Nyheder

Dagens overblik: Løkke åbner for at starte nyt parti

Ny udregning viser faren ved britisk coronamutation, Danmark skruer op for vaccinationerne, og snart kan man få et vaccinepas.

Danmark har igen lukket sine grænser for omverdenen.

Coronasituationen er blevet så alvorlig, at man ikke kun fraråder alle danskere at rejse til udlandet, men også gør det meget sværere for udlændinge at rejse til Danmark.

Fremover skal indrejsende først og fremmest have et anerkendelsesværdigt formål, og så skal de vise en negativ coronatest, der ikke er mere end 24 timer gammel.

Velkommen til dagens overblik.

Lars Løkke starter politisk netværk

Den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, der i lang tid har svævet mellem at være trofast Venstre-politiker og på vej til at starte et nyt parti, meldte sig 1. januar 2021 ud af Venstre.

Og i dag, præcis en uge efter, er der igen nyt fra løsgængeren Løkke: Han vil starte et nyt politisk netværk.

Målet er, som læsere med en forkærlighed for politik måske kan gætte, at starte et samarbejde over midten.

Men det er også et forsøg på at teste mulighederne for at starte et helt nyt politisk parti, mener flere kommentatorer.

Og Lars Løkke Rasmussen er heller ikke blank for at indrømme, at han meget gerne vil starte et nyt parti – hvis der er bæreevne til det, siger han.

Danskerne kan være vaccineret allerede i juni

Sundhedsstyrelsen vurderer i deres såkaldte 'vaccinationskalender', at Danmark kan være færdig med at vaccinere mod coronavirus senest 27. juni.

Kalenderen blev udgivet i dag, hvor Danmark også sikrede sig yderligere 3,9 millioner vacciner, efter EU indgik en aftale med Pfizer og Moderna.

Vaccinerne gives nøje planlagt til 12 befolkningsgrupper, hvor den brede befolkning er til sidst.

Du kan se hele listen her.

Danskerne kan snart få vaccinepas

Mens en mulig ende på coronapandemien endelig er begyndt at nærme sig i tempo med, at vaccinerne bliver rullet ud, er et nyt emne kommet på dagsordenen: Vaccinepas.

For det kan blive et krav i nogle lande og til nogle begivenheder, at man kan dokumentere, at man er vaccineret mod covid-19.

Derfor vil danskerne måske allerede fra januar kunne få et vaccinepas, der beviser, at de har fået et stik mod corona og dermed ikke er smittebærere.

Hvorfor er britisk mutation så farlig?

Verdens forskere har lige nu øjnene rettet mod en coronavirusmutation, der har spredt sig fra et land til mange, og som har fået regeringer til at stramme restriktionerne i en kamp for at holde smitte- og dødstallene nede.

Den blev opdaget i Storbritannien og har fået navnet B1.1.7. Den nye virusvariant smitter 50-74 procent mere end normalt.

En ny udregning viser, hvorfor den er så farlig, som den er. Det skyldes blandt andet, at dødstallet kan stige langt hurtigere end nu, når flere bliver smittet.

Trumps opsigtsvækkende tale ord for ord

TV 2s egen Mirco Reimer-Elster, USA-analytikeren, der under valget udviste en imponerende evne til at være på tv 24 timer i døgnet, har analyseret Trumps seneste tale ord for ord.

Talen, hvor Trump fordømte voldelige demonstranter, der stormede den amerikanske kongres, var meget uventet, da Trump selv havde opfordret til demonstrationen.

Blandt andet derfor vakte Trumps ord opsigt.

Læs Mircos analyse her.