Nyheder

Dagens nyheder 27. november

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Person og båd savnes - redningsaktion ved Nivå

Forsvaret har indledt en redningsaktion ved Nivå Havn.

En person og en båd savnes ved Nivå Havn i Nordsjælland. Derfor har Forsvarets Operationscenter indledt en eftersøgning af personen og båden. Det bekræfter Forsvarets Operatonscenter overfor TV 2 sent fredag aften. Eftersøgningen blev indledt ved 22-tiden men er udfordret af tåge i området, oplyser Forsvarets Operationscenter.

Black Friday-salg i Danmark faldet

Salget på Black Friday har taget et dyk i år, hvor mange butikker på grund af coronavirus har haft tilbud gennem hele ugen for at undgå kø, hvilket også har smittet af på salget på nettet. Ifølge Nets er salget i de 100 største webshops i Danmark indtil videre faldet omkring 17 procent på selve Black Friday i år sammenlignet med sidste år. Set over hele ugen er salget dog steget med omkring 16 procent. Det skriver Ritzau.

Ærespris til danske rock-veteraner

The Savage Rose bliver nu en del af det fornemme selskab, som Gasolin, C.V. Jørgensen og Love Shop også er med i. Det rutinerede danske rockband er nemlig modtageren af Danish Music Awards’ Ærespris 2020.

Fire dræbt under demonstrationer i Irak

Fire personer er blevet dræbt og mange såret under sammenstød mellem regeringskritiske demonstranter og tilhængere af den shia-muslimske leder Moqtada al-Sadri i Irak, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Amazon betragter Thunberg som en trussel - Thunberg "beæret"

Nethandel-giganten Amazon betragter den svenske mijøaktivist Greta Thunberg og miljøbevægelsen som en trussel mod Amazon. Det viser hemmelige dokumenter som mediet Vice har fået fat i, og som svenske Aftonbladet citerer. I et tweet skriver Greta Thunberg, at hun er "meget beæret".

Macron kalder billeder af politivold mod sort mand "skamfuldt" for Frankrig

Præsident Emmanuel Macron skriver på Facebook, at billeder af en ung sort mand, der bliver pryglet af flere politifolk i Paris, fordi han ikke bærer mundbind, er ”skamfuldt” for Frankrig. Han oplyser, at han har bedt regeringen om at fremkomme med forslag til at genskabe offentlighedens tillid til politiet og sikre, at alle former for diskrimination bekæmpes, skriver Reuters.

USA åbner for henrettelser ved skydning

Det amerikanske justitsministerium har åbnet for at dødsdømte kan henrettes ved skydning og brug af gas, skriver det norske nyhedsbureau. NTB. Det er sket med en bekendtgørelse fredag og omfatter dem, der er dømt til døden ved føderale domstole, som tidligere kun har kunnet henrettes med giftsprøjte.

Rekordkurser på amerikansk børs

To af de førende børsindekser i USA, S&P 500 og Nasdaq, steg til rekordhøjt niveau fredag, skriver blandt andet norske NRK. Nasdaq-indekset steg til 12.205,85 point, det højeste nogensinde. S&P 500 steg mere beskedent til 3.638 point, men det er også ny rekord.

Seks dræbt ved angreb i Somalia

Seks personer er blevet dræbt og otte kvæstet efter en selvmordsbomber fredag udløste en bombe i nærheden af en isbar i Mogadishu i Somalia, skriver nyhedsbureuet Reuters, som citerer myndighederne.

Nyt nederlag til Trump i retten

USA's føderale ankedomstol har afvist et søgsmål fra den amerikanske præsident Donald Trumps kampagnestab. Trump og hans stab har krævet en midlertidig kendelse, som stopper bekræftelsen af valgresultatet i Pennsylvania mens flere andre søgsmål, som Trump-kampagnen har anlagt, verserer. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Formodet røver har meldt sig selv

En formodet gerningsmand, som tidligere på dagen blev efterlyst for et røveri mod en Q8-tankstation i Aalborg, har meldt sig selv til politiet og er nu anholdt. Det skriver Nordjyllands Politi på Twitter.

Iran truer med gengældelse efter attentat

Den øverste leder for Irans væbnede styrker, generalmajor Mohammad Bagheri, advarer om ”alvorlig gengældelsesaktion” mod dem, der står bag attentatet fredag mod landets ledende atomforsker uden for hovedstaden Teheran, skriver nyhedsbureauet Irna. En rådgiver for præsident Ali Khamenei peger på Israel som den skyldige.

Udbrud af fugleinfluenza i Belgien

Myndighederne i Belgien bekræfter et udbrud af den meget smitsomme H5N5-fugleinfluenza på en gård, oplyser dyresundhedsorganisationen i landet OIE fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters. Udbruddet har kostet 600 fugle livet, og 151.000 andre har måttet aflives.

Norge udleverer terrortiltalt mand til Frankrig

Justitsministeriet i Norge vil efterkomme et krav fra Frankrig om at udlevere en 61-årig norsk-palæstinensisk mand. Han er tiltalt for at have stået bag et terrorangreb i Paris i 1982, der dræbte seks og sårede 22. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Politiaktion i Assens sluttede fredeligt

En politiaktion i Assens er sluttet fredeligt. En person er frivilligt kommet ud fra en ejendom i den fynske by, oplyser politiet til Fyens.dk. Politiet har siden ved 14.30-tiden været massivt til stede på stedet på grund af det, politiet betegnede som en trusselssituation.

Mand sigtet efter fund af to bomber i lejlighed i Kastrup

En 53–årig mand sigtes for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, efter et bomberydningshold torsdag fandt to hjemmelavede bomber i mandens lejlighed i Kastrup. Han har fredag været fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København, men blev løsladt. Han nægter sig skyldig. Det skriver Ritzau.

Rusland truer USA med gengældelse efter episode ved Japan

Ruslands udenrigsminister oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at man nu officielt protesterer til USA efter en episode til søs ved havet ud for Japan for nylig. Rusland kalder episoden en forstyrrelse af freden i området og truer med gengældelse.

Iransk udenrigsminister anklager Israel efter atomforskers død

Irans udenrigsminister Mohammad Javad Zarif hævder, der er "stærke indikationer" på at Israel spiller en rolle i drabet på den iranske atomforsker Mohsen Fakhrizadeh-Mahabadi, der ifølge det iranske forsvarsministerium er død på hospitalet efter et attentat udenfor Teheran. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Jeppe Kofod vil have flere sanktioner mod hviderussisk styre

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) vil have indført flere sanktioner mod kredsen omkring Hvideruslands præsident, Aleksandr Lukasjenko, for at få ham hurtigere af posten. Det siger Jeppe Kofod, efter at Lukasjenko fredag har udtalt, at han vil gå af, når en ny forfatning er på plads. Det skriver Ritzau.

Europol: 45 anholdt i stor aktion mod kokain-liga

45 personer er blevet anholdt i det største slag nogensinde mod kokainsmuglere, oplyser det europæiske politisamarbejde Europol. 180 ejendome blev ransaget i forbindelse med aktionen, og det resulterede i 45 anholdelser af formodede medlemmer af kokainligaen. Aktionen blev ledet af myndighederne i Portugal, Belgien og Brasilien, oplyser Europol. Ligaen mistænkes for at være ansvarlig for smugling af mindst 45 ton kokain.