Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Hvad sker der? Fra mandag morgen klokken 10.00 og 48 timer frem lukkes det danske luftrum for fly fra Storbritannien. Lukningen af luftrummet sker for at stoppe spredningen af ny muteret coronavirus herhjemme.

Hvad er status? Søndag blev der registreret 2828 nye smittede med coronavirus det seneste døgn. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Myndigheder opfordrer passagerer fra England til at gå i selvisolation

Sundhedsmyndighederne opfordrer nu passagerer, der kommer  fra England til at gå i selvisolation.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelese.

Det sker ifølge Sundhedsministeriet for at hindre den nye, 70 procent mere smitsomme variant af coronavirus fra Storbritannien i at brede sig i Danmark. 

Kirkeministeriet åbner for drive-in julegudstjenester

Kirkeministeriet har skærpet retningslinjerne for corona-håndtering i folkekirken og andre trossamfund, oplyser Kirkeministeriet.

De nye retningslinjer åbner blandt andet mulighed for at flytte udendørs og afvikle drive-in julegudstjenester.

Over 25.000 nye smittede i Brasilien

Brasilien har registreret 25.019 personer, som er blevet smittet med coronavirus i løbet af det seneste døgn.

527 personer er døde med covid-19.

Det oplyser det brasilianske sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En del danskere kan ikke se svar på coronatest - problemer på sundhed.dk

En del danskere kan mandag aften ikke logge ind på sundhed.dk, hvor man kan se svar på coronatest.

Det fremgår af sundhed.dk.

- Problemet er, at det er svært at skabe kontakt til den database, hvor prøvesvarene ligger. Der bliver arbejdet på højtryk for at løse problemet, står der på hjemmesiden.

Biden vaccineret mod coronavirus

Den tiltrædende amerikanske præsident, demokraten Joe Biden, er netop blevet vaccineret mod coronavirus.

Det skete på et hospital i Newark, Delaware.

Biden roste den fungerende præsident Donald Trumps administration for vaccinen, og han opfordrede alle amerikanere til at blive vaccineret. Det skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

Flyselskaber kræver negativ test på ruter fra Storbritannien til USA

Både det amerikanske flyselskab Delta Air Lines og britiske British Airways kræver nu at passagerer, der vil rejse fra Storbritannien til New York, afleverer negative test for coronavirus inden afrejsen.

Det skriver nyhedsburauet Reuters.

En række europæiske lande, blandt dem Danmark, har midlertidigt lukket for flytrafikken fra Storbritannien på grund af en muteret version af coronavirus, som har spredt sig i Storbritannien. Den muterede version smitter hurtigere end den kendte form for coronavirus.

Efter grænselukning: Rejsende til Bornholm skal med fly eller færge

Rejsende til og fra Bornholm skal med fly eller med færge via Køge efter Sveriges grænselukning. Det oplyser Transportministeriet.

Dermed kan man altså ikke som rejsende køre over grænsen og benytte sig af færgen fra Ystad i Sverige. 

Der vil dog blive sat ekstra kapacitet ind på færgeruten mellem Rønne og Køge, hvor der vil blive sejlet med dobbeltfrekvens. Ligeledes vil der blive sat ekstra kapacitet ind på flyruten mellem Rønne og København.
 

25 sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbud - trænede sammen ved fitnesscenter

25 personer er blevet sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbud udendørs ved et fitnesscenter ved Silkeborg, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i et tweet.

Ifølge politiet var i alt 46 personer i færd med at træne, og mange flygtede fra politipatruljen, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Blandt de 25 sigtede er ejeren af fitnesscentret.

WHO: Ny variant af coronavirus spreder sig hurtigere

Den nye variant af coronavirus, der er fundet i England, har spredt sig hurtigere end den mere almindelige variant. Men den kan inddæmmes lige som andre kendte varianter.

Det siger Mike Ryan, krisechef for verdenssundhedsorganisationen WHO, på et pressemøde mandag.

- Situationen er ikke ude af kontrol, men den kan ikke overlades til sig selv, siger Ryan ifølge nyhedsbureauerne dpa og AFP.
 

Fem vaccinationscentre i Region Hovedstaden

Region Hovedstaden har lagt sig fast på fem placeringer til vaccinationscentre, hvor borgerne i regionen inden for den nærmeste fremtid kan blive vaccineret mod covid-19.

To skal ligge i København, mens Ballerup, Hillerød og Bornholm også bliver hjemsteder for regionens vaccinationsindsats.

Det oplyser Region Hovedstaden til TV2 Lorry.
 

EU godkender vaccine

Efter en anbefaling fra EU's lægemiddelstyrelse EMA har EU nu formelt godkendt vaccine mod coronavirus fra Pfizer og BioNTech.

Det oplyser kommissionsformand Ursula von der Leyen på Twitter.

10.872 nye smittede i Italien

Italien melder mandag om 10.872 personer, som i løbet af det seneste døgn er smittet med coronavirus, skriver nyhedsbureauet Reuters.

415 personer i Italien er i løbet af det seneste døgn døde med covid-19. Det er en stigning i forhold til søndag, hvor tallet var 352.

Oplysningerne kommer fra det italienske sundhedsministerium.

Belgien udvider indrejseforbud fra Storbritannien

Belgien vil udvide et indrejseforbud for rejsende fra Storbritannien, så det gælder yderligere et døgn. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Svenske medier: Svensk grænse til Danmark lukkes

Den svenske regering vil lukke grænsen til Danmark, skriver flere svenske medier, blandt dem Expressen og Aftonbladet.

Det sker for at stoppe spredningen af den muterede version af coronavirus.

Den svenske indenrigsminister Mikael Damberg (S) holder pressemøde klokken 16.30 sammen med de svenske sundhedsmyndigheder og udenrigsminister Ann Linde (S).

EMA: Intet tyder på vaccine ikke virker mod muteret coronavirus

Der findes ikke beviser, som tyder på at Pfizer-BioNtech-vaccinen ikke fungerer mod en muteret version af coronavirus, som er dukket op i Storbritannien, oplyser den europæiske lægemiddelstyrelse (EMA) ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

En række lande har indført et midlertidligt forbud mod indrejse fra Storbritannien på grund af den muterede version.

Sundhedsstyrelsen kommer med anbefalinger til nytårsaften

Sundhedsstyrelsen har i forbindelse med nytårsaften udarbejdet en række råd til, hvordan danskerne bør forholde sig, når 2020 bliver til 2021.

I en pressemeddelelse anbefalder Sundhedsministeriet blandt, at man er så få som muligt og aldrig mere end 10 personer.

Du kan læse anbefalingerne HER.

Lægemiddelagentur anbefaler godkendelse af vaccine

Det europæiske lægemiddelagentur (EMA) anbefaler betinget godkendelse af vaccine fra Pfizer og BioNTech, skriver Ritzau.

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, forventer endelig beslutning om Pfizer-vaccine mandag aften, skriver hun på Twitter.

Frifundet i sag om at bryde opholdsforbud

To mænd er ved Københavns Byret blevet frifundet i en sag, hvor de var tiltalt for at bryde et opholdsforbud ved at vente på havnebussen på Islands Brygge i København i år.

De to mænd, journalist Kenan Seeberg og hans gode ven Christian Andersen fik en bøde af politiet på 2500 kroner. Politiet mente, de brød opholdsforbuddet ved at vente på havnebussen.

- Jeg selvfølgelig meget glad, det er klart. Men jeg er heller ikke overrsasket, for det var en skør sag, siger Kenan Seeberg til TV 2.

Thailand bekræfter 382 nye smittede

Det seneste døgn er der blevet opdaget 382 nye tilfælde af coronavirus i Thailand. Det oplyser sundhedsministeriet mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Størstedelen af de nye smittetilfælde knytter sig til et udbrud på et fisk- og skaldyrsmarked i provinsen Samut Sakhon i det sydvestlige Thailand.