Coronavirus

Ny aftale genåbner hjælpepakker for hele landet

Kravet for at få del i ordningerne er en omsætningsnedgang på mindst 30 procent.

Et bredt flertal af Folketingets partier har valgt at genåbne for hjælpepakker til dansk erhvervs-, kultur- og idrætsliv.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

- Der er brug for et større og mere finmasket, økonomisk sikkerhedsnet. Derfor er jeg glad for, at vi sammen med et bredt flertal af Folketingets partier er blevet enige om at genåbne de generelle hjælpepakker til gavn for hele dansk erhvervs- og kulturliv og danske lønmodtagere, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Kultur og idræt kan få hjælp

Det betyder, at der igen bliver åbnet bredt op for kompensationsordningen for faste omkostninger og kompensationsordningen til selvstændige med videre, lyder det.

Kravet for at få del i ordningerne er en omsætningsnedgang på mindst 30 procent.

Hjælpepakkerne vil være åbne for hele landet og dermed ikke kun de 69 kommuner, hvor der er skærpede restriktioner lige nu.

Dermed bliver der givet adgang til, at flere virksomheder, kulturinstitutioner og idrætsliv kan få hjælp.

- Størstedelen af kultur-, idræts- og foreningslivet lukket ned. Det giver økonomiske udfordringer, som skal løses. Derfor sætter vi ind med nødvendig kompensation – ikke kun til de 69 kommuner, men til hele landet, siger kulturminister Joy Mogensen (S).

Vigtig for overlevelsen

Erhvervskommentator Leif Beck Fallesen siger til TV 2, at det er afgørende med hjælp til den såkaldte oplevelsesindustri.

- Det er oplevelsesindustrien, der er blevet ramt helt utroligt hårdt og som skulle have tjent penge på dette tidspunkt. Hjælpepakker er vigtig for deres overlevelse, selv om de nok kommer svækket ind i næste år, siger Leif Beck Fallesen.

For de 38 kommuner, hvor restriktionerne trådte i kraft 9. december 2020, vil hjælpen kunne søges fra den dato. For resten af landet vil hjælpen kunne søges fra den 11. december 2020.

Hjælpepakkerne gælder i første omgang til og med 3. januar 2021 og følger dermed restriktionerne. Kompensationsordningerne kan dog forlænges, hvis de skærpede restriktioner forlænges.

Bag aftalen står regeringen sammen med Venstre, Det Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet.