Nyheder

Dagens nyheder 15. januar 2021

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på Livecenter@tv2.dk

Nazister hejste flag på Ejer Bavnehøj

Den nazistiske gruppe Den Nordiske Modstandsbevægelse hejste fredag to flag på toppen af Ejer Bavnehøj. Det skriver Aarhus Stiftstidende. I 2019 udøvede Den Nordiske Modstandsbevægelse omfattende hærværk på den jødiske kirkegård i Randers. 

NRA indgiver konkursbegæring og flytter til Texas

Den amerikanske organisation National Rifle Association (NRA), der varetager våbenentusiasters interesser, har indgivet en konkursbegæring og flytter forretningen fra New York til Texas. Formand Wayne LaPierre understreger i et åbent brev, at det er et rent administrativt træk, som ikke vil få betydning for medlemmerne eller organisationens arbejde, og at økonomien er 'stærkere end nogensinde'.

Regeringssoldater trænger ind i oppositionsleders hjem

Præsidentkandidat Bobi Wine, der stiller op som oppositionens bud på en kommende leder i Uganda, siger fredag, at hans hjem er "under belejring" af soldater fra landets hær. Det skriver Ritzau. 

Strid om prisen på fjernvarme udløser politianmeldelser

En strid om prisen på fjernvarme har ført til politianmeldelser, skriver Lolland-Falsters Folketidende. Torsdag besluttede teknisk udvalg i Lolland Kommune, at melde bestyrelsen i det private andelsselskab Maribo Varmeværk til politiet. Og fredag meldte et andet privat andelsselskab, Sakskøbing Fjernvarme, det kommunale selskab Refa MSK til politiet. 

41-årig mand varetægtsfængslet for dødeligt skyderi

En 41-årig mand, der er sigtet for et dødeligt skyderi i Hillerød 2. januar, er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det har en dommer ved Retten i Hillerød fredag afgjort, oplyser vagtchefen ved Nordsjællands Politi. Det skriver Ritzau.

Kun set én gang før i Danmark - sjælden trane spottet på Sydsjælland

En prærietrane fra Nordamerika er set i Danmark. Det skriver TV2 ØST. Kun 11 gange før har en fugl af denne art været set i Europa - heraf én i Danmark. Men i dag gik der en rundt på en mark uden for Sallerup mellem Næstved og Vordingborg.

Verden runder to millioner coronadødsfald

Der er nu registreret over to millioner coronadødsfald, viser data fra Johns Hopkins University, som følger pandemien tæt. I alt er 2.000.905 dødsfald i det seneste års tid registreret som coronarelaterede. De fleste – knap 340.000 – er registreret i USA, mens Brasilien står for over 207.000 og Indien for knap 152.000.

Far varetægtsfængslet for overgreb på sin syvårige datter

En far er ved Retten i Hillerød blevet varetægtsfængslet i to uger for at have forsøgt at voldtage sin syvårige datter og for at have haft anden kønslig omgang end samleje med hende. Det skriver Ritzau. 

Politiet søger vidner til alvorlig ulykke på motorvej

Nordjyllands Politi søger vidner til en alvorlig trafikulykke, som skete på motorvej E45 ved Støvring natten til fredag. Det skriver TV2 NORD. Her kørte en 23-årig mand frontalt sammen med en 64-årig kvinde. Den 23-årige kørte mod færdselsretningen på motorvejen.

Behandlingscenter begik fejl, da 25-årig døde

Behandlingscenter Tjele Søgården begik med "overvejende sandsynlighed" afgørende fejl, der resulterede i den 25-årige Malik Mads Rohdemejers død af en forgiftning af metadon og et andet medicinsk præparat klopoxid i juni sidste år. Det skriver TV MIDTVEST.

Bengt Holst ny formand for Den Danske Naturfond

Miljøminister Lea Wermelin (S) har fredag udpeget Bengt Holst, tidligere videnskabelig direktør i Zoologisk Have i København, til formand for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond er etableret i 2015.

41-årig far idømt fem års fængsel for at voldtage sin datter

En 41-årig far er idømt fem års fængsel for at voldtage sin datter. Det har Retten i Sønderborg fredag afgjort, oplyser anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi fredag på Twitter. Manden har anket dommen til Vestre Landsret. Den 41-årige har siddet varetægtsfængslet i sagen siden 26. juni 2020.

Ny rekord af røde glenter

2021 er rekordår for røde glenter i Danmark. Det skriver TV2 ØST. I sidste weekend blev 439 af arten røde glenter nemlig spottet under den landsdækkende midvinteroptælling, hvilket er rekord ifølge Dansk Ornitologisk Forening (DOF). 

32-årig mand varetægtsfængslet for vanvidskørsel

En 32-årig mand blev fredag eftermiddag ved Retten i Aalborg varetægtsfængslet i fire uger, efter at han torsdag var involveret i en biljagt med politiet. Det skriver TV2 NORD. Bilisten var sigtet for tre forhold af vanvidskørsel.

Producent tilbagekalder foder, der kan være farligt for hundene

Mars Petcare tilbagekalder et parti Pedigree Vital Protection Adult med Kylling og Grøntsager tilbage, da der er risiko for, at produkterne indeholder et for højt indhold af D-vitamin. Det skriver Fødevarestyrelsen. Ved indtagelse over længere tid kan produkterne være farlige for hunde. 

Serie-blotter dømt

En 38-årig mand fra København er fredag ved Retten i Glostrup blev idømt fire måneders betinget fængsel for otte tilfælde af blufærdighedskrænkelser af 13 børn i alderen fem til ni år. Det oplyser Københavns Vestegns Politi. Manden enten blottede sig eller masturberede foran børnene. 

Regeringen vil forlænge forhøjede coronastraffe

Regeringen vil forlænge de markant skærpede straffe til kriminalitet med baggrund i covid-19 til 2022. Det fremgår af et lovforslag, der er fremsat i Folketinget.

Dødstal stiger til 34 efter jordskælv i Indonesien

Lidt over midnat lokal tid ramte et jordskælv på styrke 6,2 den indonesiske ø Sulawesi, som nu har kostet mindst 34 mennesker livet. Det skriver AP. Flere end 600 er såret, og myndighederne formoder, at personer fortsat er fanget i ruinerne af sammenstyrtede bygninger.

23-årig fængslet mistænkt for narkosmugling

En 23-årig albansk mand er fredag blevet varetægtsfængslet ved et retsmøde bag lukkede døre i dommervagten i København. Ifølge politiet har manden smuglet cirka 19 kilo kokain ind i Danmark fra Holland.

Norsk eksministers partner skyldig i trusler mod demokratiet

Laila Anita Bertheussen, der er samboende med Norges tidligere justitsminister, Tor Mikkel Waras, er blevet idømt 20 måneders fængsel for trusler og angreb på demokratiet. Det skriver VG. Laila Anita Bertheussen fingerede angreb på sin familie og sit hjem og placerede ansvaret hos en antiracistisk teatergruppe. Laila Anita Bertheussen nægter sig skyldig.