Dagens nyheder 14. januar 2021

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Amerikanske storbyer hæver sikkerhedsniveau før præsident-indsættelse

Washington D.C. og andre amerikanske byer over hele landet har øget sikkerhedsniveauet forud for indsættelsen af den kommende præsident Joe Biden. Det skriver nyhedsbureauet Reuter ifølge Ritzau.

Joe Biden vil give alle amerikanere check på 2000 dollar

Den kommende amerikanske præsident, Joe Biden, vil give hver amerikaner en check på 2000 dollar, oplyser han ifølge nyhedsbureauet AFP. Biden præsenterer i øjeblikket sin plan for en stor økonomisk genopretningspakke.
 

Selskab forbyder passagerer at tage skydevåben med på flyveturen

Flyselskabet American Airlines forbyder midlertidigt passagerer at checke skydevåben ind på flyvninger i området omkring Washington D.C. Det oplyser en talsperson for American Airlines til Reuters. 

Flugtbilist har meldt sig selv

En flugtbilist, der tidligere torsdag påkørte og kvæstede en kondiløber på Koldingvej syd for Ny Højen i Vejle Kommune, har meldt sig selv til politiet. Det skriver Ritzau. 

Brand i hus i Slagelse

Der er torsdag aften udbrudt brand i et hus i Slagelse. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST. Beboerne er evakueret. 

Dansk museum nomineret til fornem pris

Københavns Museum, der slog dørene op i februar sidste år, er nomineret til 2021-udgaven af prisen European Museum of The Year. Det skriver TV2 Lorry. Det er European Museum Forum, der uddeler prisen. To gange tidligere har et dansk museum vundet prisen. 

FN: Verden er på vej mod en katastrofal temperaturstigning

2020 var et af de tre varmeste år, der nogensinde er målt. Det bekræfter Verdens Meteorologiske Organisation (WMO) ifølge Ritzau. Gennemsnitstemperaturen i verden lå 1,2 grader over den temperatur, som verden oplevede før den industrielle revolution i slutningen af 1800-tallet.

Tre personer tiltalt for at smugle 733 kilo hash til Norge

Tre personer er ved Oslo Tingrett tiltalt for at have smuglet 733 kilo hash fra Spanien til Norge. Det skriver VG. Ifølge tiltalen har smugleriet fundet sted mellem januar 2016 og januar 2017. 

Fredericia får et nyt musicalteater

Fredericia får et nyt musicalteater, oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse. Byrådet godkendte stiftelsesgrundlaget på et møde torsdag. Det betyder, at byen nu har fået et nyt musicalteater, efter at Fredericia Teater sidste år gik konkurs.

Politi eftersøger flugtbilist

Sydøstjyllands Politi sæger vidner, der overværede en flugtbilist, der klokken 16.50 påkørte en kondiløber på Koldingvej syd for Ny Højen. Flugtbilisten kørte i en mørk/grå personbil mod Kolding og mangler nu højre sidespejl

FBI sigter mand for at kaste brandslukker mod politi

En 55-årig pensioneret brandmand er blevet sigtet for at have kastet en brandslukker mod politiet i kongresbygningen i Washington D.C. Det bekræfter USA's justitsministerium torsdag, skriver Ritzau.

New Yorks justitsminister sagsøger politi for "brutal" håndtering af George Floyd-demonstranter

Justitsministeren i New York, Letitia James, sagsøger New York City Police Department og politiledelsen for "overdreven, brutal og ulovlig" håndtering af George Floyd-demonstranter. Det skriver CNN

Politiet søger vidner til biljagt i Aalborg

Nordjyllands Politi søger vidner, som har overværet en biljagt mellem politiet og sølvgrå Volkswagen Passat i Øgade-kvarteret i det østlige Aalborg. Det skriver TV2 NORD. Tre mænd i bilen blev anholdt. 

Mand varetægtsfængslet for indbrud på postkontor

En mand i 30'erne fra fra Hobro-området er torsdag eftermiddag ved Retten i Aalborg blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det skriver TV2 NORD. Manden er sigtet for at have brudt ind på Hobro Postkontor natten mellem mandag og tirsdag.

Siegfried Fischbacher fra duoen 'Siegfried & Roy' er død

Illusionisten Siegfried Fischbacher fra duoen 'Siegfried & Roy' er ondag afgået ved døden. Det skriver NBC News. Siegfried Fischbacher døde af cancer i bugspytkirtlen. Han blev 81 år gammel. 

Silvio Berlusconi indlagt med hjerteproblemer

Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi er indlagt med hjerteproblemer. Det skriver den italienske udgave af Huffington Post. Ifølge Berlusconis læge blev milliardæren indlagt på et hospital i Monaco mandag. 

41-årig sigtet i drabssag fra Hillerød

En 41-årig mand er anholdt og sigtet for et drab og drabsforsøg i Hillerød 2. januar. Det skriver Nordsjællands Politi på Twitter. Den anholdte har tilknytning til rockerbandemiljøet.

44-årig mand dømt for at medbringe kniv i retten

En 44-årig mand blev onsdag dømt for at medbringe en kniv ind i Retten i Odense. Det oplyser Fyns Politi. Kniven blev opdaget i sikkerhedskontrollen på vej ind i retten tirsdag, hvor han skulle have behandlet en anden sag om butikstyveri, besiddelse af kniv samt en mindre sag om euforiserende stoffer.

Tre års fængsel til unge narkohandlere

To narkohandlere på 18 og 20 år fra henholdsvis Albertslund og Roskilde er hver idømt tre års fængsel for at besidde og sælge hårde stoffer for ikke under 150.000 kroner. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.