Nyheder

Dagens nyheder 13. januar 2021

Denne blog opdateres ikke længere.

Lastbiler spærrer E20 Vestmotorvejen ved Slagelse

På E20 Vestmotorvejen i østgående retning mellem Vemmelev og Slagelse V holder to lastbiler på tværs af motorvejen grundet glatteveje. Der er ingen personskade i forbindelse med uheldet, men oprydningsarbejdet forventes først afsluttet ud på natten. Det oplyser Sydsjællands og Lolland Falsters Politi til TV 2 sent onsdag aften.

Repræsentanternes Hus stemmer for at indlede rigsretssag mod Trump

Et flertal i Repræsentanternes Hus - herunder ni republikanere - har onsdag stemt for at indlede en rigsretssag mod USA's præsident, Donald Trump, for at opildne til oprør, viser optælling.

Airbnb annullerer reservationer i Washington D.C. i ugen for indsættelsen af Joe Biden

Airbnb, der er en platform for privat udlejning af boliger, har aflyst alle reservationer i Washington D.C. i den uge, hvor Joe Biden officielt indsættes som præsident. Det skriver Reuters. Virksomheden har truffet beslutningen for at mindske risikoen for uroligheder i forbindelse med magtoverdragelsen.

Nordsjællands Politi advarer mod glatte veje og væltede træer

I løbet af aftenen har Nordsjællands Politi modtaget flere anmeldelser om væltede træer på kørebanerne og glatte veje i hele kredsen. Vagtchefen opfordrer bilister til at køre forsigtigt.

Vindfølsomme køretøjer frarådes på Øresundsbroen

På E20 Øresundsbroen blæser det så kraftigt, at det frarådes at passere broen i vindfølsomme køretøjer. Det skriver Vejdirektoratet. Vinden forventes at aftage i løbet af natten.

Midt- og Vestsjællands Politi advarer mod glatte veje

Midt- og Vestsjællands Politi melder om glatte veje flere steder i kredsen. Opfordrer bilister til at køre efter forholdene. 

Trump opfordrer støtter til ikke at starte protester

Donald Trump opfordrer sine tilhængere til ikke at begynde flere protester. Det gør han i en erklæring offentliggjort af Det Hvide Hus. Det skriver Reuters.

Færdselsuheld på Hillerødmotorvejen

Der har været et færdselsuheld på rute 16 Hillerødmotorvejen i retning fra København mod Hillerød mellem Klausdalsbrovej og Værebrovej. Der er nu genåbnet efter at have været spærret i nordgående retning. Det skriver vejdirektoratet.

Pelosi vil have Trump stillet for en rigsret

Formanden for Repræsentanternes Hus, demokraten Nancy Pelosi, forlanger, at USA's præsident, skal stilles for en rigsret. Det siger hun i en debat i Kongressen onsdag. Følg med i debatten her.

EU-forslag skal afbøde omkostninger ved brexit

Danmark står ifølge forslag fra EU-Kommissionen til at få 1,74 milliarder kroner fra en særlig EU-pulje, der skal hjælpe medlemslandene med at afbøde omkostningerne ved brexit. Der er tale om et forslag fra EU-Kommissionen, som blev præsenteret for EU-landene onsdag.

Bilist fik knust sin forrude efter iskast fra motorvejsbro

En bilist har fået knust sin forrude, efter at der er blevet kastet is fra en motorvejsbro nær Brande, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. En 27-årig mand kom kørende, da han så nogle på motorvejsbroen, som kastede is ned på kørebanen. Manden er sluppet uskadt fra hændelsen, men fik sin forrude knust.

Borgmester i NYC vil afbryde samarbejde med Trump Organization

New York City vil rive tre kontrakter med Trump Organization i stykker. Det siger byens borgmester, Bill de Blasio, onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters. Årsagen er, at borgmesteren mener, at USA's præsident, Donald Trump, i sidste uge opildnede sine tilhængere til at storme Kongressen.

Over 80 civile dræbt under nye angreb i Vestetiopien

Flere end 80 civile blev dræbt i et angreb i den vestlige del af Etiopien tirsdag. Det er sket, efter at volden i området er tiltaget de seneste måneder. Det oplyser en etiopisk kommission for menneskerettigheder onsdag.

Flere aflyste færgeafgange grundet kraftig vind

Samsø Rederi har aflyst to afgange onsdag aften på grund af kraftig vind. Det oplyser de på deres hjemmeside. Rederiet bag Ærøfærgerne har aflyst alle afgange mellem Søby og Fåborg til og med 15. januar. 

Betjente dømt for at dække over kollegas søn

To politibetjente misbrugte i 2018 deres stilling, da de forsøgte at holde hånden over deres kollegas søn. Onsdag har Vestre Landsret stadfæstet en dom fra Retten i Esbjerg, hvor betjentene blev idømt 12 dagbøder à 250 kroner for stillingsmisbrug. Det oplyser landsretten.

Færdselsuheld blokerer spor på E45 Sønderjyske Motorvej

Der har været et færdselsuheld på E45 Sønderjyske Motorvej i retning fra Haderslev mod Kolding ved Haderslev N. Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter. Der er ingen personskader, og uheldet kan paseres via til- og frakørslen. Politi og redning er på stedet.

21-årig mand varetægtsfængslet for skuddrab i Vollsmose

En 21-årig mand, der er sigtet for at have skuddræbt en tilfældig mand i Vollsmose i juni, er blevet varetægtsfængslet. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse. Fængslingen varer foreløbigt i fire uger. Det er besluttet af en dommer i Retten i Odense.

På Storebælt frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer

På Storebælt frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer grundet kraftig vind. Det oplyser Sund & Bælt. Opfordringen forventes ophævet ved midnat.

Flere kvinder får undersøgt celleprøver fra livmoderhalsen via en HPV-test

Fremover vil halvdelen af alle kvinder i alderen 30-59 år blive tilbudt en screening for livmoderhalskræft, der er baseret på en undersøgelse for HPV (humant papillomavirus). Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelse.