Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Arkiv.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Brasilien registrerer 43.209 nye smittede

Lørdag oplyser det brasilianske sundhedsministerium, at 43.209 personer er konstateret smittet siden seneste opgørelse fredag. 664 smittede har mistet livet i løbet af det seneste døgn, skriver nyhedsbureauet Reuters.

WHO: 645.000 smittede på et døgn

645.000 personer er globalt set konstateret smittet lørdag ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO), skriver nyhedsbureauet Tass.

70 klinikker i Moskva tilbyder vaccine

70 klinikker i Moskva kunne lørdag tilbyde de første skud coronavaccine til nogle af de mest udsatte grupper, herunder læger, lærere og socialarbejdere. Det er den første større udrulning af den russiske vaccine, der har fået navnet Sputnik V. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

315 nye coronarelaterede dødsfald i England

Det engelske sundhedsvæsen, NHS England, har ifølge The Guardian, registreret 315 coronarelaterede dødsfald lørdag.

Patienterne var mellem 32 og 103 år. 308 af patienterne havde en underliggende sygdom.

Frankrig konstaterer smitte hos 12.923 personer

Lørdag har Frankrig konstateret smitte hos 12.923 personer, skriver nyhedsbureauet Reuters. Det er 1702 flere end fredagens smittetal. 

214 smittede har mistet livet siden seneste opgørelse fredag, mens det samlede antal af indlagte covid–patienter nu er på 26.070.

214.099 nylige smittetilfælde i USA

Lørdag har amerikanske sundhedsmyndigheder registreret 214.099 nye smittetilfælde. Dermed har USA siden coronaudbruddet konstateret smitte hos 14.255.535 personer, skriver The Guardian.

2439 smittede har mistet livet siden seneste opgørelse fredag, fremgår det.

Epidemiolog: Fokuser ikke kun på hovedstadsområdet

Mandag træder en række nye coronatiltag i kraft i 17 kommuner i hovedstadsområdet. Men man bør også se på resten af landet, siger Viggo Andreasen, matematisk epidemiolog fra Roskilde Universitet.

Nogle tiltag bør gælde i hele landet, mener han.

– Lige nu fokuserer vi på hovedstadsområdet, og det er efter min epidemifaglige vurdering lidt en misforståelse. Vi er i en situation, hvor lidt større udbrud kan forekomme hvor som helst, siger han.

Over 21.000 nye smittede i Italien

Det italienske sundhedsministerium melder lørdag om 21.052 nye tifælde af smitte med coronavirus, skriver nyhedsbureauet Reuters.

662 personer er i løbet af det seneste døgn døde med covid-19, tallet fredag var 814.

Ny russisk smitterekord

Rusland har lørdag registreret 28.782 smittede, hvilket er ny daglig rekord. Det skriver CNN på baggrund af data fra russiske myndigheder. 

508 smittede har mistet livet i løbet af det seneste døgn. 

Portugal fjerner rejseforbud i juledagene

Portugiserne får lov at rejse indenrigs mellem 23.–26. december for at sikre, at familier kan samles i julen, oplyser Portugals premierminister, Antonio Costa, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Rejseforbuddet indføres igen ved nytår, hvor nytårsfester også er forbudt, lyder det.

Tyrkiet registrerer 31.896 nye smittede

31.896 tyrkiske borgere er lørdag konstateret smittet, oplyser det tyrkiske sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters. 

Samtidig sætter landet en ny kedelig dagsrekord for antallet af coronarelaterede dødsfald. 196 smittede har mistet livet siden fredagens opgørelse. 

15.539 nye smittede i Storbritannien

Storbritannien har lørdag konstateret coronasmitte hos 15.539, skriver Reuters. Desuden er der blevet konstateret 397 nye dødsfald.

Rekordhøjt antal smittede i Skåne

Region Skåne i Sverige har for anden dag i træk et rekordhøjt antal registrerede smittede med coronavirus.

Det seneste døgn er 2522 i regionen registreret smittet. Fredag var tallet 1623, som ligeledes var rekord.  

Det skriver Aftonbladet.

Skotland modtager covid-vaccine

Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, skriver lørdag på sin Twitter–profil, at landet har modtaget de første covid–vacciner. 

Mette Frederiksen: - Vi overvejer at skærpe restriktionerne

Statsminister Mette Frederiksen skriver i et opslag på Facebook, at coronasmitten er alt for høj. 

- Den stigning, vi nu har set over flere dage, er bekymrende, og der er grund til at tage det meget alvorligt, skriver hun.

 I løbet af de seneste 30 timer er der registreret 2115 nye tilfælde af coronasmittede.

- Vi bliver nødt til at tænke: Skal vi ses? Og ikke kun hvordan skal vi ses? Jeg ved godt, det er svært i denne juletid - men det er meget afgørende

- Vi overvejer kraftigt, om der er behov for at skærpe restriktionerne endnu mere. Vi skal have bedre styr på smitten inden jul, lyder det fra statsministeren.

Kære alle Smitten er for høj. Alt for høj. Den stigning, vi nu har set over flere dage, er bekymrende, og der er grund...

Posted by Mette Frederiksen on Saturday, December 5, 2020

Afrika har nu over 53.000 coronarelaterede dødsfald

De afrikanske lande har i løbet af de seneste to dage samlet konstateret smitte hos 17.139 personer. Det bringer det samlede antal smittede på kontinentet op på 2.231.951.

53.261 smittede har mistet livet siden udbruddet i de afrikanske lande, viser tal fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) ifølge nyhedsbureauet Tass.

Speciallæge om smittetal: - Det er virkelig alvorligt

Lørdagens coronasmittetal fra Statens Serum Institut, der gælder for mere end de normale 24 timer, er meget høje. Det vurderer Christian Wejse, der er speciallæge i infektionssygdomme ved Aarhus Universitet.

- Det er alvorligt, selvom du trækker seks timer fra i går med. Vi ser nogle meget høje tal generelt i den her uge.

- Uge 49 kommer nok over 10.000 smittede, og det er virkelig alvorligt. Vi er ude i en fordobling af de tal, vi havde i oktober, siger han til Ritzau.

Rejsebureau tilbyder krydstogt i Danmark

For at imødegå at danskerne i højere grad rejser inden for Danmarks grænser, vil rejseselskabet Nillers Rejser fra næste år tilbyde "coronasikre" minikrydstogter i danske farvande. Det skriver TV2 NORD.

2.115 nye tilfælde af coronasmittede de sidste 30 timer - 11 er døde

I løbet af de seneste 30 timer er der registreret 2.115 nye tilfælde af coronasmittede.

Det viser tal fra SSI. Ved tallene er der det forbehold, at det indeholder prøver fra mere end et døgn, fordi SSIs servere skulle vedligeholdes natten til fredag, hvilket forkortede fredagsopgørelsen.

Den såkaldte positivprocent er lørdag på 2,25 procent.

Siden i går er 93.809 danskere er blevet testet, 11 er døde og 46 er blevet indlagt.

14 patienter er blevet udskrevet, en færre er på intensiv og to færre er i respirator.