Nyheder

Dagens nyheder 12. januar 2021

LIGE NU

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Republikaner klar til at stemme for rigsretssag mod Trump

Republikaneren John Katko har tirsdag som den f√łrste republikanske medlem af Repr√¶sentanternes Hus sagt, at han er klar til at stemme med demokraterne for at f√• stillet pr√¶sident Donald Trump for en rigsret. Det skriver syracuse.com

Dommer udsætter henrettelse af to drabsmænd med covid-19

En amerikansk dommer har udsat henrettelsen af to d√łmte drabsm√¶nd, der er blevet testet positive for coronavirus. Henrettelsen vil dermed tidligst finde sted 16. marts, hvilket giver dem tid til at komme sig oven p√• smitten. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. De to drabsm√¶nd Cory Johnson og Dustin Higgs skulle efter planen have v√¶ret henrettet tirsdag og fredag.

Et flertal i Folketinget have Taiwan genoptaget i WHO

Et flertal i Folketinget best√•ende af bl√• blok og De Radikale vil have Taiwan genoptaget som observat√łr i WHO‚Äôs besluttende organ, World Health Assembly. Det skriver Jyllands-Posten. Dermed vil politikerne g√• imod √łnskerne fra Kina.

Justitsministerium rejser f√łrste tiltaler mod deltagere i kongres-opt√łjer

USA's justitsministerium har rejst de f√łrste f√łderale tiltaler mod to m√¶nd, der deltog i angrebet mod Kongressen i Washington i sidste uge, rapporterer tv-stationen CNN if√łlge Ritzau.
 

Jordskælv rammer Indonesien

Indonesien er tirsdag blevet ramt af et jordsk√¶lv, der m√•lte 5,7 p√• Richter-skalaen. Det skriver Reuters p√• baggrund af data fra GFZ German Research Center for Geosciences. Sk√¶lvet fandt sted i ti kilometers dybde. 

√ėrsted opjusterer resultat med en milliard kroner

Energivirksomheden √ėrsted opjusterer deres driftsresultat med mere end en milliard kroner. Det skriver Finans. √ėrsted st√•r til at levere et driftsresultat f√łr af- og nedskrivninger p√• 18 milliarder kroner.

Tjekkiet trækker sig fra VM i håndbold

Tjekkiets h√•ndboldherrer skal ikke til VM i Egypten p√• grund af flere positive coronapr√łver. Det skriver flere tjekkiske medier heriblandt Sport.cz og Lidovky.cz. Det har landsholdet meddelt p√• et pressem√łde.

Trump fral√¶gger sig ethvert ansvar for opt√łjer

Donald Trump fral√¶gger sig ethvert ansvar for, at hans tilh√¶ngere stormede kongresbygningen i Washington D.C. i sidste uge. Det skriver Ritzau. Den amerikanske pr√¶sident kalder sin tale f√łr opt√łjerne for "totalt passende".

Trump kalder mulig rigsretssag for "fuldkommen latterlig"

USA's pr√¶sident, Donald Trump, siger tirsdag, at skridt i retning af at indlede en rigsretssag mod ham er "fuldkommen latterligt". Det skriver AFP. Det v√¶kker enorm vrede, siger Trump if√łlge Reuters.

Ung mand anholdt med 158 joints på sig

En 26-√•rig mand blev mandag aften i Brabrand anholdt med 158 joints p√• sig. Det skriver TV2 √ėSTJYLLAND

49-√•rig mand d√łmt for besiddelse af 2,2 kilo amfetamin

En 49-√•rig mand blev mandag id√łmt 4 1/2 √•rs ubetinget f√¶ngsel for bedrageri og besiddelse af 2,2 kilo amfetamin. Det oplyser K√łbenhavns Vestegns Politi

Tidligere borgmester lagde pres p√• embedsmand i sag om grundk√łb

Fredericias tidligere borgmester, Jacob Bjerregaard (S), lagde - modsat egen forklaring - pres på kommunen for at sikre sig attraktiv byggegrund. Det skriver Ekstra Bladet på baggrund af et telefonnotat, der er del af en aktindsigt.

Fem unge mennesker anholdt i narkosag

Fire m√¶nd og en kvinde fra bandemilj√łet er tirsdag blevet anholdt i en sag om s√•kaldte hvide bude. Det skriver K√łbenhavns Politi. Alle anholdte er i alderen 21-24 √•r. En af de anholdte, en 23-√•rig mand, blev anholdt i Vestre F√¶ngsel, hvor han siden august 2020 har afsonet en dom p√• 7,5 √•rs f√¶ngsel for handel med narkotika. 

Forsvaret overtager midlertidigt en del af K√łge Havn

Forsvaret overtager en del af K√łge Havn

Forsvaret overtager onsdag 13. januar fra klokken 7.30 til klokken 23.00 en del af K√łge Havn. Det oplyser Midt- og Vestsj√¶llands Politi. Omr√•det bliver afsp√¶rret og bevogtet af Forsvaret. Afsp√¶rringen skyldes indskibning og losning af "sensitivt materiale".

1076 nye smittede med coronavirus - færrest siden november

Der er det seneste d√łgn bekr√¶ftet 1076 nye tilf√¶lde med coronavirus. Det viser tal fra Statens Serum Institut. Det sker ud fra 57.956 pr√łver, hvilket giver en positivprocent p√• 1,86. Der er registreret 26 coronarelaterede d√łdsfald, og antallet af indl√¶ggelser falder med tre personer, s√• i alt 917 er indlagt. Heraf ligger 135 p√• intensiv og 90 i respirator. F√• alle de nyeste coronatal i dette overblik.

Somalisk mand havde pistol - skal i fængsel og udvises af Danmark

En 28-√•rig somalisk mand fra S√łborg er id√łmt en ubetinget f√¶ngselsstraf p√• tre et halvt √•r og er samtidig blevet udvist af Danmark for evigt for at besidde en pistol i H√łje-Gladsaxe. Det oplyser K√łbenhavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. Episoden fandt sted i august sidste √•r. Manden har anket dommen p√• stedet.

TDC har l√łst nedbrud

TDC's mobilnetv√¶rk er igen tilbage i normal drift efter et nedbrud tirsdag morgen. Det oplyser selskabet i en mail til Ritzau.

Storbrand i Vestjylland: Beboere skal lukke d√łre og vinduer

Der er udbrudt en st√łrre brand p√• et autolager i byen Henne.

Der er netop nu en st√łrre brand i et autolager i den vestjyske by Henne nordvest for Varde, og branden udvikler kraftig r√łg. Derfor er Strandvejen sp√¶rret og beboere i n√¶rheden bedes lukke deres d√łre og vinduer. Derudover er togdriften med Arriva er standset, da den k√łrer lige forbi brandstedet. Det oplyser Syd- og S√łnderjyllands Politi p√• Twitter. 

Kvinde bag tremmer for at livestreame eget færdselsuheld

En 30-√•rig kvinde er id√łmt 20 dages f√¶ngsel for en r√¶kke overtr√¶delser af f√¶rdselsloven, som hun sendte live p√• Facebook. Det oplyser K√łbenhavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. Facebook-f√łlgerne kunne se kvinden en nat i 2017 at k√łre gennem S√łborgs gader. Her k√łrte hun over for r√łdt, for st√¶rkt og p√•k√łrte to parkerede biler.

Mand anholdt og sigtet for drabet i Vollsmose

En 21-√•rig mand er tirsdag klokken 10.25 blevet anholdt og sigtet for drab p√• tilf√¶ldig borger, der befandt sig i skudlinje, da to bander sk√łd mod hinanden i Vollsmose 24. juni sidste √•r. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.