Samfund

Seneste nyt om coronavirus

.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Hvad skete der? Ifølge TV 2s oplysninger lægger myndighederne op til en række tiltag, der skal begrænse smitten i 17 hovedstadskommuner.

Hvad var status? Der blev mandag registreret 1129 nye smittede med coronavirus i Danmark. Se alle tal her.

Hospitaler ser langt færre døde med corona end i foråret

Risikoen for at dø af en alvorlig coronavirus-infektion er markant lavere nu, end da epidemien først begyndte i foråret. Det skriver Politiken, som refererer nye opgørelser fra både Hvidovre Hospital og Aarhus Universitetshospital. 

Hvidovre Hospital er det hospital, der har haft flest personer indlagt med coronavirus. Her døde 26 procent af de 265 indlagte coronapatienter, der var indlagt fra marts til maj, og som var så dårlige af lungebetændelse, at de havde brug for hjælp til at ilte blodet.

Siden er dødeligheden næsten faldet med 70 procent, og fra sommeren er 8,5 procent af 85 indlagte patienter på hospitalet i Hvidovre døde.

Gymnasium sender alle elever hjem i en uge

Hele otte klasser og et valgfagshold på Holstebro Gymnasium og HF er lige nu hjemsendt på grund af coronasmitte, og det får nu skolen til at tage konsekvensen og sende alle elever hjem i en uge. I stedet vil undervisningen foregå online.

Randers-træner er smittet med coronavirus

Randers-træner Thomas Thomasberg er testet positiv med coronavirus. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Tidligere mandag kunne Randers Amtsavis berette, at Thomasberg var gået i selvisolation, fordi hans kone er smittet. Nu viser det sig, at Thomasberg selv er smittet med coronavirus.

Nordjylland opretter klinikker til bekæmpelse af senfølger

I Region Nordjylland oprettes der nu to klinikker til bekæmpelse af senfølger i forbindelse med infektioner med coronavirus. Det skriver TV2 Nord. Det er forretningsudvalget i Region Nordjylland, der mandag har besluttet, at regionen skal have to klinikker til formålet. De to klinikker kommer til at ligge i Hobro og Aalborg og vil høre under Aalborg Universitetshospital. Klinikken i Hobro vil fungere fra 1. januar. Klinikken i Aalborg kommer i drift i løbet af foråret.

Frankrig har registreret 406 nye døde

Frankrig har registreret 406 døde med coronavirus det seneste døgn. 4005 er nysmittede, hvilket er et fald sammenlignet med søndag. Ligeledes er antallet af personer på intensiv dalende, meddeler Frankrigs sundhedsministerie.

Minister: Storbritannien har covid-19 under kontrol igen

Storbritannien har covid-19 under kontrol igen, siger landets sundhedsminister, Matt Hancock, mandag, mens England forberedte sig på en delvis genåbning af samfundet. "Vi har dette virus under kontrol igen", siger Hancock ifølge Reuters.

Kroatiens premierminister testet positiv for coronavirus

Kroatiens premierminister, Andrej Plenkovic er testet positiv for covid-19. Han befandt sig i forvejen i isolation, fordi hans kone var testet positiv i weekenden. Plenkovic skal blive hjemme i ti dage, og han fortsætter sit arbejde og holder møder virtuelt.

WHO "vil gøre alt" for at få klarlagt, hvordan covid-19 opstod

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, siger, at den "vil gøre alt" for at få klarlagt, hvordan covid-19 opstod. Det skriver AFP. Næsten 63 millioner er verden over bekræftet smittede med coronavirus, siden virusset først blev opdaget i den kinesiske millionby Wuhan i slutningen af 2019. Smitten har haft stor indvirkning, og mange lande er lukket ned med restriktioner og op igen i takt med smitteudviklingen.

Tyrkiet indfører udgangsforbud

Tykriet indfører nu udgangsforbud om natten på hverdage og hele weekenden for at bekæmpe spredningen af smitte med coronavirus, siger Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Borgerne i Tyrkiet må ikke forlade deres hjem mellem klokken 21 om aftenen og klokken fem om morgenen på hverdage, mens der er totalt udgangsforbud i weekenden fra klokken 21 om fredagen til klokken fem om morgenen fredag.

Det sker efter smittetallene i Tyrkiet har sat nye rekorder.

WHO advarer imod kommende skisæson

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, advarer imod den kommende skisæson. Talsperson Mike Ryan opfordrer alpine lande til at undgå større forsamlinger, som skiturister medfører i busser, skilifter, lufthavne og ved afterski. 

Johnson håber, vacciner er klar inden jul

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, håber at Pfizer- og Oxford-coronavaccinerne vil blive godkendt af lovgivere inden jul. Det skriver Reuters.

Nordjyske kommuner har færrest smittede

Fem af de kommuner med færrest smittede per 100.000 indbygger er alle nordjyske. Det sker, efter at syv nordjyske kommuner har været lukket ned. Læse Kommune ligger helt i bunden med ingen nye smittede efterfulgt af Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt og Thisted.

Russisk hospital: Vi er begyndt at vaccinere mod corona

I Rusland er de første leverancer af coronavaccinen Sputnik V nået frem til et hospital lidt syd for Moskva, som siger, at det begyndte at foretage vaccinationer af lokalbefolkningen i sidste uge. Det oplyser hospitalet på dets hjemmeside ifølge den britiske avis The Guardian.

Tårnbys borgmester hilser nye restriktioner velkommen

Borgmester i Tårnby Kommune Allan S. Andersen (S) byder meldinger om nye restriktioner i flere hovedstadskommuner velkommen. Tårnby er den kommune, som har haft flest smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere. Det er særligt et plejehjem, der er hårdt ramt, hvor 20 ansatte og 31 beboere er blevet smittet med coronavirus. 

- Vi ser med dyb alvor på situationen omkring den stigende smittespredning i Hovedstadsområdet og Tårnby. Og vi vil gerne bakke op om nye restriktioner, siger borgmesteren.

EU-Kommissionen indgår vaccineaftale med Curevac

EU-Kommissionen har underskrevet en aftale om køb af en kommende vaccine mod coronavirus fra det tyske selskab Curevac. Det oplyser formand Ursula von der Leyen mandag ifølge CNN. 

– Vi har i dag underskrevet den femte coronakontrakt, med Curevac, skriver hun på sin officielle Twitterkonto.

Otte nye dødsfald med coronavirus

De seneste 24 timer er der bekræftet 1129 nysmittede med coronavirus i Danmark.

Det viser tal fra Statens Serum Institut.

I alt er 259 danskere indlagte med sygdommen covid-19 - heraf ligger 44 på intensiv og 28 i respirator.

Yderligere 8 danskere er det seneste døgn døde med covid-19 i kroppen.

Vietnam registrerer første lokalt smittede i 89 dage

Byggeri i Hanoi i sidste uge. Vietnams økonomi vokser, efter at landet har formået at håndtere coronavirus bedre i mange andre lande.

For første gang i 89 dage er der registreret et tilfælde af lokalt overført smitte med coronavirus.

Det oplyser landets sundhedsministerium ifølge The Guardian.

Der er tale om en 32–årig mand, der er i familie med en flystewardesse, der er vendt tilbage til Vietnam efter en rejse til Japan, oplyser statsmedier. 

Midtjysk efterskole sender alle elever hjem

Efterskolen Hald Ege ved Viborg har valgt at sende alle hjem, efter at tre elever og fem ansatte er testet positive for coronavirus.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

60-årige holdt julefrokost - brød forsamlingsforbud og flygtede fra politiet

Lørdag blev forsamlingsforbuddet overtrådt ved en julefrokost ved et idrætsanlæg i Store Merløse. Der var omkring 30 personer til stede ved arrangementet med livemusik.

Nogle af de tilstedeværende, primært i alderen omkring 60 år og ældre, nåede at forsvinde fra stedet, inden politiet fik registreret og sigtet de resterende 23 tilstedeværende for overtrædelse af covid-19-reglerne omkring arrangementer og forsamlingsforbuddet. 

Politiet forsøger nu at finde ud af, hvem der stod bag julefrokostarrangementet. Alle sigtede kan nu forvente at høre nærmere i form af en bøde på mindst 2.500 kroner.

Moderna søger godkendelse efter afslutning af vaccinetest

Bioselskabet Moderna har færdiggjort de såkaldte fase 3–test af en vaccine mod coronavirus, der har vist sig effektiv på 94,1 procent af testdeltagerne.

Derfor vil selskabet mandag søge om en nødgodkendelse af vaccinen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.