Nyheder

Professor opfordrer til at bruge mundbind i privaten: - Jeg taler til den sunde fornuft

På restauranter skal man bruge mundbind, når man ikke sidder på sin plads. Samme princip opfordrer virusekspert danskerne til at efterleve derhjemme.

Virus tager ikke højde for, om du er derhjemme eller på en restaurant.

Derfor opfordrer Jens Lundgren, der er professor på Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet og Københavns Universitet, danskerne til også at tage mundbindet i brug, hvis de samles i hjemmet med folk uden for deres sociale boble.

Opfordringen kommer efter de seneste dages stigende smittespredning særligt i hovedstadsområdet.

- Jeg er vidende om, at der har været flere private sammenkomster, hvor der er sket spredning af smitte til deltagerne, siger Jens Lundgren.

På restauranter har mundbind været et krav siden slutningen af september. Her skal man tage mundbindet på, når man kommer ind, og når man bevæger sig rundt. Når man sidder ned, kan man tage det af.

- Hvis det virker i det offentlige rum, så er det lige så godt og fornuftigt at gøre i det private rum, siger Jens Lundgren.

Mundbindet skal ifølge professoren ses som et supplement til Sundhedsstyrelsens råd om god håndhygiejne og afstand. Sundhedsstyrelsens anbefalinger om brug af mundbind omfatter ikke private sammenkomster.

Ærgerligt at smitte sine julegæster

Med kort tid til jul står mange danskere over for at skulle afholde et arrangement, og her mener professoren, at mundbind skal tænkes ind i forberedelserne.

Det er, når man samles med mennesker uden for ens egen sociale boble, som man ikke ser til hverdag, at det giver mening at tage mundbindet i brug for at forhindre spredning af coronavirus.

- Jeg taler til den sunde fornuft. Det er virkelig ærgerligt, hvis man holder et arrangement op til jul og smitter dem, man har inviteret, siger Jens Lundgren.

Han mener, at det vil have en betydelig virkning på at undgå smittespredning til sammenkomster i hjemmet, hvis man tager mundbind på.

Afstemning

Kunne du finde på at bruge mundbind til private sammenkomster?