Nyheder

Dagens nyheder 6. januar

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Ungt par og en lille baby reddet ud af brændende lejlighed

Onsdag aften er et ungt par og deres lille barn blevet reddet fra en brændende lejlighed i Vejle. Det skriver Vejle Amts Folkeblad. Ifølge avisen blev tre reddet "i sidste øjeblik". 

Demokraterne vinder sidste sæde i Senatet

Demokraten Jon Ossoff har ifølge tv-stationenerne CNN og NBC News samt nyhedsbureauet AP vundet en plads i Senatet i USA. Det skriver Ritzau. Det betyder, at der de næste to år vil være 50 medlemmer af Senatet, der er republikanere, mens der er 48 demokrater og to uafhængige, som stemmer med Demokraterne.

Kofod kalder sammenstød i Washington D.C. for "ubehagelige"

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) kalder på Twitter de igangværende uroligheder i Washington D.C. for "ubehagelige".

Sammenstød mellem amerikansk politi og Trump-tilhængere

Trump-støtter og politi støder netop nu sammen i Washington D.C. Du kan følge vores dækning af begivenhederne her

Mike Pence modsiger Trump

Vicepræsident Mike Pence har for kort tid siden sendt et brev til Kongressen, hvori han understreger, at han som vicepræsident ikke ensidigt kan afvise valgmandsstemmer. Dermed modsiger han Donald Trump, der igen og igen har insisteret på, at Mike Pence har beføjelser til at afvise valgresultatet, og presset ham til at gøre det.

Pædagog tog mindst 1329 fotos af afklædte børn i børnehave

En mandlig pædagog i en børnehave i Aalborg Øst tog mindre 1329 billeder og en video af flere end 15 børn, der var helt eller delvist afklædte. Billederne blev taget fra juni til september sidste år. Herefter blev pædagogen afsløret.

Biden udnævner dommer til justitsminister

Den tiltrædende amerikanske præsident Joe Biden har udnævnt dommer Merrick Garland til justitsminister i sin regering. Det skriver Reuters

Socialdemokratiet har fundet afløseren til Sophie Hæstorp Andersen

Lars Gaardhøj bliver Socialdemokratiets nye spidskandidat til at blive regionsrådsformand i Region Hovedstaden, når Sophie Hæstorp Andersen forlader posten for at stille op som overborgmester i København.Det skriver Altinget.

Amerikansk politi fyrer betjent, der skød og dræbte sort kvinde

Politiet i Louisville, Kentucky, har fyret politibetjenten, der skød og dræbte den sorte kvinde, Breonna Taylor. Det skriver nyhedsbureauet AP. En anden betjent, der skaffede kendelsen, som gav adgang til Taylors hjem, har også mistet sit arbejde.
 

Sønderjyske Motorvej genåbnet efter ulykke

E45 Sønderjyske Motorvej er genåbnet i nordgående retning mellem afkørsel 75 Bov og afkørsel 74 Kruså. Det oplyser Vejdirektoratet. Lukningen skyldtes, at en bil var havareret på stedet. 

Norge i spidsen for sanktionerne mod Nordkorea

Norge er blevet sat i spidsen for FN's sikkerhedsråds sanktionskomiteer mod Nordkorea samt terrororganisationerne IS og al-Qaeda. Det skriver NRK

Sønderjyske Motorvej delvist spærret ved Kruså

E45 Sønderjyske Motorvej er delvist spærret i nordgående retning mellem afkørsel 75 Bov og afkørsel 74 Kruså. Det oplyser Vejdirektoratet. Det skyldes en havareret bil.

Fredericia Kommune fritager kommunaldirektør for tjeneste

Fredericias kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe er fritaget for tjeneste indtil videre. Det skriver TV SYD. Kommunen oplyser ikke, hvorfor Annemarie Schou Zacho-Broe er blevet sendt hjem.

19-årig dømt for at køre unge mænd ned

En 19-årig mand er blevet idømt seks måneders ubetinget fængsel for i en personbil at køre ind i en gruppe på 11 unge mænd. Det oplyser anklagemyndigheden i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi på Twitter. 2 af de 11 mænd kom til skade. 

Juletrafikken faldt markant

Trafikken i juleugen var 20 procent lavere end samme uge i 2019. Det oplyser Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse. I den kollektive trafik faldt antallet af rejsende også. For eksempel var der mere end 50 procent færre togrejsende sammenlignet med 2019. 

Jon Ossoff erklærer sejr i Georgia

Demokraten Jon Ossoff har nu erklæret sejr i senatsvalget i den amerikanske delstat Georgia. Det gør han i en video, han har uploadet her til eftermiddag dansk tid. Amerikanske medier har endnu ikke udråbt Ossoff som vinder.

Stort fald i antallet af coronaindlagte

Antallet af indlagte er faldet med 56 personer, viser onsdagens coronaopdatering fra Statens Serum Institut. Det vil sige, at der nu er 886 indlagte i alt. Der er konstateret 2216 nye smittetilfælde ud af 100.410 prøver. Det resulterer i en positivprocent på 2,2 - det laveste siden 29. december. 30 personer er døde med virussen det seneste døgn.

11-årig ramt i højresvingsulykke i Svendborg

En 11-årig dreng på cykel er blevet ramt af en lastbil i Svendborg og har pådraget sig skader på en arm og et ben. Drengen er kørt på hospitalet for at få behandling. Ulykken skete i krydset Ørbækvej/Nyborgvej.

Henrik Toft melder afbud til VM

Stregspilleren Henrik Toft Hansen kommer ikke med til håndbold-VM. Det oplyser Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse. Benjamin Jakobsen afløser ham i den danske trup.