Nyheder

Dagens nyheder 5. januar

Livebloggen opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Mange danske ulve forsvinder sporløst

Mange danske ulve forsvinder, uden der kan redegøres for, hvor de er blevet af. Det skriver Kristeligt Dagblad, som har fået indsigt i en statusrapport fra den nationale overvågning af ulve. Således er der fra 2012 til 2020 forsvundet ti ulve af ukendte årsager, mens en enkelt er død af naturlige årsager.

Flertal af vælgere i Georgia: Præsidentvalget var retfærdigt

Flertallet af vælgerne i Georgia siger, at præsidentvalget blev gennemført retfærdigt, og omkring to tredjedele mener, at de er sikre på, at deres stemme er blevet optalt på en rigtig måde. Det viser en exit poll, som CNN har fået lavet forud for senatsvalget i Georgia, der afgøres natten til onsdag.   

En mand er blevet knivstukket i Vanløse

En mand er blevet stukket med en kniv ved Buskager i Vanløse. Det oplyser vagtchefen ved Københavns Politi, Henrik Brex, til TV 2. Personen er stukket i armhulen og er lige nu på hospitalet. To gerningsmænd er blevet set løbe fra stedet. Politiet har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger.

Nordkorea skyder sjælden kongres i gang

Nordkorea har tirsdag indledt en sjælden kongres for Koreas Arbejderparti, der regerer landet. Det melder det statslige, nordkoreanske nyhedsbureau, KCNA, ifølge nyhedsbureauet AFP. Partiet forventes på kongressen at sætte nye økonomiske og politiske mål for Nordkorea. Det er ottende gang, at Koreas Arbejderparti holder Kongres, siden partiet blev stiftet i 1949.

Politimanden, der skød Jacob Blake, bliver ikke tiltalt

Den politmand, Rusten Sheskey, der skød den sorte Jacob Blake i Kenosha, Wisconsin, USA, i august, bliver ikke tiltalt. Det oplyser Reuters. Blake blev skudt flere gange i ryggen, men statsadvokaten mener, at politimanden skød i selvforsvar. Blake overlevede, men er blevet lam fra livet og ned.

USA peger på Rusland som aktøren bag stort hackerangreb

Rusland stod "sandsynligvis" bag hackerangrebet mod systemer i den amerikanske regerings ministerier i december. Det oplyser den amerikanske regering i en erklæring tirsdag aften dansk tid. Ifølge erklæringen tyder det på, at målet med angrebet var at indsamle efterretninger.

Jes Dorph fyret efter intern undersøgelse

TV-værten Jes Dorph-Petersen skal ikke længere være vært på programmet Go' aften Live på TV 2, der produceres af Nordisk Film for TV 2.

Overfor TV2.dk bekræfter TV 2s presseafdeling, at Jes Dorph er blevet afskediget efter en intern undersøgelse om seksuelt krænkende adfærd på TV 2.

Læs mere her

Efterlyst mand fra Odsherred er nu anholdt

Den mand fra Vig i Odsherred, politiet efterlyste tidligere tirsdag, er nu blevet fundet og anholdt. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør onsdag. Politiet har ikke yderligere kommentarer. 

Grammy Awards bliver udskudt

Grammy Awards der skulle være afholdt 31. januar i Los Angeles, bliver udsat. Det skriver musikmagasinet Rolling Stone. Det er på grund af den stigende coronamsitte i byen og i Californien i generelt, at man nu vil udsætte showet til engang i marts. 

Sigtet for at have dræbt to mænd: 17-årig nægter sig skyldig

Kyle Rittenhouse.

Den 17-årige Kyle Rittenhouse, der er sigtet for at have dræbt to mænd under en demonstration imod politivold i Kenosha i Wisconsin, USA, nægter sig skyldig i samtlige anklagepunkter. Det skriver Reuters.  

Mindst 21 civile dræbt i angreb i Congo

Mindst 21 civile er blevet dræbt i et angreb gennemført af militsgruppen ADF i den østlige del af Congo. Angrebet skete i området Rwenzori ved grænsen til Uganda. ADF er en af over 100 militsgrupper, som er aktive i Kongos østlige provinser.

Dræbt medarbejder på opholdssted var alene på vagt

Da en 29-årig mandlig medarbejder på Opholdsstedet Ørbækskilde i Fårvejle blev stukket ihjel af en 19-årig beboer 30. december, var han alene på vagt på afdelingen på Riisvej, hvor beboeren boede.Det fremgår af en redegørelse, som Ritzau har fået aktindsigt i. 

Fire lande genoptager diplomatiske forbindelser med Qatar

Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Egypten og Bahrain er enige med Qatar om at genoptage alle diplomatiske forbindelser. Det sker efter tre et halvt år, hvor landene har haft kappet forbindelse til Qatar. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Iran bekræfter officielt berigelse af uran

Iran bekræftede tirsdag, at landet er begyndt at berige uran til 20 procent. - Vi nåede omkring klokken 19 mandag aften 20 procent, sagde Behrouz Kamalvandi, talspersonen for Irans atomenergiorganisation, i et interview med det statslige tv. Han bekræftede dermed, at Iran nu beriger uran på det samme høje niveau som før atomaftalen JCPOA fra 2015.

Norges statsminister: Har modtaget besked med 'stor sorg'

Norges statsminister, Erna Solberg, har med "stor sorg" modtaget beskeden om, at der ikke længere er håb om at finde overlevende efter jordskreddet i Gjerdrum. Det skriver hun på Twitter.

Studenterprotester i Istanbul fører til 17 anholdte

Politiet i Istanbul har tirsdag pågrepet mindst 17 personer efter studenterdemonstrationer i byen. Der er udstedt arrestordrer på yderligere 11 personer. De studerende protesterer mod præsident Recep Tayyip Erdogans udnævnelse af en ny universitetsrektor.  

Politiet efterlyser 54-årig mand fra Vig i Odsherred

Midt- og Vestsjællands Politi har i tre dage forgæves søgt efter en 54-årig mand fra Vig i Odsherred. Nu efterlyser politiet manden, der er mistænkt for et voldeligt overfald på en kvinde. Manden kører i en sølvgrå Ford Fiesta med nummerpladen ZC24008. Hvis man har oplysninger i sagen, kan man ringe på 114. 

Norsk politi opgiver håbet om at finde overlevende efter jordskred

Der er ikke længere håb om at finde folk i live efter jordskreddet i Gjerdrum, Norge. Det oplyser politiet på et pressemøde tirsdag eftermiddag. Det skriver VG. Hidtil er syv fundet døde efter jordskreddet. Tre er endnu savnet.

Branden i Ørestaden er under kontrol

Hovedstadens Beredskab meddeler, at tagbranden på Richard Mortensens Vej i Ørestaden er under kontrol. Der var tale om brand i byggematerialer, herunder noget isoleringsmateriale. Man forventer at have branden slukket inden for kort tid.

Kraftig røg fra bygning i Ørestaden

Hovedstadens Beredskab er rykket ud til en melding om kraftig røg i en bygning i Ørestaden. Det oplyser Hovedstadens Beredskab på Twitter. Billeder fra stedet viser, at der har udviklet sig brand i taget. Københavns Politi oplyser, at branden er under kontrol, men ar det fortsat er røgudvikling.