Nyheder

Mads Steffensen stopper på 'Mads og Monopolet' og flere tv-programmer

Der er fundet en ny vært til 'Mads og Monopolet', der fortsætter trods Steffensens afsked med DR.

Radiovært Mads Steffensen stopper som vært på radioprogrammet 'Mads og Monopolet', der i 17 år har kørt hver lørdag formiddag først på P3 og siden på P4.

Mads Steffensen vil fra januar være vært på podcasten 'Mads og A-holdet', som han laver sammen med Podimo og hans faste producer fra DR, Louise Lolle.

I en pressemeddelelse forklarer Mads Steffensen, at det seneste år har givet tid til refleksion over, hvordan han vil bruge sin tid. Det har ført til beslutningen om at forlade DR efter 17 år med 'Mads og Monopolet' og næsten 170 afsnit af 'Kender du Typen' samt fredagsunderholdning og store shows.

Fra årsskiftet skal Mads Steffensen være sin egen chef.

- Jeg har fået alle min drømme opfyldt, og DR vil altid været noget særligt for mig. Jeg kan kun sige tusind tak for det hele. Nu er tiden moden til, at jeg forfølger en gammel drøm om at skabe mit eget arbejdsliv, og den beslutning er jeg enormt glad for, selvom den ikke har været nem at tage, siger Mads Steffensen.

Mads Steffensen stopper også som vært på 'Alle mod en' og 'Fællessang - hver for sig' på DR1.

Ny vært til 'Monopolet'

Det sidste afsnit af 'Mads og Monopolet' med Mads Steffensen har allerede været sendt.

På Instagram skriver han, at han er ked af, at han ikke fik sagt ordentligt farvel til alle de faste lyttere.

- Jeg ville gerne have sagt ordentligt farvel til Monopolets lyttere en sidste gang. Vi har kendt hinanden længe, men sådan er det med timing, nogle gange går det ikke helt op, skriver han.

Fra årsskiftet vil DR-vært Sara Bro overtage rollen som vært på Mads Steffensens populære radioprogram.

- Jeg glæder mig til at føre 'Monopolet' videre og være tro mod dets dna, siger Sara Bro til DR.

Skal sove længe lørdag morgen

Hver lørdag morgen har Mads Steffensen sat kursen mod DR Byen for at løse danskernes små og store dilemmaer sammen med et monopol af gæster.

Da han startede med at lave programmet, havde han små børn. Nu er børnene voksne og store teenagere, og Mads Steffensen glæder sig til at holde fri lørdag morgen.

- Jeg skal sove længe og hente min avis og læse den. Og gå ud fredag aften, siger Mads Steffensen i 'Go' aften LIVE'.

Her fortæller han også, at programmet har defineret hans liv og arbejdsliv.

- Hver gang jeg har forladt mit hjem, har folk kommenteret på programmet. Jeg er Mads fra 'Mads og Monopolet', og det har jeg altid været. Det er en rolle, jeg har haft. Det har betydet meget for mig. Jeg er meget stolt over det program, vi har skabt, siger han.

Fast deltager fortsætter ikke

Tidligere folketingspolitiker for Venstre Søren Pind har været en fast del af monopolet lige siden det allerførste program blev sendt, og han har lørdag efter lørdag givet lytterne råd til deres dilemmaer.

- Det er svært at beskrive, hvad det program har betydet for mig. Men fra den ene dag til den anden forandrede folk syn på mig. Jeg kunne betros ting, standses på gaden, stilles spørgsmål. Og til sidst endte vi med 1,5-1,6 mio lyttere. Jeg vil gerne sig Mads en tak for rejsen, skriver Søren Pind på Facebook.

Han skriver også, at han ikke kommer til at fortsætte i det nye format, som Mads Steffensen lancerer efter nytår.

- Jeg synes ikke, det er for mig, når jeg nu har været med fra start, så at skifte til det ny. Der må andre kræfter til. Så Mads - vi ses derude! DR: tak for turen. Og publikum: I har været fabelagtige. Tak. Bare det, skriver han.