Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus 2. december 2020

Arkiv.

TV2.DK giver dig her seneste nyt om coronavirussen fra ind- og udland.

Hvad er status i Danmark? 1586 personer er konstateret smittet det seneste døgn. Se alle tallene her.

Astrid Krag går i isolation

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) oplyser på Facebook, at hun går i selvisolation.

- Æv altså - jeg har været sammen med én, der nu er testet positiv for corona. Så nu er det hjem i selv-isolation med Skype, Zoom, Teams, Pexip og alt det digitale møde-hejs, vi har måttet vænne os til siden coronavirus ankom og vendte op og ned på vores hverdag, skriver ministeren. 

Æv altså - jeg har været sammen med én, der nu er testet positiv for corona. Så nu er det hjem i selv-isolation med...

Posted by Astrid Krag on Wednesday, December 2, 2020

Prins Harry: - Moder Natur sender os i skammekrogen

Den engelske Prins Harry mener, at den aktuelle coronapandemi er en irettesættelse fra naturen.

- I begyndelsen af pandemien sagde en til mig, at det virkede som om, at Moder Natur havde sendt os i skammekrogen for dårlig opførsel, så vi kan tænke over, hvad vi har gjort, siger prinsen ifølge The Guardian, inden han fortsætter:

- Det har i hvert fald fået mig til at tænke over, hvor forbundne vi alle er. Ikke bare som mennesker, men også som natur. Vi tager så meget fra hende, og vi giver sjældent ret meget tilbage.

Prins Harry og hans hustru hertuginde Meghan har siden de trak sig fra den kongelige familie ofte udtalt sig om alt fra racisme til miljøet.

I interviewet beder Prins Harry folk om at være regndråber, der kan reparere Jorden.

- Hver eneste regndråbe, der falder ned fra himlen, lindrer den udtørrede jord. Hvad, hvis vi alle var en regndråbe? Hvis, vi alle viste omsorg? Det gør vi, fordi vi er nødt til det, for i sidste ende er naturen vores livskilde, siger Prins Harry.

Tyskland forlænger restriktioner til 10. januar

Tyskland forlænger landets restriktioner til 10. januar, siger kansler Angela Merkel onsdag efter et møde med tyske statsledere. Det skriver det tyske medie rbb24 ifølge Ritzau.

Antallet af smittede og døde er stadig for højt, lyder det. Der er registreret 487 coronarelaterede dødsfald det seneste døgn.

– Staterne vil forlænge deres restriktioner fra 20. december til 10. januar. I princippet vil tingene blive, som de er, lyder det fra Merkel.

Moderna tester coronavaccine på børn og unge

Medicinalvirksomheden Moderna er begyndt at inkludere børn ned til 12 års–alderen i forsøg med at teste en coronavaccine, skriver CNN ifølge Ritzau.

Moderna er det andet selskab udover Pfizer til at teste en vaccine på børn og unge.

Der skal deltage 3000 frivillige mellem 12 og 18 år i forsøgene, som foregår i de seks amerikanske delstater Idaho, Minnesota, New York, Oklahoma, Texas og Utah, lyder det.

For anden gang på en måned - smitteudbrud lukker skole

For anden gang på under en måned er Broskolen i Korsør ramt af et coronaudbrud og må lukke ned for undervisning af over 400 elever.

Det skriver TV 2 ØST, der har talt med skolechef i Slagelse Kommune, Dorthe Christiansen.

Til TV2 ØST siger Dorthe Christiansen, at både elever og lærere er konstateret smittet, men at hun ikke kender det konkrete antal smittede. 

Skolen opdagede det første smittetilfælde en 25. november, hvor en lærer blev konstateret smittet.

Rusland i fuld gang med vaccinationsprogram

Rusland har allerede vaccineret 100.000 personer mod covid-19.

Det siger den russiske sundhedsminister, Mikhail Murashko, under en præsentation i FN, ifølge Independent.

Murashko fortalte videre, at alle modtagere af vaccinen er blevet vurderet til at være i risikozonen for at få covid-19.

Tidligere onsdag gav Ruslands præsident, Vladimir Putin, sundhedsmyndighederne i Moskva besked på at indlede omfattende vaccinationer i landet mod covid-19.

Udmeldingen kom, efter at Rusland onsdag meldte 589 dødsfald med coronavirus. Den russiske leder siger, at der er produceret næsten to millioner doser af vaccinen Sputnik V. Ifølge russiske undersøgelser er vaccinen 92 procent effektiv. 

Ældre Sagen: Besøgsrestriktionerne på plejehjem er gået for vidt

Ældre beboere på plejehjem skal i større udstrækning have ret til besøg af pårørende, mener Ældre Sagen.

Det skriver TV2 Østjylland

Ifølge Ældre Sagen er besøgsrestriktionerne blevet for vidtgående.

- Bare fordi man bor på plejehjem, har man jo de samme rettigheder som os andre. Jeg synes i virkeligheden bare, at man kan lave tankeeksperimentet og sige: Hvis det nu var dig, det drejede sig om - hvad ville du så sige til, at myndighederne fra i morgen af siger, at du kun må se din mand og ikke dine børn?, spørger David Vincent Nielsen, der er enhedskonsulent ved Ældre Sagen.

Ældre Sagen mener ikke, at alle restriktioner skal fjernes fra plejehjemmene. I stedet skal det kunne lade sig gøre at få besøg af op til fire forskellige pårørende i de ældres eget hjem.

Boris Johnson: Vaccine ændrer ikke på restriktioner

Den britiske premierminister, Boris Johnson, siger, at godkendelsen af en vaccine er "stort skridt på vejen tilbage til normalen". 

- Men reglerne i dit område har ikke ændret sig, skriver han på Twitter. 

Udmeldingen kommer, efter at Storbritannien onsdag har godkendt Pfizer og Biontechs coronavaccine til nødbrug.

Spanien lemper julerestriktionerne

Den spanske regering og de spanske regioner har onsdag indgået en aftale, der lemper reglerne for de juleforsamlinger og nytårsfester. Nu vil det være tilladt at samles op til ti personer. 

Aftalen omfatter forsamlinger juleaften, juledagen, nytårsaften og nytårsdag. De nye restriktioner er en mindre lempelse af de nuværende restriktioner, der tillader forsamlinger på op til seks personer i de fleste spanske regioner.

Det oplyser den spanske sundhedsminister, Salvador Illa, ifølge The Guardian.

- Til jul bliver vi hjemme. Vi foretrækker, at folk begrænser deres mobilitet og sociale kontakter så meget som muligt, siger Salvador Illa.  

Samtidig rykker de nye regler det nuværende udgangsforbud fra 23.00 til 01:30 på juleaften og nytårsaften.

Rejser mellem de spanske regioner vil dog fortsat i de fleste tilfælde være forbudt.

I oktober indført Spanien seks måneders undtagelsestilstand, der gav regionerne flere juridiske muligheder end normalt. Onsdag nåede antallet af døde med coronavirus i Spanien 45.784 personer.

Frankrig fordobler dagligt antal smittede

Frankrig har registreret 14.064 nye smittetilfælde med coronavirus i løbet af det seneste døgn, oplyser de franske sundhedsmyndigheder ifølge The Guardian. Det er en stor stigning fra tirsdagens 8083 tilfælde.

Det skriver Ritzau.

I alt 53.816 personer har mistet livet med coronavirus i landet, mens der under pandemien er bekræftet knap 2,5 millioner smittetilfælde.

Brostrøm: Julemanden skal ikke i isolation

Julemanden skal hverken bære mundbind eller i selvisolation, når han bringer gaver ud. 

Det oplyser Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm på Twitter.

Søren Brostrøm skriver om julemanden og den igangværende coronapandemi, fordi han er blevet spurgt, om han kan give julemanden dispensation fra karantæneregler, så julemanden kan dele gaver ud uden restriktioner. 

Brostrøm slutter af med, at han ved, om Grønland forlanger, at julemanden fremviser en negativ covid-19-test. 

- Men så må vi hjælpe Julemanden med at booke en tid i et testcenter, skriver Søren Brostrøm. 

Smitte spreder sig på coronaramt plejehjem

Selv om 12 beboere og 10 ansatte på Tranbjerg Plejehjem, som var smittet med corona, blev isoleret for over en uge siden, er antallet af smittede på plejehjemmet nu steget fra 22 til i alt 35 – fordelt på 12 beboere og 23 medarbejdere.

Det skriver Århus Stiftstidende.

De er blevet smittet privat, lyder det. Alle beboere på plejehjemmet bliver på grund af udbruddet testet en gang om ugen.

Tranbjerg Plejehjem er i øjeblikket lukket for besøg.

Folkevalgt afsløret ved sexfest - nu stopper han i homofjendsk regeringsparti

Den ungarske politiker, József Szájer, der i weekenden deltog i en sexfest med 25 deltagere - mange af dem nøgne mænd - har meldt sig ud af regeringspartiet Fidesz. 

Det skriver det ungarske medie Magyar Nemzet ifølge The Guardian.

Ifølge Magyar Nemzet siger premierminister Viktor Orbán, at József Szájer ikke længere kan være medlem af partiet. 

- Hans opførsel er uforenlig med værdierne i vores politiske familie, siger Viktor Orban. 

Som parti ser Fidesz meget negativt på homoseksualitet. 

- Vi vil ikke glemme hans hårde arbejde gennem 30 år, men hans opførsel er uacceptabel og uforsvarlig. Han tog den eneste rigtige beslutning, da han undskyldte og trak sig fra sin stilling i Europaparlamentet og partiet Fidesz, siger Viktor Orban. 

Festen, som 59-årige József Szájer deltog i, var ulovlig på grund af et forsamlingsforbud under coronapandemien.

Mexico indgår aftale med Pfizer

Mexico har onsdag indgået en aftale med Pfizer om at aftage 34,4 millioner vaccinedoser mod covid-19. Det oplyser det mexicanske sundhedsministerium ifølge Reuters. 

Knap 271.000 døde med coronavirus i USA

Der er registreret 20.383 nye smittetilfælde med coronavirus i USA samt 238 coronarelaterede dødsfald, viser data fra Johns Hopkins University, som følger coronapandemien tæt.

Det skriver Ritzau.

Det betyder, at der nu har været mindst 13,7 millioner smittetilfælde i landet og mindst 270.881 dødsfald, siden pandemien brød ud.

WHO: Vacciner vil ikke forhindre stigning i smittede

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) tror ikke på, at det vil være nok doser coronavaccine i de næste tre til seks måneder til at forhindre en stigning i antallet af smittetilfælde, lyder det fra Mike Ryan, krisechef i WHO.

Det skriver Ritzau.

Han opfordrer alle til fortsat at holde afstand og respektere andre retningslinjer for at bremse spredningen af coronavirus.

Alle elever sendt hjem - elev med symptomer blev på skole

På Glamsdalens Idrætsefterskole er alle 325 elever sendt hjem, fordi en af eleverne søndag blev testet positiv for coronavirus. Det er kun en måned siden, at alle elever og ansatte blev sendt hjem, skriver Fyens Stiftstidende.

Efterskolen havde lagt planer for, hvordan man kunne sende eleverne hjem i mindre flokke.

Det kan dog ikke bruges nu, da den smittede elev har opholdt sig på skolen med symptomer, mens han ventede på svar fra sin coronatest.

Forsvarsminister afviser ulovligheder i mink-sag

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) afviser, at Forsvaret har begået ulovligheder i mink-sag. 

Det skriver Ritzau. 

- Forsvaret har ikke aflivet mink. Ingen soldater har været indsat for at aflive mink. Og der har ikke været en "Operation minkaflivining", siger ministeren. 

Udmeldingen kommer, efter at De Konservatives Niels Flemming Hansen spurgte forsvarsministeren, om Forsvarets indsættelse i den såkaldte "Operation Minkaflivning" har kunnet opfattes beordrende for minkavlerne. 

Ifølge ministeren har Forsvaret og Forsvarets soldater har bistået myndighederne - Den Nationale Operative Stab - med logistisk støtte. Hvilket Forsvaret gerne må.

- Forsvaret har ikke bidraget til noget ulovligt. Der er fuld hjemmel til de opgaver, Forsvaret har udført, siger Trine Bramsen.

174 corona-dødsfald i Sverige det seneste døgn

Nye tal fra Folkhälsomyndigheten i Stockholm viser, at der i det seneste døgn er indrapporteret 174 coronadødsfald, og at 5400 er registreret smittet siden tirsdag.

- Jeg er virkelig bekymret over den hastige stigning i dødstallet. Det er en følge af, hvordan vi levede for en måned siden, siger Johan Styrud, overlæge ved Danderyds sygehus og leder af Stockholms lægeforening, til det svenske medie Expressen.

Det samlede antal dødsfald, som er registreret hos Folkhälsomyndigheten, er 6972 personer, mens antallet af smittede er 266.158.

De 174 dødsfald er indrapporteret onsdag, men de er ikke nødvendigvis alle sket inden for et døgn, da der er et vist efterslæb i tallene.

Putin beordrer, at russerne skal massevaccineres

Ruslands præsident, Vladimir Putin, gav onsdag sundhedsmyndighederne i Moskva besked på at indlede omfattende vaccinationer i landet mod covid-19.

Det skriver Reuters.

Udmeldingen kommer, efter at Rusland onsdag meldte 589 dødsfald med coronavirus. Den russiske leder siger, at der er produceret næsten to millioner doser af vaccinen Sputnik V. Ifølge russiske undersøgelser er vaccinen 92 procent effektiv. 

Vaccinationsprogrammet bliver indledt i næste uge, og det vil være den russiske vicepremierminister, Tatiana Golikova, der skal stå i spidsen for arbejdet.