Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Coronavirussen stormer fortsat frem i USA.

Hvad er status? Der blev søndag registreret 998 nye smittede med coronavirus i Danmark. Se alle tal her.

Denne liveblog bliver ikke opdateret længere.

Frankrig registrerer 9784 smittetilfælde

Der er søndag konstateret 9784 nye smittede med coronavirus i Frankrig. Det er et fald fra antallet lørdag, hvor 13.157 personer blev konstateret smittet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er desuden et fald sammenlignet med for en uge siden, hvor 13.157 blev bekræftet smittet over et døgn.

Tyskland lemper restriktioner i julen

Tysklands coronarestriktioner betyder, at tyskere i øjeblikket maksimalt må samles op til fem personer privat fra to forskellige husstande.

Fra 23. december får tyskerne dog mulighed for at samles op til ti personer fra et ubegrænset antal husstande, skriver Jyllands–Posten. Lempelsen gælder frem til den 1. januar.

Nu mĂĄ flere end 30 personer samles i franske kirker

Frankrigs højeste administrative domstol har beordret regeringen til at lempe på restriktioner i forhold til religiøse forsamlinger.

Det skriver The Guardian.

Regeringens coronaregler har betydet, at man ikke måtte samles flere end 30 personer i en kirke, moske eller i andre religiøse sammenhænge. Det har fået kirkelige ledere til at protestere.

Blandt andet har de peget på, at coronarestriktionerne, som de er nu, gør, at man op til jul kan forsamles flere hundreder i et stormagasin, men altså kun op til 30 i en katedral.

Premierminister Jean Castex har fået tre dage til at ændre reglen.

Animationsvideo: En dag med corona pĂĄ hospitaler i USA

Læger i USA har produceret en animationsvideo for at vise, hvordan en dag ser ud på skadestuen på hospitaler landet over som følge af coronasituationen.

Lægemiddelagentur skal vurdere Remdesivirs godkendelse i EU

I EU – og dermed i Danmark – har Remdesivir i øjeblikket en betinget godkendelse til behandling af coronapatienter. I Danmark bliver lægemidlet brugt, når en indlagt med corona har brug for at få ilt.

Godkendelsen blev i juli givet på baggrund af studier, der viste, at indlæggelsestiden faldt fra 15 dage til 11 dage for coronapatienter med alvorlige forløb, der fik Remdesivir. Den er ikke givet på grund af lavere dødelighed.

Hos Lægemiddelstyrelsen oplyser medicinsk chef Nikolai Brun, at alle studier indgår i Det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA) vurdering af, om lægemidlet fortsat skal være godkendt.

Tabt sabbatĂĄr under corona rammer unge

Mange unge har fået et noget anderledes sabbatår, end de måske ellers havde planlagt, på grund af coronaudbrud over hele verden.

Det anderledes sabbatår kan ifølge psykolog Jørgen Rønsholdt føles "fatal" for nogle, fordi det føles som at have tabt noget.

– Det er lige præcis i ungdommen, vi gerne vil ud for at socialere os og finde egne ben uden for familiens skød og rammer. Der er en masse oplevelser og erfaring, som kan gå tabt, siger han til TV MidtVest.

Jakob Ellemann-Jensen: Frigiv de sidste af danskernes feriepenge

Folketinget forhandler søndag om ny hjælp til blandt andet erhvervslivet, som skal stimulere dansk økonomi.

På Facebook skriver Venstres formand, Jakob Ellemann–Jensen, at et af partiets ønsker er at få frigivet de sidste to uger af danskernes indefrosne feriepenge.

- Vi ønsker blandt andet, at de sidste to uger af danskernes feriepenge bliver frigivet, vi vil også have sænket skatten og skabe bedre vilkår for virksomheder og iværksættere, siger Venstres leder.

Startede dagen med julehygge hjemme i Birkerød sammen med familien. Her til eftermiddag og aften er jeg på...

Posted by Jakob Ellemann-Jensen on Sunday, November 29, 2020

Miljøminister ude af isolation

Miljøminister Lea Wermelin (S) er blevet testet negativ for coronavirus. Det skriver hun søndag eftermiddag på det sociale medie Twitter, hvor hun tilføjer, at det dermed er slut med at være i isolation.

Rekordantal døde for syvende dag i træk i Tyrkiet

Med 185 dødsfald som følge af coronavirus i de seneste 24 timer er det syvende dag i træk, at dødstallet er rekord.

Antallet af smittettilfælde faldt en smule til 29.281.

Det samlede dødstal i Tyrkiet er på 13.558. 

Danske forskere: Lægemidlet Remdesivir kan ikke reducere coronadødelighed

To behandlinger mod coronavirus, som er blevet kaldt lovende af læger og bliver brugt på danske hospitaler, har ingen eller meget lille effekt i forhold til at redde patienternes liv.  

Det skriver Ritzau.

Lægemidlet Remdevisir har ingen effekt på dødelighed, og for binyrebarkhormon er effekten usikker - og hvis det har en effekt, er den meget lille.

Det konkluderer forskningsenheden Copenhagen Trial Unit på Rigshospitalet, som under coronaudbruddet har kortlagt alle forsøg med behandlinger af coronapatienter på hospitaler verden over.

- Det er desværre sådan, at vi nu kan konkludere, at der ikke er en evidensbaseret behandling af covid-19, siger Janus Christian Jakobsen, der leder projektet på Copenhagen Trial Unit.

- For Remdesivir kan vi afvise, at det har en effekt på dødeligheden. For binyrebarkhormon er vores konklusion, at det er usikkert, om der overhovedet er en effekt i forhold til dødelighed. Og hvis den er der, så er det en meget mindre effekt, end man tidligere havde troet – måske kun omkring ti procent, siger han til Ritzau.

Forskningsenheden har gennemgået 82 forsøg med behandlinger af coronapatienter. I september var forskningsenhedens delkonklusion mere positiv, men da var der kun gennemgået 29 forsøg.

Nu er der indløbet yderligere 53 studier, som har ført til en mere nedslående konklusion.

Britiske studerende får bøder for 1,4 millioner

Studerende i Storbritannien har i løbet af de første uger af det nye studieår fået bøder for i alt 1,4 millioner kroner for at bryde sikkerhedsregler relateret til coronavirus. Det skriver The Guardian.

Det er regler, såsom at man ikke må blande sig med beboere fra andre huse samt påbud om mundbind, som er brudt. 28 universiteter, der har uddelt bøder fordelt på 1898 personer.

Britisk vaccine er mindre effektiv

Vacciner fra tre forskellige medicinalvirksomheder ligger på nuværende tidspunkt forrest i feltet til at blive godkendt til brug. Det gælder Pfizer, Moderna og AstraZeneca.

Pfizer og Modernas vacciner ligger med en beskyttelsesprocent på henholdsvis 95 og 94,5 procent, mens AstraZenecas vaccine ligger på 70 procent.

Søren Riis Paludan, professor ved Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet, er ikke bekymret for, at den britiske vaccine ikke har opnået samme effektivitet.

- Det kan vise sig ikke at gøre den store forskel, da vi endnu ikke ved, om der er forskel på vaccinerne i forhold til varighed af immunitet. Det afgørende er, at ikke-RNA-vacciner som AstraZenecas har en fordel i forhold til transport og opbevaring, da de er mere robuste, siger Søren Riis Paludan.

Yderligere 208 døde i Storbritannien

Det seneste døgn er der registreret 208 personer, som er døde, efter at de er testet positive for coronavirus. The skriver The Guardian.

I alt er 40.405 personer døde med coronavirus i England.

Patienterne er mellem 39 og 100 år. Med undtagelse af 13 personer, der var mellem 56 og 86 år, har de alle haft underliggende sygdomme.

FĂĄ coronasmittede danskere bruger tilbud om isolation uden for hjemmet

Bliver du smittet med corona, kan du med kommunens hjælp blive isoleret uden for hjemmet for eksempel på et hotel.

Coronasmittede danskere er dog ikke ligefrem løbet kommunerne over ende med ønsket om at blive isoleret.

Kun 393 smittede borgere har nemlig benyttet tilbuddet siden begyndelsen og frem til 1. november. Det viser svar fra de 54 kommuner, der har svaret på en rundspørge foretaget af DR.

93 ud af 98 kommuner har bekymrende smitte

Søndag er 93 ud af 98 kommuner over myndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge, viser opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

Her er de ti kommuner med den højeste smitte den seneste uge. Tallet i parentes er antal smittede i absolutte tal.

  • Tårnby: 380,8 (163).
  • Brøndby: 314,8 (110).
  • Solrød: 313,7 (73).
  • Hvidovre: 301,7 (161).
  • Samsø: 301 (11).
  • Helsingør: 295,7 (185).
  • København: 280,8 (1765).
  • Vallensbæk: 277,8 (46).
  • Gladsaxe: 276,9 (191).
  • Rødovre: 263,9 (107).

Kilde: Statens Serum Institut.

Overlæge: - Højt, men stabilt smitteniveau

De seneste coronatal peger i retning af, at der et højt, men stabilt smitteniveau i Danmark, vurderer Christian Wamberg, der er overlæge på intensivafdelingen på Bispebjerg Hospital i København.

- Vi er i en status quo–situation, hvor vi har stort set det samme antal smittede hver dag, men et svagt antal stigende patienter på hospitalerne og på intensiv. Hvis den trend fortsætter, så kommer vi til at få mere travlt på hospitalerne, siger Christian Wamberg til Ritzau.

998 coronasmittede søndag

Tallene for det seneste døgn er netop blevet offentliggjort af Statens Serum Institut.

De fortæller, at der er registreret 998 smittede på basis af 54.000 test. Seks personer er døde som følge af covid-19 inden for det seneste døgn.

Af i alt 256 indlagte er der 43 indlagte på intensiv, hvoraf de 28 ligger i respirator. 

Tyskland vil se pĂĄ restriktioner i det nye ĂĄr

Tyskland vil i begyndelsen af januar tage stilling til, hvilke restriktioner der kan løftes, lyder det fra delstatspræsident for staten Nordrhein Westfalen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det skriver Ritzau.

Onsdag blev forbundskansler Angela Merkel enig med de 16 delstatspræsidenter om at forlænge og stramme en lang række restriktioner mod coronavirus frem til minimum 20. december for at lempe en smule over julen.

Lørdag lød det fra landets økonomiminister, at tyskerne nok skulle regne med restriktioner et stykke ind i foråret.

Sydkorea forbyder nytĂĄrsfester og saunaer

De sydkoreanske myndigheder har søndag forbudt nytårsfester på hoteller og dansesteder samt forlangt at offentlige saunaer og udvalgte caféer skal lukke.

Det skriver Reuters ifølge The Guardian.

- Saunaer og dampbade med en høj risiko for masseinfektion bliver forbudt. Det samme gør undervisning i blæseinstrumenter, siger den sydkoreanske premierminister Chung Sye-kyun.

Udmeldingen kommer efter, at antallet af smittede de seneste dage er steget i et tempo ikke set siden begyndelsen af den igangværende coronapandemi.

Søndag meldte de sydkoreanske sundhedsmyndigheder om 450 nyregistrerede smittede. Det efter tre dage med over 500 smittede om dagen. Smitten breder sig specielt fra militære faciliteter og kirker. 

Premierminister Chung Sye-kyun siger videre, at myndighederne fra tirsdag vil stramme reglerne for social afstand.

123 nordmænd indlagt med coronavirus

123 nordmænd er søndag indlagt med coronavirus. Det skriver VG på baggrund af data fra den norske pendant til Sundhedsstyrelsen, Helsedirektoratet. I går var indlagt 118 personer. 

19 af personerne er indlagt på intensiv.