Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Vladimir Putin.

Hvad sker der? Blå blok kritiserer i et fælles brev regeringens håndtering af minksagen i et fælles brev, hvor de opfordrer til en 'hurtig' kommissionsundersøgelse af hele forløbet.

Hvad er status? Lørdag er blev der regisreret 1273 nye tilfælde af coronavirus og tre dødsfald i Danmark. Få de nyeste tal her.

USA når 12 millioner smittede

Antallet af personer, der er eller har været smittet med coronavirus i USA, har nu rundet 12 millioner, skriver nyhedsburauet Reuters.

Flygtede mink skaber kaos: Landmand mister 25 høns

Mink, der skulle være aflivet, er i nogle tilfælde flygtet, og en landmand i Hundborg i Thy har mistet 25 høns, som han regner med er taget af undslupne mink, skriver TV 2 NORD.

Det er lykkedes landmanden at fange en mink i en fælde inden den tog flere høns.

Smitterekord i Rusland

Med knap 25.000 personer, der er blevet smittet med coronavirus i løbet af det seneste døgn, har Rusland sat ny smitterekord, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

De rigeste lande i verden vil sørge for vaccine til fattige lande

Lederne i verdens 20 største øknomier har lørdag forpligtet sig til at betale for en rimelig fordeling af vaccine mod coronavirus, medicin og tests over hele verden så fattigere lande ikke bliver holdt udenfor.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters efter G20-topmødet i Riyadh i Saudi-Arabien er slut.

17.881 nye smittede i Frankrig

Frankrig melder om 17.881 tilfælde af smitte med coronavirus i løbet af det seneste døgn, skriver nyhedsbureauet Reuters.

276 personer er døde i Frankrig med covid-19 i samme periode.

Rekordmange døde i Grækenland

Grækenland melder lørdag om 108 døde med covid-19 i løbet af det seneste døgn.

Det er ifølge nyhedsbureauet Reuters national rekord, og hospitalerne i den nordlige del af Grækenland er kommet under pres efter en stor stigning i antallet af smittede med coronavirus.

17 smittede på skole - lukker i en uge

3 medarbejdere og 14 elever på Abildgårdskolen i det nordøstlige Odense er blevet konstateret smittet med coronavirus. 

Derfor lukker skolen i en uge, og det betyder, at alle elever og medarbejdere er sendt hjem til test. Det oplyser Odense Kommune.

Det skriver TV 2 Fyn.

Udvalgsformand vil have tømt minkgrave

Den konservative formand for Klima- og Miljøudvalget i Viborg, Stine Damborg Hust vil have nedgravede mink i Kølvrå sendt til forbrænding.

Det skriver TV MIDTVEST.

- Jeg synes, det er den eneste rigtige løsning at få de her mink op og få dem på et forbrændingsanlæg. Der ligger flere anlæg rundt omkring i landet, og lige så snart der er kapacitet, så må vi få minkene afsted, siger Stine Damborg Hust.

Det sker efter Miljøstyrelsen har meldt ud, at de vil kontrollere minkgraven i Kølvrå og lave foranstaltninger, hvis der kommer forurenende udsivning fra gravene.

Smitte i Syd- og Sønderjylland stiger for ottende dag i træk

For ottende dag i træk er coronasmitten i Syd- og Sønderjylland steget. De seneste syv dage er der konstateret 1.148 tilfælde af coronasmitte i landsdelen, hvilket er en stigning på 33 siden fredag, hvor dét tal var 1.115.

Størst er smitten i Varde og Billund kommuner, der også er blandt de ti kommuner i landet med flest smittede målt i forhold til indbyggere. Det skriver TV SYD.

I Varde Kommune er der de seneste syv dage konstateret 154 smittetilfælde svarende til 308 tilfælde per 100.000 indbyggere. I Billund Kommune er 71 smittet, hvilket sender incidenstallet op på 267.

Forbund overvejer aflysning af EM i håndbold

Dansk Håndbold Forbund (DHF), der skal afholde EM i håndbold for kvinder, afventer fortsat, at regeringen melder ud om, hvorvidt Danmark kan afholde slutrunden i december under coronakrisen.

Og nu er man ved at miste tålmodigheden, lyder det. Formand Per Bertelsen har indkaldt bestyrelsen til et krisemøde søndag.

Til B.T. siger Per Bertelsen, at det kan ende med en aflysning, når man endnu ikke har fået svar fra Kulturministeriet. Det skal besluttes, "om vi føler os nødt til at kaste håndklædet i ringen", siger han.

19.875 nye smittede i Storbritannien

Der er lørdag registreret 19.875 nye tilfælde af smitte med coronavirus i Storbritannien, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er et lille fald i forhold til fredag, hvor der var 20.252 nye smittede.

Også dødstallet er faldet, fra 511 fredag til 341 lørdag.

19 smittede på russisk trawler i Norge

Med tre nye tilfælde af smitte er nu i alt 19 ud af et mandskab på 42 ombord på en russisk fisketrawler, som ligger til kaj ved Tromsø, smittet med coronavirus, skriver det norske nyhedsbureau NTB. 

En af de tre nye smittede er indlagt til behandling på Universitetshospitalet i Nordnorge, oplyser Tromsø Kommune i en pressemeddelelse.

15 anholdt under corona-demonstration i Liverpool

Over 200 demonstranter har lørdag protesteret mod den britiske regerings håndtering af coronakrisen, skriver Ritzau.

Ifølge britiske The Guardian er 15 demonstranter blevet anholdt, og politiet i Liverpool har nu lavet en zone, hvor folk skal sprede sig indtil midnat.

Det sker ifølge politiet efter en lignende demonstration sidste uge overtrådte restriktionerne i forbindelse med coronavirus.

Putin: Rusland klar til at give Sputnik V-vaccine til flere lande

Rusland er klar til også at forsyne andre lande med den vaccine mod coronavirus, Sputnik V, som russerne har udviklet.

Det siger Ruslands præsident Vladimir Putin ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Borgere i Iran trodser nye restriktioner

Lørdag indførte Iran nye hårde restriktioner for at forhindre spredningen af smitte med coronavirus i landet, som er steget i den seneste tid.

Blandt andet er alle forretninger, der ikke handler med livsvigtige varer, blevet lukket, og kollektive transportforbindelser er lukket.

Men ifølge både det statslige iranske tv og det statslige nyhedbureau INSA trodser store dele af befolkningen restriktionerne.

- Gaderne i Teherean (Irans hovedstad, red.) er fyldt med mennesker, rapporterer det statslige iranske tv lørdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

1273 nye smittetilfælde det seneste døgn

Det seneste døgn er der konstateret 1273 smittetilfælde med coronavirus i Danmark. Det fremgår af de nyeste tal fra Statens Serum Institut.

Dermed fortsætter antallet af smittetilfælde med at ligge på et stabilt niveau - fredag var antallet 1257.

Tre personer er døde med coronavirus, mens der er 27 nye indlæggelser.

Magnus Heunicke med opfordring til borgere i hovedstaden: - Smittekæderne skal brydes

I et længere opslag på Facebook giver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) en status på coronasituationen i København. 

Her oplyser han, at de største smittekæder stadig er i københavnsområdet - især i Herlev, Brøndby og Albertslund er smitten høj.

- Derfor vil jeg sige til alle, der er i københavnsområdet: Vi må og skal have brudt de smittekæder nu, skriver Magnus Heunicke.

Jeg vil gerne give en opdatering på situationen i Hovedstaden og på og omkring Vestegnen: Statens Serum Institut...

Posted by Magnus Heunicke on Saturday, November 21, 2020

Borgere i Region Hovedstaden har fået adskillige coronasvar efter teknisk fejl

Op mod 60 borgere har fået flere coronasvar efter en softwareopdatering. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Prøvesvar fra 840 borgere blev efter en softwareopdatering hos Rigshospitalet sendt tilfældigt ud til cirka 60 personer.

Alle svarene var knyttet til personernes cpr-nummer. Derfor kunne de ikke aflæse, om deres egen test var positiv eller negativ.

Region Hovedstaden er nu i gang med at kontakte de 60 borgere for at sikre, at de nu har fået det korrekte prøvesvar.

Fejringen af julehøjtiden i Polen skal begrænses til de nærmeste

Arkiv.

Den polske premierminister, Mateusz Morawiecki, opfordrer nu borgerne i Polen til ikke at rejse i juledagene. Det skriver Reuters. 

Socialt samvær i julehøjtiden bør ifølge premierministeren begrænses til kun at omfatte den nærmeste familie. Samtidig er det meldt ud, at alle skoler holdes lukket indtil 24. december.

Borgerne i Polen kan dog se frem til, at shoppingcentre landet over åbner lørdag 28. november.

Efter minkskandalen: Kunder river pelse ned fra hylderne

(ARKIV)

Minkavlernes skæbne har vist sig gunstig for salget af minkpelse hos Østjydsk Skindcenter i Tørring. Det skriver TV 2 Østjylland.

- Vores omsætning på danske minkskind er steget med cirka 60 procent. Det er vi selvfølgelig glade for, men det er på en trist baggrund, siger medejer af Østjydsk Skindcenter Lone Neergaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er ifølge hende to grunde til, at danske minkskind er i høj kurs lige nu. Det skyldes dels, at danske minkpelse ifølge hende er de flotteste i verden, og dels fordi man lige nu kan gøre sig en god handel, da det forventes, at prisen på dansk minkpels vil stige voldsomt.