Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Magnus Heunicke.

Hvad sker der? EU's ekspertpanel har godkendt vaccinen fra Moderna.

Hvad er status? Der blev torsdag konstateret 1842 nye smittetilfælde, mens der har været 37 dødsfald. Også antallet af indlagte danskere falder for anden dag i træk. Se alle de nyeste tal her.

87.843 nye smittede i Brasilien

87.843 personer i Brasilien er i løbet af det seneste døgn blevet konstateret smittet med coronavirus, oplyser det brasilianske sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

1.524 personer er døde med covid-19 i samme periode i landet.

Knap 6 millioner har fået første dosis af vaccine i USA

Det amerikanske center for sygdomskontrol- og forebyggelse siger, at der torsdag morgen amerikansk tid er givet 5.919.418 første doser af vacciner til amerikanere.

I alt er der distribueret 21.419.800 doser.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Fattige lande får vacciner sidst i januar

Verdens fattigste lande kan vente at modtage deres første covid-19 vacciner i perioden fra sidst i januar frem til midt i februar, oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO, torsdag.

Region Hovedstaden færdig med første vaccination af plejehjemsbeboere

Region Hovedstaden har torsdag færdiggjort første vaccination af alle plejehjemsbeboere.

Det fortæller Jonas Egebart, der er lægefaglig vicedirektør for Nordsjællands Hospital og står i spidsen for Region Hovedstadens vaccinations-taskforce, skriver Ritzau.

'Stort set alle' plejehjemsbeboere har sagt ja til tilbuddet og ladet sig vaccinere, fortæller Jonas Egebart, som dog ikke kan sætte noget præcist antal på.

Stort fald i antallet af nye smittede i Frankrig

Frankrig melder om 21.703 personer, som er blevet smittet med coronavirus i løbet af det seneste døgn. Det er et fald i forhold til onsdag, hvor tallet var 25.379.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

277 er døde med covid-19 i Frankrig i løbet af det seneste døgn. Onsdag var tallet 283.

Region åbner center for vaccinationer i Maribo

Region Sjælland planlægger at åbne sit næste center for vaccinationer af borgere mod coronavirus i Maribo på Lolland.

Det oplyser regionen på dens hjemmeside, skriver TV 2 ØST.

På nuværende tidspunkt er det uklart, præcist hvornår det lollandske vaccinationscenter åbner. Det afhænger af mængden af vacciner, der er til rådighed.

I forvejen er der åbnet vaccinationscentre i Holbæk, Slagelse, Næstved, Nykøbing Falster og i Skalstrup ved Roskilde, som alle ligger i forlængelse af testcentre.

Nu må gudstjenester kun vare 30 minutter

Gudstjenester og andre religiøse handlinger bør fra torsdag 7. januar ikke vare længere end 30 minutter.

Det fremgår af nye restriktioner for Danmarks trossamfund, der er udsendt af Kirkeministeriet.

Der skal desuden være minimum to meters afstand mellem deltagere, der ikke er fra samme husstand, og det bør overvejes, om fællessang kan undværes.

Stort fald i antallet af indlæggelser i Region Hovedstaden

Antallet af patienter, der bliver indlagt på hospitaler i Region Hovedstaden med covid-19, styrtdykker ifølge Berlingske.

Torsdag nåede tallene ifølge avisen ned på omkring 400 på regionens hospitaler.

Dermed er antallet af indlagte på hospitalerne i regionen nede på niveauet omkring juletid, mens det omkring nytår var oppe og runde 486.

Flere smittede på plejehjem i kommune trods vaccine

Da beboerne på plejecentrene og plejehjemmene i Mariagerfjord Kommune tog imod tilbuddet om første dosis af den gratis coronavaccine, havde de nok en formodning om, at de nu ville være beskyttet mod sygdommen.

90 procent af beboerne er vaccineret. 93 procent af personalet er vaccineret.

Men nu er der bekræftet flere tilfælde af smittede blandt beboere og ansatte på kommunens plejetilbud. Det bekræfter sundheds- og ældrechef i Mariagerfjord Kommune, Michael Tidemand. Det skriver TV 2 NORD.

Britiske forskere har fundet ny medicin mod covid-19

Britiske forskere har fundet en ny livreddende medicin mod covid-19, som nu ifølge Storbritanniens premierminister Boris Johnson er blevet godkendt efter kliniske forsøg.

– Medicinen hedder Tocilizumab, og den kan skal reducere dødeligheten hos en kritisk syg patient med næsten 25 procent, siger Boris Johnson.

Ifølge Johnson kan medicinen også reducere tiden i intensiv behandling med op til 10 dage.

1,5 millioner har fået første dosis af vaccine i Storbritannien

1,5 millioner mennesker i Storbritannien har nu fået første dose af vaccination med coronavirus.

Det siger premierminister Boris Johnson ifølge Sky News.

Antallet af nye smittede i Italien falder

Torsdag melder Italien om 18.020 personer, som i det seneste døgn er blevet smittet med coronavirus. Onsdag var tallet 20.331.

Det oplyser det italienske sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Også dødstallet falder. 414 er i det forløbne døgn døde med covid-19 i Italien. Onsdag var tallet 548.

Heunicke: Smitsom mutation kan blive dominerende i Danmark

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kan den særligt smitsomme coronamutation B117 blive den dominerende coronavariant i Danmark, men de mange lyntests kan give problemer med at overvåge dens spredning.

Når man analyserer en positiv lyntest for corona, kan man nemlig ikke klarlægge, hvilken variant af virussen der er tale om. Det kan man til gengæld med en pcr-test, der foregår ved en podning i halsen.

Premier League-klub lukker træningsanlæg efter udbrud

Den britiske Premier League-klub i fodbold, Aston Villa i Birmingham, har lukket sit træningsanlæg i Bodymoor Heath, skriver Sky News.

Det sker på grund af et smitteudbrud med coronavirus. 

Kinesisk vaccine tæt på godkendelse i Brasilien

En vaccine mod coronavirus udviklet af det kinesiske firma Sinovac Biotech er 78 procent effektiv baseret på forsøgsresultater i Brasilien, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dermed er vaccinen tæt på godkendelse hos sundhedsmyndighederne i Braslien.

Senegal ønsker mere vaccine - nødretstilstand indført

Senegal prøver at få fat i mere vaccine mod coronavirus end den portion, landet har fået tildelt af Verdenssundhedsorganisationen (WHO), siger landets sundhedsminister Abdoulaye Diouf Sarr ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Senegals præsident Macky Sall har i denne uge indført nødretstilstand i landet for at håndtere en stigning i smitten med coronavirus.

277 døde i Sverige

I Sverige har 277 smittede mistet livet siden den seneste opgørelse 5. januar. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. 

Derudover er der siden 5. januar registreret 12.536 smittede. 

Ifølge den svenske lægemiddelstyrelse er cirka 40.000 personer blevet vaccineret mod coroanvirus i Sverige.

Indlæggelser fortsætter med at falde

Antallet af danskere, der er indlagte på grund af coronavirus, falder for anden dag i træk til nu 861 mod 886 onsdag. Det sker på trods af, at der det seneste døgn har været flere indlæggelser - 112 mod 89 onsdag.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Også antallet af konstaterede smittetilfælde er faldet, og det seneste døgn er der ud af 104.615 prøver blevet blevet fundet 1842 positive prøver.

37 personer er det seneste døgn døde.

Onsdag er der blevet vaccineret 16.390 danskere - det er det højeste antal, siden vaccinationen i Danmark startede 27. december. I alt har 82.544 nu modtaget første dose af vaccinen.

SSI bliver også kimet ned af danskerne

Ligesom de praktiserende læger oplever Statens Serum Institut (SSI) også at få mange henvendelser fra danskere, der vil høre, hvornår det bliver deres tur til at blive vaccineret.

Det oplyser instituttet i en pressemeddelelse.

- I en situation, hvor leverancerne af vacciner stadig er begrænsede, kan alle ikke blive vaccineret med det samme. Borgerne tilbydes derfor vaccination i prioriteret rækkefølge, oplyser SSI og henviser til Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering af vaccination mod covid-19.

Sydafrika får vacciner fra Indien

Sydafrika vil modtage 1,5 millioner vaccinedoser fra januar fra seruminstituttet i Indien. Det oplyser landets sundhedsminister, Zweli Mkhize, ifølge Reuters.