Nyheder

Dagens nyheder 11. januar 2021

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Ny amerikansk minister trækker sig

USA's fungerende minister for indenlandsk sikkerhed, Chad Wolf, har meddelt, at han trækker sig fra sin post. Det oplyser en ledende embedsmand mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Dom udfordrer regeringers planer om flere tvangsadoptioner

En dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol kan få betydning for regeringens planer om flere tvangsadoptioner af danske børn. Det skriver Kristeligt Dagblad. I dommen kritiserer menneskerettighedsdomstolen Norge for at have tvangsfjernet en ni dage gammel pige. 

Rusland ramt af jordskælv

Et jordskælv målt til 6,7 på Richterskalaen ramte mandag den russisk-mongelske grænse. Det skriver Reuters på baggrund af data fra GFZ German Research Center for Geosciences. Jordskælvet fandt sted ti kilometer under jordens overflade.  

Advokatundersøgelse af eks-borgmesters attraktive byggegrund udvides

Økonomiudvalget i Fredericia har mandag aften besluttet at udvide advokatundersøgelsen af sagen om eks-borgmester Jacob Bjerregaards køb af en attraktiv byggegrund til også at omfatte interviews med relevante parter i sagen. Det skriver TV SYD

USA sætter Cuba tilbage på terrorliste

USA har mandag sat Cuba tilbage på listen over lande, der støtter eller finansierer terrorisme. Det skriver Ritzau. Den tidligere amerikanske præsident, Barack Obama, fjernede Cuba fra terrorlisten i 2015. 

Restriktioner på Øresundsbroen ophævet efter kraftig blæst

Alle køretøjer kan igen passere Øresundsbroen, efter vinden er aftaget så meget, at der ikke længere er restriktioner. Det oplyser Vejdirektoratet.

Langelandsbroen genåbnet for alle køretøjer

Vinden på Langelandsbroen er aftaget så meget, at vindfølsomme køretøjer igen kan passere broen. Det skriver Vejdirektoratet på Twitter. Blæsten er fortsat kraftig, så direktoratet opfordrer til, at rejsende udviser aktpågivenhed.

Kriminalforsorgen indkalder igen til afsoning

Dømte i sager om vold, voldtægt og våben, og som er på fri fod, indkaldes nu til lukkede fængsler for at afsone deres straf. Det oplyser Kriminalforsorgen mandag.

Topchef forlader SAS

Topchef i flyselskabet SAS, Rickard Gustafson, forlader virksomheden senest 1. juli. Det oplyser selskabet i en meddelelse ifølge Ritzau. Arbejdet med at finde afløseren er sat i gang.

Trump-venligt socialt netværk sagsøger Amazon

Det sociale medie Parler har sagsøgt Amazon, efter Parler mandag mistede adgang til sine servere hos Amazon. Det skriver CNN. Amazon tog Parler offline, fordi firmaet mener, at Parler ikke har været i stand til at fjerne indhold, der opildner til vold. Parler er det foretrukne sociale medie for den yderste amerikanske højrefløj.

Advarer om kraftig vind på Øresundsbroen

Vejdirektoratet advarer mandag aften trafikanter om at køre over Øresundsbroen i vindfølsomme køretøjer. Advarslen skyldes - nok ikke overraskende - kraftig vind. Vinden forventes at aftage i løbet af aftenen. 

FBI advarer om væbnede protester ved indsættelse af Joe Biden

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, advarer om, at der er planer om væbnede protester i Washington D.C. og i hovedstæderne i USA's 50 stater forud for indsættelsen af Joe Biden som præsident den 20. januar. Det rapporterer tv-stationen ABC News ifølge nyhedsbureauet Reuters. Materiale, der cirkulerer på internettet, opfordrer deltagere i planlagte demonstrationer søndag til at medbringe våben.

Kørsel på Langelandsbro frarådes

Vejdirektoratet oplyser, at det i øjeblikket blæser så kraftigt på Rute 9 Langelandsbroen, at det frarådes at køre over broen i vindfølsomme køretøjer.

FN's generalsekretær vil genvælges

Antonio Guterrres, generalsekretær for FN, har ifølge det franske nyhedsbureau AFP meddelt officielt, at han stiller op til endnu en periode som FN's generalsekretær.

Bush, Clinton og Obama deltager i indsættelse af Biden

Den tiltrædende amerikanske præsident Joe Biden og hans stab har planlagt en række indsættelses-aktiviteter sammen med de tidligere præsidenter i USA George W. Bush, Barack Obama og Bill Clinton, skriver NBC News. Mens Obama og Clinton er demokrater lige som Biden, er George W. Bush republikaner. Præsident Donald Trump har tidligere sagt, at han ikke vil deltage i indsættelsen 20. januar.

Advokatforening åbner sag mod Rudy Giuliani

Advokatforeningen i delstaten New York har åbnet en sag mod Rudy Giuliani, der er advokat for den amerikanske præsident Donald Trump. Det oplyser New York State Bar Association (NYSBA) i en pressemeddelelse. Undersøgelsen kommer i kølvandet på, at Giuliani har forsøgt at få omstødt resultatet af det amerikanske præsidentvalg.

Demokrater vil have Trump for rigsret for oprør

Demokraterne i Repræsentanternes Hus har mandag fremlagt forslag om at stille præsident Donald Trump for en rigsret for tilskyndelse til oprør.

21-årig mand udvist for besiddelse af 4,8 kilo metamfetamin

To mænd - på 27 år og 21 år - er i dag ved Retten på Frederiksberg blevet dømt for besiddelse af 4,8 kilo metamfetamin og en pistol. Det oplyser Københavns Politi på Twitter. Den 27-årige fik en dom på otte års fængsel, mens den 21-årige skal i fængsel i syv år, hvorefter han udvises for bestandig

Fynbo dømt for seksuelle overgreb mod sin lillesøster

En 25-årig mand fra Sydfyn er i dag ved Retten i Svendborg blevet idømt 4 år og 9 måneders fængsel for at have udnyttet sin ti år yngre søster seksuelt. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.  Overgrebene fandt sted over en periode på halvandet år. Søsteren var på tidspunktet for overgrebene 13-14 år gammel.

Mand fra Ringsted fængslet for skyderi i Holland

En mand fra Ringsted blev i weekenden anholdt og varetægtsfængslet i en sag om en nedskydning af en mand fra rockermiljøet i Holland. Her blev et 38-årigt tidligere medlem af Bandidos i september forsøgt dræbt. Det skriver Dagbladet Ringsted og Ekstra Bladet mandag.