree Vital Protection Adult med Kylling og Gr√łntsager tilbage, da der er risiko for, at produkterne indeholder et for h√łjt indhold af D-vitamin. Det skriver F√łdevarestyrelsen. Ved indtagelse over l√¶ngere tid kan produkterne v√¶re farlige for hunde. 

Serie-blotter d√łmt

En 38-√•rig mand fra K√łbenhavn er fredag ved Retten i Glostrup blev id√łmt fire m√•neders betinget f√¶ngsel for otte tilf√¶lde af bluf√¶rdighedskr√¶nkelser af 13 b√łrn i alderen fem til ni √•r. Det oplyser K√łbenhavns Vestegns Politi. Manden enten blottede sig eller masturberede foran b√łrnene. 

Regeringen vil forl√¶nge forh√łjede coronastraffe

Regeringen vil forlænge de markant skærpede straffe til kriminalitet med baggrund i covid-19 til 2022. Det fremgår af et lovforslag, der er fremsat i Folketinget.

D√łdstal stiger til 34 efter jordsk√¶lv i Indonesien

Lidt over midnat lokal tid ramte et jordsk√¶lv p√• styrke 6,2 den indonesiske √ł Sulawesi, som nu har kostet mindst 34 mennesker livet. Det skriver AP. Flere end 600 er s√•ret, og myndighederne formoder, at personer fortsat er fanget i ruinerne af sammenstyrtede bygninger.

23-årig fængslet mistænkt for narkosmugling

En 23-√•rig albansk mand er fredag blevet varet√¶gtsf√¶ngslet ved et retsm√łde bag lukkede d√łre i dommervagten i K√łbenhavn. If√łlge politiet har manden smuglet cirka 19 kilo kokain ind i Danmark fra Holland.

Norsk eksministers partner skyldig i trusler mod demokratiet

Laila Anita Bertheussen, der er samboende med Norges tidligere justitsminister, Tor Mikkel Waras, er blevet id√łmt 20 m√•neders f√¶ngsel for trusler og angreb p√• demokratiet. Det skriver VG. Laila Anita Bertheussen fingerede angreb p√• sin familie og sit hjem og placerede ansvaret hos en antiracistisk teatergruppe. Laila Anita Bertheussen n√¶gter sig skyldig.