Nyheder

Dagens nyheder 11. januar 2021

LIGE NU

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Ny amerikansk minister trækker sig

USA's fungerende minister for indenlandsk sikkerhed, Chad Wolf, har meddelt, at han tr√¶kker sig fra sin post. Det oplyser en ledende embedsmand mandag if√łlge nyhedsbureauet Reuters.

Dom udfordrer regeringers planer om flere tvangsadoptioner

En dom fra Den Europ√¶iske Menneskerettighedsdomstol kan f√• betydning for regeringens planer om flere tvangsadoptioner af danske b√łrn. Det skriver Kristeligt Dagblad. I dommen kritiserer menneskerettighedsdomstolen Norge for at have tvangsfjernet en ni dage gammel pige. 

Rusland ramt af jordskælv

Et jordsk√¶lv m√•lt til 6,7 p√• Richterskalaen ramte mandag den russisk-mongelske gr√¶nse. Det skriver Reuters p√• baggrund af data fra GFZ German Research Center for Geosciences. Jordsk√¶lvet fandt sted ti kilometer under jordens overflade.  

Advokatunders√łgelse af eks-borgmesters attraktive byggegrund udvides

√ėkonomiudvalget i Fredericia har mandag aften besluttet at udvide advokatunders√łgelsen af sagen om eks-borgmester Jacob Bjerregaards k√łb af en attraktiv byggegrund til ogs√• at omfatte interviews med relevante parter i sagen. Det skriver TV SYD

USA sætter Cuba tilbage på terrorliste

USA har mandag sat Cuba tilbage p√• listen over lande, der st√łtter eller finansierer terrorisme. Det skriver Ritzau. Den tidligere amerikanske pr√¶sident, Barack Obama, fjernede Cuba fra terrorlisten i 2015. 

Restriktioner p√• √ėresundsbroen oph√¶vet efter kraftig bl√¶st

Alle k√łret√łjer kan igen passere √ėresundsbroen, efter vinden er aftaget s√• meget, at der ikke l√¶ngere er restriktioner. Det oplyser Vejdirektoratet.

Langelandsbroen gen√•bnet for alle k√łret√łjer

Vinden p√• Langelandsbroen er aftaget s√• meget, at vindf√łlsomme k√łret√łjer igen kan passere broen. Det skriver Vejdirektoratet p√• Twitter. Bl√¶sten er fortsat kraftig, s√• direktoratet opfordrer til, at rejsende udviser aktp√•givenhed.

Kriminalforsorgen indkalder igen til afsoning

D√łmte i sager om vold, voldt√¶gt og v√•ben, og som er p√• fri fod, indkaldes nu til lukkede f√¶ngsler for at afsone deres straf. Det oplyser Kriminalforsorgen mandag.

Topchef forlader SAS

Topchef i flyselskabet SAS, Rickard Gustafson, forlader virksomheden senest 1. juli. Det oplyser selskabet i en meddelelse if√łlge Ritzau. Arbejdet med at finde afl√łseren er sat i gang.

Trump-venligt socialt netv√¶rk sags√łger Amazon

Det sociale medie Parler har sags√łgt Amazon, efter Parler mandag mistede adgang til sine servere hos Amazon. Det skriver CNN. Amazon tog Parler offline, fordi firmaet mener, at Parler ikke har v√¶ret i stand til at fjerne indhold, der opildner til vold. Parler er det foretrukne sociale medie for den yderste amerikanske h√łjrefl√łj.

Advarer om kraftig vind p√• √ėresundsbroen

Vejdirektoratet advarer mandag aften trafikanter om at k√łre over √ėresundsbroen i vindf√łlsomme k√łret√łjer. Advarslen skyldes - nok ikke overraskende - kraftig vind. Vinden forventes at aftage i l√łbet af aftenen. 

FBI advarer om væbnede protester ved indsættelse af Joe Biden

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, advarer om, at der er planer om v√¶bnede protester i Washington D.C. og i hovedst√¶derne i USA's 50 stater forud for inds√¶ttelsen af Joe Biden som pr√¶sident den 20. januar. Det rapporterer tv-stationen ABC News if√łlge nyhedsbureauet Reuters. Materiale, der cirkulerer p√• internettet, opfordrer deltagere i planlagte demonstrationer s√łndag til at medbringe v√•ben.

K√łrsel p√• Langelandsbro frar√•des

Vejdirektoratet oplyser, at det i √łjeblikket bl√¶ser s√• kraftigt p√• Rute 9 Langelandsbroen, at det frar√•des at k√łre over broen i vindf√łlsomme k√łret√łjer.

FN's generalsekretær vil genvælges

Antonio Guterrres, generalsekret√¶r for FN, har if√łlge det franske nyhedsbureau AFP meddelt officielt, at han stiller op til endnu en periode som FN's generalsekret√¶r.

Bush, Clinton og Obama deltager i indsættelse af Biden

Den tiltrædende amerikanske præsident Joe Biden og hans stab har planlagt en række indsættelses-aktiviteter sammen med de tidligere præsidenter i USA George W. Bush, Barack Obama og Bill Clinton, skriver NBC News. Mens Obama og Clinton er demokrater lige som Biden, er George W. Bush republikaner. Præsident Donald Trump har tidligere sagt, at han ikke vil deltage i indsættelsen 20. januar.

Advokatforening åbner sag mod Rudy Giuliani

Advokatforeningen i delstaten New York har √•bnet en sag mod Rudy Giuliani, der er advokat for den amerikanske pr√¶sident Donald Trump. Det oplyser New York State Bar Association (NYSBA) i en pressemeddelelse. Unders√łgelsen kommer i k√łlvandet p√•, at Giuliani har fors√łgt at f√• omst√łdt resultatet af det amerikanske pr√¶sidentvalg.

Demokrater vil have Trump for rigsret for opr√łr

Demokraterne i Repr√¶sentanternes Hus har mandag fremlagt forslag om at stille pr√¶sident Donald Trump for en rigsret for tilskyndelse til opr√łr.

21-årig mand udvist for besiddelse af 4,8 kilo metamfetamin

To m√¶nd - p√• 27 √•r og 21 √•r - er i dag ved Retten p√• Frederiksberg blevet d√łmt for besiddelse af 4,8 kilo metamfetamin og en pistol. Det oplyser K√łbenhavns Politi p√• Twitter. Den 27-√•rige fik en dom p√• otte √•rs f√¶ngsel, mens den 21-√•rige skal i f√¶ngsel i syv √•r, hvorefter han udvises for bestandig

Fynbo d√łmt for seksuelle overgreb mod sin lilles√łster

En 25-√•rig mand fra Sydfyn er i dag ved Retten i Svendborg blevet id√łmt 4 √•r og 9 m√•neders f√¶ngsel for at have udnyttet sin ti √•r yngre s√łster seksuelt. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.  Overgrebene fandt sted over en periode p√• halvandet √•r. S√łsteren var p√• tidspunktet for overgrebene 13-14 √•r gammel.

Mand fra Ringsted fængslet for skyderi i Holland

En mand fra Ringsted blev i weekenden anholdt og varet√¶gtsf√¶ngslet i en sag om en nedskydning af en mand fra rockermilj√łet i Holland. Her blev et 38-√•rigt tidligere medlem af Bandidos i september fors√łgt dr√¶bt. Det skriver Dagbladet Ringsted og Ekstra Bladet mandag.